Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
En af de smukke gårdhaver i Alhambra
En af de smukke gårdhaver i Alhambra
Alhambra - det arabiske fingeraftryk
Alhambra er verdens ottende vidunder og udgør en perle udover alle grænser i det sydspanske landskab.

Alhambra, der er berømt som intet andet monument i verden, er arabernes testamente på europæisk jord. Det er højdepunktet af maurisk arkitektur i Vesten, og det udgør verdens ottende vidunder. Dronning Isabellas og Kong Ferdinands slot i Granada lader sig umuligt bekrive til fulde; det skal ses, for det er simpelthen en oplevelse for alle sanser. Navnet Alhambra er afledt af det arabiske Qalat al-Hamra, der betyder Den Røde Borg. Sandsynligvis er det kommet af de rødlige farver, der er fremherskende i det omkringliggende terræn.

Mens ziriderne i 1000-tallet endnu residerede på Albaicin over for, opførte deres jødiske vesir, Yusuf Ibn Nagralah, som den første et befæstet palads på den langstrakte bjergtop, som maurerne kaldte al-Sabrikah. Den gunstige strategiske placering gjorde den velegnet til fyrstesæde – specielt i krigstid. På den måde opstod, i løbet af nasridernes 250 år lange herredømme, den befæstede paladsby, Alhambra.

Arkitekterne bag denne fantastiske by, bestående af helligdomme, paladser – deriblandt det største pragtstykke af alle, det gamle kongepalads – skønne haveanlæg og fæstningsværker, får én til at føle sig hensat til 1001 Nat. Allerede i 1238 besluttede Ibn el-Ahmar, Nasride-dynastiets første konge, at overføre sit hof til Alhambra-højen. I de følgende godt 100 år udfoldede de arabiske arkitekter sig i den såkaldte mujedar-stil, som er betegnelsen for spansk arkitektur og dekorationskunst i høj- og sen-middelalderen. Mujedar kaldes ligeledes de muslimer, der kom under kristent herredømme ved generobringen af Sydvest-Europa fra maurerne.

Musikfestival
Alhambra-komplekset består af fire hovedområder: Alcazaba, der er den oprindelige fæstning, maurerkongernes palæer, Carlos V’s Palads henholdsvis maurerkongernes sommerpalads, Generalife. Generalife ligger på Alhambras øverste afsats. Navnet er afledt af den arabiske betegnelse Jinnah al’Arif, der betyder Den Højeste Have – og dermed den fornemste af alle haver. Parken, der blev påbegyndt i 1200-tallet, er ændret gennem årene, men er den dag i dag idealet af en islamisk have, og hvert år danner den en pragtfuld ramme om Granadas internationale musik- og balletfestival.

Mølle.

Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga