SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Tarifa - europas windsurfer paradis - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Kite surfing ved Tarifa
Kite surfing ved Tarifa
Tarifa - europas windsurfer paradis
Tarifa er den sydligste by på den Iberiske
halvø og ligger der, hvor Costa del Sol slutter
og Costa de la Luz (lysets kyst) begynder. Der
er kun godt 13 km. til Afrika herfra. Det er dog
kun, når det er klart vejr, at man ser Marokko
tydeligt.

På grund af den kraftige vind, der kommer ind fra Atlanterhavet, har Tarifa udviklet sig til et af Europas førende windsurfi ng steder. Tarifa er stadig en meget arabisk by og bag bymurenes fi ne porte fi nder man hvide huse, krogede snævre gader og smukke patioer. Det var maurerne der grundlagde byen i 711, da de begyndte at trænge ind i Spanien. Byen er opkaldt efter hærføreren Tarif Ibn Malik, der stod i spidsen for de første arabere, der kom i land her. I Tarifa har man fund, som stammer helt tilbage fra bronzealderen, fra Ibererne (et oldtidsfolk, som beboede den Iberiske halvø) og fra den Romerske periode.

Castillo de Guzmán el Bueno - Guzmán den godes borg...
Borgen er velbevaret og strækker sig over et stort areal uden for bymurene langs havet. Borgen blev bygget af maurerne omkring år 900. Byggeriet blev sat i gang på Caliph Abol el Rahman III’s befaling og er et af de bedst bevarede monumenter fra den tids Spanien. I 1292 lykkedes det for de kristne spaniere at generobre byen, men senere gik maurerne atter til angreb og fangede Guzmáns 9 årige søn. Det fortælles, at maurerne truede med at dræbe drengen, hvis ikke Guzmán overgav sig. Faderen måtte træffe et vanskeligt valg mellem sit ansvar for byens indbyggere og kærligheden til sin lille søn. Historien fortæller, at Guzmán svarede: “ Hvis I har brug for et våben til at dræbe min søn, så er min kniv her”. Hvor efter han kastede sin kniv ned fra borgmuren. Nogle dele af borgen bliver i dag anvendt af militæret, men det er muligt at spadsere på de gamle fæstningsmure.

San Mateo-kirken...
Midt i byen med dens labyrint af snævre gader ligger den gamle smukke San Mateo-kirke, der er bygget i 1400 tallet på det sted, hvor der tidligere lå en moské. På væggen t.h. for alteret ses en sjælden vestgotisk gravsten fra 674, der blev fundet i nærheden. Kirken ligger i Paseo de la Alameda Man kan også besøge Skt. Maria-kirken (Iglesia de Santa Maria).

Surfernes paradis...
Fra Tarifa kører vi op langs atlanterhavskysten mod Cádiz. Vort første ophold er dog kun et par km fra Tarifa, hvor vi simpelthen må ned til stranden og opleve surfernes paradis. Det er en vidunderlig strand meget bred og km lang og på trods af, at efterårsvinden ikke er helt så lun længere, er der alligevel 50 - 100 surfere ude på vandet. Et helt fantastisk syn med alle de strålende farver i sejl og skærme op mod en helt blå himmel. Det er også dejligt at se, at der var surfere i alle aldre lige fra de helt unge op til de 60 år. Efter en kop cáfe con leche på restauranten helt nede ved stranden ( hvor man også kan overnatte), kører vi godt 10 km længere op mod Cádiz til Playa de Bolonia - en skøn jomfruelig bred strand med en stor klit. Det er nu ikke kun stranden vi vil besøge, men resterne af den by romerne grundlagde her - Baelo Claudia.

Afstemning

(13 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Lej Feriebolig i Spanien

Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga