SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Fælles EU regler om skat på renteindtægter - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
John Lundskov Larsen, Gustavo Garcia og Henrik Hjerrild Hansen fra vores Representative Office i Spanien
John Lundskov Larsen, Gustavo Garcia og Henrik Hjerrild Hansen fra vores Representative Office i Spanien
Fælles EU regler om skat på renteindtægter
Af Danske Bank International, Representative Office Spain

Fælles EU regler om skat på renteindtægter Af Danske Bank International, Representative Office Spain Den 1. juli 2005 træder EUs direktiv om beskatning af renteindtægter i kraft under forudsætning af, at Europarådet inden den 1. januar 2005 bekræfter, at alle betingelser for at indføre reglerne er overholdt. Formålet med direktivet er at beskatte alle private EU-borgeres renteindtægter fra opsparing i andre medlemslande i overensstemmelse med skattelovgivningen i borgerens bopælsland. Gibraltar har tiltrådt direktivet, hvilket betyder, at Gibraltar på lige fod med EU-landene vil udveksle informationer om renteindtægter. Når direktivet træder i kraft, har tre af medlems-landene fået undtagelse fra bestemmelsen om, at medlemslande udveksler informationer om borgernes renteindtægter fra opsparing i andre medlemslande. De tre lande, Belgien, Luxembourg og Østrig har i en overgangsperiode frem til 2011 i stedet mulighed for at opkræve kildeskat. Beskatningen vil i første omgang være på 15 procent, men stiger til 35 procent i juli 2011. Under forudsætning af, at Schweiz og andre finanscentre som Liechtenstein, Jersey, Guernsey, Monaco og Andorra indfører lignende ordninger, vil Luxembourg gennemføre automatisk informationsudveksling. Det vil dog tidligst ske efter overgangsperiodens udløb. Det er kun indtægter i form af rentebetalinger, der er underlagt EUs kildebeskatning. Rentebetalinger omfatter både påløbne og kapitaliserede renter samt rente af gældsbeviser af enhver art. Det gælder eksempelvis afkast af obligationer og indkomst fra investeringsforeninger, som investerer i rentebærende papirer. Investeringer via eksempelvis pensions- eller livsforsikringer, selskaber og visse trust er ikke underlagt kildebeskatningen eller kravet om informationsudveksling. Derudover er obligationer, der er udstedt før 1. marts 2001, undtaget frem til 2010 – det samme gælder indkomst fra investeringsforeninger, der investerer mindre end 40 procent i rentebærende papirer.

Formueplanlægning – nøglen til fremtiden
I takt med at informationsudvekslingen øges i de kommende år på tværs af grænserne i EU, vil en veltilrettelagt formueplanlægning få en stadig større rolle i forbindelse med de finansielle institutters rådgivning af kunderne. Direktivets ikrafttræden vil uden tvivl sætte yderligere fokus på de muligheder, der eksisterer for at strukturere formuesammensætningen korrekt, så skatten af renteindtægter, formue og arveskat bliver begrænset mest muligt. Det gælder med andre ord om at sikre sig ved i tide at planlægge sin fremtidige tilværelse gennem en målrettet formueplanlægning, eller ”Wealth Planning”, som på få år er blevet et nøgleord inden for private banking sektoren – og et popu-lært produkt som stadigt flere kunder efterspørger.

Telefon til Danske Bank 952 463 336.

Afstemning

(3 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga