Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Erik Urskov - Vicedirektør i Nykredit
Erik Urskov - Vicedirektør i Nykredit
Nykredit på Costa del Sol
Nykredit har åbnet kontor i Nueva Andalucia

Nu skal det blive muligt for danskere at belåne fast ejendom på Costa del Sol hos Nykredit, der netop har etableret sig med kontor i Nueva Andalucia umiddelbart vest for Marbella. Lånereglerne er stort set de samme som i Danmark, hvilket indebærer løbetid på lån på 20 henholdsvis 30 år. Dermed afviger Nykredit fra de gængse regler i Spanien, hvor lån i fast ejendom sædvanligvis afvikles over 15 år. Erik Urskov, vicedirektør i Nykredit, oplyser, at pengene, der udlånes til danskere på Costa del Sol, stilles til rådighed af Nykredit i Danmark. Udlånene sker mod pant i den spanske ejendom.

Nykredit er indstillet på at belåne en ejendom med 80 pct. af handelsværdien alternativt den værdi, Nykredit’s egne vurderingsmænd kommer frem til. Hvis der er uoverensstemmelse mellem, hvad huset er handlet til, og Nykredit’s vurdering, er det sidstnævnte, der bliver afgørende for lånets størrelse. Erik siger, at det sandsynligvis vil være sjældent, at der viser sig at være nogen væsentlig forskel på de to ansættelser.

 

Nykredit vil ikke beskæftige sig med finansiering af erhvervsejendomme, og principielt går man heller ikke ind i byggeprojekter. Alligevel er man dog villig til at give et forhåndstilsagn til folk, der tegner sig for hus eller lejlighed, som endnu ikke er bygget. Pågældende personer skal i så fald selv finansiere udbetalingen, der ofte udgør 30 pct. af totalprisen. Herefter vil Nykredit være villig til at finansiere den resterende del, når huset står færdigt, men som nævnt gerne op til 80 pct.

På samme måde udsteder Nykredit gerne lånebevis til folk, der er i forhandling om køb af fast ejendom. Køberen står således stærkere i en forhandlingssituation, når han forinden har fået et bindende tilsagn om lån. ’Vi begyndte så småt sidste sommer med udlån til danskere på den franske riviera, og i januar i år åbnede vi kontor i Cannes,’ fortæller Erik, der også oplyser, at man indtil nu kun har gode erfaringer med aktiviteten i Frankrig.

 

Nykredit har ikke noget loft over størrelsen af det beløb, man totalt vil finansiere ejendomme for på Costa del Sol. Alle ejendomme og lejligheder på strækningen fra Sotogrande i vest til Almuñécar i øst kan komme i betragtning. Kunderne kan vælge mellem lån med variabel rente henholdsvis med fast rente. ’Hermed kan kunderne få et velkendt dansk realkreditlån med fast rente i 30 år og konverteringsmulighed – hvilket ikke kendes i Spanien,’ konstaterer Erik Urskov.

 

Chef for kontoret i Nueva Andalucia er Anders Agerberg.

Nykredit Representative Office
Centro Plaza 26
29660 Nueva Andalucía
Marbella
Spanien
Tel: +34952905150
Fax: +34952818528

 

Afstemning

(9 stemmer)


 
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven
Skat, økonomi og pension

CASA:UNA Bolig Spanien

DANSK EJENDOMSMÆGLER

Boliger til SALG i Spanien
Lejlighed til salg i Marbella
Villa til salg i Marbella
Penthouse til salg i Marbella

Boliger til LEJE i Spanien
Lejlighed til leje i Marbella

CASA:UNA
Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga