SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Provinsen Cádiz - liberalismens fødested. - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Provinsen Cádiz - liberalismens fødested.
Provinsen Cádiz har på grund af sin enestående
beliggenhed allerede tidligt præget
hele den Iberiske halvø’s historie.

På grænsen mellem Atlanterhavet og Middelhavet udgør den med sin spidse trekant et brohoved til Afrika. Det var her Herakles (oldgræsk sagnhelt, søn af Zeus og den mykenske kongedatter Alkmene, berømt for sit mod og kæmpekræfter) skal have rejst sine søjler, “Herakles’ Støtter” , antikkens navn for nord-syd for Gibraltar strædet med bjerget Mousa på den afrikanske side og Gibraltar klippen på den europæiske side. Det var også her, Platon mente, at det sagnomspundne ørige Atlantis fandtes. Det var måske identisk med fortidens Tatessos-rige, som lå ved mundingen af Guadalquivir. Det stod i begyndelsen af 1. årtusind f. Kr. i handelsforbindelse med Fønikien, men blev i år 500 f. kr. ødelagt af karthagerne. På en klippeknude i havet grundlagde fønikerne ca. 1100 f. kr. Gadir, kontinentets ældste by. Under Romerne blev den kaldt Gades og blev rigets første søhandelsby, hvorfra der blev udskibet sølv, kobber, vin og uld til Rom.

Gades havde monopol på saltet fisk, men især én eksportartikel var de særlig berømt for, de yndefulde “ puellae Gaditanae” der var eftertragtede som danserinder ved romerske fester. Århundreder senere oplevede byen endnu en guldalder, da den i 1717 overtog monopolet på det spanske verdensriges oversøiske handel fra Sevilla. I 1812 gik Cádiz over i historien som liberalismens fødested, idet den første liberale forfatning blev offentliggjort her i 1812 under den Spanske Uafhængighedskrig. Det var i Tarifa de mauriske erobreres invasion begyndte, da de i 710 for første gang satte over strædet til Spaniens sydligste by, der siden har båret berberfeltherren Tarifs navn. Overalt i provinsen støder man på historiens spor - vi vil opsøge nogle af disse spor med udgangspunkt i Tarifa og videre langs Atlanterhavskysten til Cádiz.

Afstemning

(8 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga