Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk





































Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Sådan skal det færdige resultat gerne se ud. Velbekomme.
Sådan skal det færdige resultat gerne se ud. Velbekomme.
Albóndigas con salsa de tomate
Kødboller med tomatsauce - spanske kødboller - spanske tapas
Det hakkede kalvekød røres sammen med skinken. Derefter tilsættes salt, peber, paprika, hvidløg og løg – vær varsom med saltet, da skinken i sig selv er meget salt. Farsen røres sammen, hvorefter krydderurter, æg og rasp tilsættes. Rul farsen til små kødboller. Prøv evt. at stege 1 tsk af farsen på en pande og smag efter om krydringen er i orden.

Tomatsauce
Skinken sauteres nogle min. i olien. Løg og hvidløg tilsættes, og der sauteresyderligere i 3-4 min. Skær tomaterne i fine tern og tilsæt dem. Lad saucen koge i nogle min. og smag den til med krydderurter og krydderier. Lad saucen simrer i ca. 10 min., hvorefter den hældes i et ovnfast fad. Kødbollerne lægges ned i saucen og skal være ca. halvt dækket af denne. Sæt fadet i ovnen ved 200°C i ca. 15-20 min. alt efter kødbollernes størrelse.Spis brød til.

Twist
Ligesom så mange af de andre spanske opskrifter passer fintrevet skal fra en usprøjtet citron godt i denne ret. Rør lidt i farsen, en smule i saucen eller drys med det til sidst sammen med nogle friske krydderurter. Skal farsen varieres, kan du bruge lammekød, fintrevet muskatnød eller hel spidskommen ristet på en tør pande og knust i en morter. Du kan også varme saucen op i en gryde og stege kødbollerne gyldne på en pande, hvorefter du serverer dem i små skåle med saucen hen over. Vil du have et sprødere resultat, kan du rulle de rå kødboller i lidt mel, dyppe dem i et sammenpisket æg og rulle dem i rasp, før du steger dem gyldne og sprøde i olie. Albóndigas con salsa de tomate passer også forrygende godt til frisk pasta.

Fars - Albóndigas:
150 g hakket kalvekød
50 g finthakket serranoskinke eller bacon
Maldonsalt og friskkværnet sort peber
1⁄2 tsk paprika
3 fed friskpressede hvidløg
1 lille revet løg
1 tsk frisk finthakket rosmarin eller en lille håndfuld finthakket bredbladet persille
1 æg
2-3 spsk rasp

Tomatsauce til Albóndigas:
40 g finthakket serranoskinke
Koldpresset jomfruolivenolie
1 stort finthakket løg
4-5 fed finthakkede hvidløg
8 solmodne tomatereller 1 dåse flåede tomater
1 tsk frisk finthakket rosmarin eller en lille håndfuld finthakket bredbladet persille
1⁄2-1 tsk paprika
Maldonsalt, sukker ogfriskkværnet sort peber

Afstemning

(13 stemmer)


 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga