Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Både Torre del Mar og El Borge støtter den nye lov.
Både Torre del Mar og El Borge støtter den nye lov.
Torre del Mar vil gifte homoseksuelle
Skrevet af Solkysten
Den nye lov om civile homoseksuelle ægteskaber har udløst en diplomatisk krise mellem Spanien og Vatikanet, og som om det ikke var nok, er den årsag til en lokalpolitisk strid i Vélez-Málaga.
Viceborgmester Manuel Rincón fra borgerlisten GIPMTM vil markedsføre kommunens kystby Torre del Mar som de homoseksuelles Las Vegas. Mange par, som støder på social modstand andre steder i landet, skal vide at de er velkomne til at komme hertil og fejre brylluppet, siger viceborgmesteren. I Las Vegas får de nygifte en stak jetoner stukket i hånden som bryllupsgave. I Torre del Mar foreslår Rincón at de handlende giver en bryllupsrabat som inspirerer de nygifte til at vende tilbage år efter år.

Borgerlisten kæmper for en selvstændig kommune i Torre del Mar, og Rincón (som på det politiske plan har indgået et fornuftsægteskab med den socialistiske borgmester Antonio Souviron) kunne ikke have valgt en bedre sag til at holde liv i debatten om Torre del Mars selvstændige profil.

De konservative byrådsmedlemmer i Vélez gik ikke i samme fælde som Valladolids PP-borgmester Javier León, der med ringe held forsøgte at mobilisere partifællerne til en landsomfattende boykot af den nye lov. PP’s ordfører i Vélez’ byråd, Francisco Delgado, havde en anden indvending imod ideen:

- Jeg er den første til at forrette et gaybryllup hvis jeg bli’r bedt om det, men jeg er afgjort imod forsøget på at sælge Torre del Mar som de homoseksuelles paradis – bl.a. fordi det er nødvendigt at byen først bliver udstyret med den nødvendige turistmæssige infrastruktur, sagde Delgado, som anbefalede kommunens styre at koncentrere sig om løsningen af denne opgave først.

- Det kunne jo tænkes at ægtefællerne beslutter aldrig at vende tilbage efter at have opdaget den beklagelige tilstand som området befinder sig i, konstaterer den konservative ordfører spidst.
Torre del Mars handelsstandsforening understreger for en sikkerheds skyld at den støtter homoseksuelle ægteskaber, men ikke homoseksuelle bryllupsrabatter. “Det ville være diskrimination af andre par,” hedder det i en rundskrivelse.

I en anden af områdets kommuner, El Borge, har borgmester José Antonio Ponce fra venstrefløjs-koalitionen IU i øvrigt udlovet en “uforglemmelig ceremoni” inklusive gratis bryllupsrejse til det første homoseksuelle par, der gifter sig på rådhuset.

- I sin tid var vi den første kommune i Málaga provins som åbnede et register for indskrivning af homoseksuelle par, erindrer El Borges borgmester.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2005

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga