Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Claus Bentkjær i sin butik på Avd. de Mijas
Claus Bentkjær i sin butik på Avd. de Mijas
Det kan betale sig at handle briller på Solkysten
For omkring otte år siden havde optiker Claus Bentkjær valget mellem at handle med briller i det nye Frederiksbergcenter eller på Costa del Sol. Gæt hvad han valgte.

Unioptica - billige briller i Spanien

Det er vel ikke overraskende, at Claus Bentkjær, i dag 37 år, valgte en fremtid med briller på Solkysten. Han arbejdede dengang hos det kendte brillefirma Thiele, Kgl. Hofleverandør, i Købmagergade og fik tilbudt en stilling som afdelingsleder i en ny afdeling i det dengang nye Frederiksbergcenter. Samtidig havde han fået tilbudt arbejde i en brilleforretning i Fuengirola. Spanien trak altså det længste strå.Det er et valg, som Claus Bentkjær ikke har fortrudt. Tilværelsen har formet sig således, at han for knapt fem år siden åbnede sin egen brilleforretning i Fuegirola, at der også har været en spansk pige med i billedet, har egentlig ikke noget med historien at gøre. Brilleforretningen hedder Unioptica, og er i dag en af byens største med fire medarbejdere foruden Claus Bentkjær selv.

Briller er stadigvæk billige
Det afhænger naturligvis af styrke, stel og andre ting. Men hvis man i Danmark skal betale omkring kr. 6.000 for et par briller, kan man typisk få et tilsvarende par briller i Spanien for kr. 4.- 4.500. Claus Bentkjær fortæller, at han ofte har danske kunder, som ved præcis, hvad de vil have, og derfor direkte kan sammenligne de danske og spanske priser. En af årsagerne til prisforskellen er, at man i Spanien kun betaler 7% moms på briller. Det er en særlig spansk momssats på visse nødvendige produkter.På solbriller er moms’en for eksempel 16%.Yderligere skal man tage i betragtning, at Sygesikringen Danmark også giver tilskud til briller købt i Spanien, og ligeledes gælder flere af de offentlige danske tilskudsmuligheder.

Service på dansk
Serviceniveauet i spanske brilleforretninger er stort set som i Danmark for 25 år siden. For eksempel forventer man ikke det store udvalg, og de briller der er, bliver gemt i skuffer. Blandt andet derfor vælger mange spaniere også at handle briller i den danske forretning Unioptica.

En ret lang arbejdsdag
Som det er almindeligt har Unioptica åben på hverdage fra kl. 10 formiddag til kl. 21 aften. ”Det hjælper dog en hel del, at vi holder Siesta kl. 14 - 18” fortæller Claus Bentkjær, ”Så kan man hvile sig i den varme tid, og bedre holde til de lange arbejdsdage”. Claus Bentkjær slutter med at efterlyse et tværgående samarbejde på sundhedsområdet. Ikke alene briller, men for eksempel også tandlæge er billigere i Spanien. Han forestiller sig et rejsebureau, der tilbyder danske kunder en slags sundhedspakke, hvor kunderne i realiteten får en gratis rejse oven i en tandbehandling og et par nye briller.

Serviceniveauet i spanske brilleforretninger er stort set som i Danmark for 25 år siden. For eksempel forventer man ikke det store udvalg, og de briller der er, bliver gemt i skuffer. Blandt andet derfor vælger mange spaniere også at handle briller i den danske forretning Unioptica.

Direkte link
Briller i Spanien
Afstemning

(30 stemmer)


 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga