SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Cueva de Pileta - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Cueva de Pileta
Cueva de Pileta
Cueva de Pileta
Solkystens historiske bagland - På tur gennem tiden fra Cro-Magnon mennesket over Romerne til vor tids Spanien - gennem Solkystens historiske bagland.

Provinsen Màlaga er nok Andalusiens mest besøgte provins. De fleste turister besøger Costa del Sols strande, der ligger beskyttet mod vind og vejr af baglandets bjergkæder - og hvor det milde klima året rundt, muliggør en subtropisk vegetation med palmer, cypresser, agaver, citrusfrugter og et væld af blomstrende buske - Men Andalusien byder på mange andre oplevelser. Tag for eksempel på en bjergtur ind i landet, forlad kysten og opdag provinsens skønhed med bl.a. El Torcals bizarre klippeformationer, Dolmegravene ved Antequerra. Cueva de la Piletas hulemalerier og de historiske byer som Casares, Gaucin, Ronda og Antequerra.

Vi tager på en tur ind i baglandet for at besøge de berømte huler Cueva de la Pileta.Undervejs gør vi et ophold i den spændende lille by Gaucin, der er højt beliggende på en stejl klippe. Vi kører ad kystvejen A 340 mod Estapona. Ved første afkørsel mod Casares kører vi fra vejen og kommer op til en rundkørsel, og fortsætter af vejen mod Casares, en af de mange smukke hvide bjergbyer. Herefter kører vi mod Gaucin, en spændende bjergby med den skønneste gamle forsvarsborg El Castillo de Aquila (Ørne Borgen), der ligger højt oppe på en klippe som en ørnerede.Vi når op til den gamle borg i Gaucin ad den brolagte vej, som Romerne for ca. 2.500 år siden lod bygge mellem Algecerias, Ronda og Sevilla - en vej der stadig findes mange rester af. Selve vejen op til borgen er dog i dag en trappesti, med store sten i vejkanten, som vi, hvis kondien svigter, kan hvile os på og samtidig nyde den storslåede udsigt. Når vi helt op til borgen, belønnes vi med et milevidt panorama, der breder sig ud for vort blik, og som bl.a. omfatter Sierra Bermeja, Valle de Genal, Gibraltar, Riffbjergene i Marokko og helt ud til sherrybyen Jerez’s grønne vinmarker.Det ses tydeligt, at borgens forsvarsmur er bygget af natursten, som åbnes ved indgangen, hvor den forandres til en høj stærk murstensbue, der i ældre tider var lukket af en solid port. Indenfor i borgen - oppe over indgangen står et af de mange gamle vagttårne bygget ind i murværket og spejder ud over landskabet. Dette er som det meste af borgen bygget af Romerne, overtaget af araberne og senere restaureret af de Kristne.

Følger vi muren mod syd, kan vi se, at den afløses af en dyb vertikal klippe, der helt overflødiggør en forsvarsmur. Yders ender muren i en lille balkon og et vagttårn.Byen har en meget spændende historieDen lille by har gennem tiderne været udsat for utallige overgreb ude fra. Det var romerne, der byggede El Castillo og grundlagde byen, som de kaldte Garb Caucin. Herfra har de gennem årerne haft en blomstrende handel, men i 147 f. Kr. dukkede en hyrde op som landevejsrøver. Han fik etableret en hær på ca. 10.000 mand og erklærede romerne krig. Den varede i 8 år og gav romerne mange problemer, men da han i 139 f. Kr. blev dræbt, gik hans hær hurtigt i opløsning.

Senere invaderede Vestgoterne byen og i 711 kom araberne til. De skabte en stor social forbedring i hele Andalusien. Under araberne blev Gaucin, som mange andre byer, underlagt Kaliffen i Córdoba.I 1457 fordrev de kristne araberne og den kristne Enrique IV overtog Gaucin. I 1810 plyndrede Napoleon med en fransk hær på 150 soldater og 500 ryttere byen. De terroriserede alt og stjal næsten alt af værdi fra karmeliterklosteret. Gaucin er således en lille spændende by med en lang historisk baggrund og en formidabel beliggenhed.

På vej mod hulerne, hvor Cro-Magnon mennesket levede for ca. 30.000 år siden ( Cro-Magnon betyder ” stor hule”) forlader vi Gaucin og kører ad A 369 mod Ronda, hvorefter vi drejer ind på vej A 377 mod Cortes de la Frontera. Herefter fortsætter vi ad A 369 - en hel fantastisk afvekslende tur, hvor vi det ene øjeblik kører
gennem frodig vegetation med oliventræer og korkege brudt af et rødt strejf af vilde nerier - i næste øjeblik skuer vi ud over vilde nøgne klippeformationer.

Vi fortsætter ad MA 508 en smal vej med mange hårnålesving mod Ronda og herefter ad 555. På venstre side af vejen før byen Benaoján ligger Hulerne, markeret med et skilt - Cueva de la Pileta. For at komme op til hulerne skal vi et lille stykke op af bjergsiden her findes en lille parkeringsplads - resten af vejen er til fods op af bjerget af groft tilhuggede høje trin, der fører til hulens indgang, hvorfra der er en formidabel udsigt ud over bjergene.

Hulens omgivelser er et mægtigt gråt kalkstens massiv, som når helt op i en højde af 1400 meter over havet. Det udgør en del af Málaga Provinsens National Park ”Natural de Grazelema”.

Cueva de la Pileta blev opdaget i 1905 af José Bullón Lobato. Det er en kæmpemæssig bjerghule med hulemalerier. De ældste kunstværker malet med rødligt farvestof blev skabt af Cro-Magnon mennesket, som har meget stor lighed med nutidens mennesker og er ca. 25.000 år gamle. Der er tegninger fra flere tidsaldre, de tegninger, der er tegnet med sort farvestof, er ca. 10.000 år gamle. Malerierne forestiller bisonokser, heste, geder, fisk, kalendere samt andre dyr.

Drypstenshulerne er ikke oplyst med elektrisk lys - vi får udleveret olielamper. Det giver en herlig fornemmelse, vi føler os næsten som opdagere. Hulerne, der er åbne for almindelige besøgende, går ca. 500 meter ind i bjerget. De er opdelt i mange huler i forskellige niveauer, hvor vi går op af trapper, gennem snævre passager ind i store sale med højt til loftet. og små iskolde søer med helt klart vand. Der er et væld af fantastiske drypstensfigurer - spændende at tænke på, når vi får forklaret, at det tager ca. 100 år for en figur at vokse en cm. I en af de større huler kan vi, når vi banker i gulvet høre, at der under denne hule befinder sig endnu en hule. Vi får at vide, at der ligger en hule under det niveau, vi befinder os på, der er meget dyb og går ca. 1000 m. ind i bjerget.

Det er et medlem af familien Bullón, hulens ejer, der guider de besøgende rundt.Turen rundt i hulerne tager ca. 1 time og er åbne hver dag hele året fra kl. 10 -13 og fra kl. 16.00 - 17.00. På vejen hjem spiste vi frokost på et lille idyllisk beliggende hotel ved floden ” el Gecco”. Der er mange muligheder på turen i bjergene til en gang kaffe, tapas eller frokost. De små hvide byer på bjergskråningerne indbyder ligefrem til et lille hvil med deres blomstrende små torve og patioer.

Mølle.

Afstemning

(9 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga