SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
SQL/DB Error -- [Table 'zafetrip_sydspanien.ArticleUserComments' doesn't exist]
Baelo Claudia - grundlagt under Kejser Claudius - Costa del Sol - Spanien
Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Baelo Claudia - grundlagt under Kejser Claudius
Man mener, at den første oprindelige bosættelse
fandt sted allerede ved slutningen af det 2’ århundrede f. Kr. foranlediget af samhandel med Nordafrika - med den by der i dag hedder Tanger. Det er også muligt, at pladsen dengang har haft en funktion som et administrativt center.

Det er måske disse omstændigheder, der fik Romerne til at grundlægge byen under Kejser Claudius i midten af det første århundrede e. Kr. (41-54 ). Baelo Claudia har alle de elementer, der skal være repræsenteret for at være en typisk romersk by. Det vil sige: Et Forum, Capitol tempel, templer af orientalsk karakter som templet til ære for Isis, en basilica, administrative bygninger, markedsplads og teater, varme bade og et industrielt område m.m. Franske arkæologer har siden begyndelsen af det 20’ århundrede udgravet resterne af denne romerske by. Dele af byens 4m høje bymure er endnu velbevarede.

Blandt de ruiner man har udgravet, kan man identificere boligkvarteret med Marcellum, det søjleomkransede markedsanlæg. Længere mod øst ligger Forum med Capitoltemplet, der var viet til den guddommelige treenighed Jupiter, Juno og Minerva. Ved siden af ligger et Isis tempel og lidt der fra teatret. Arkæologerne har genrejst nogle af de antikke søjler, for at give de besøgende et bedre indtryk af en svunden tids Baelo Claudia. Der har været industri på stedet, der forarbejdede fiskefangsterne. Der er fundet mange både fi rkantede og runde kar, der efter hvad søjlerne tyder på, har været overdækket. De har indeholdt 2000 år gamle fiskeben, der viser, hvilken funktion karrene har haft. De har været brugt til nedsaltning af fi sk, der sandsynligvis har været brugt som “ garum” en fiskesovs, romerne krydrede deres mad med. Fisken havde stor betydning som eksportvare på den tid. Der er også et lille museum, der viser forskellige fund m.m. Baelo Claudia er absolut et besøg værd. Der er en fin henvisning til de forskellige områder med tavler, der fortæller, hvad de forskellige rum har været anvendt til og overalt dufter der af rosmarin, som vokser langs udgravningerne. Der er åben fra kl. 10.00 -18.00 alle dage undtagen mandag, hvor der er lukket. Søndage lukkes der kl. 14.00.

Efter Baelo kører vi videre mod Cádiz. På vor højre side er der et hav af vindmøller i forskellige størrelser, de er placeret på alle højdedragene og man kommer helt automatisk til at tænke på Don Quixotes kamp mod vindmøllerne. Vi begynder at blive sultne og ca. 80 km fra Tarifa drejer vi fra vejen ned mod Conil de la Fontera, en lille by der ligger helt nede ved stranden. Her fi nder vi en lille restaurant, hvor vi får en herlig gang tapas. Efter middagen må vi ned at opleve stranden, der på dette sted er 1100 m lang og 266 m bred (oplysninger fra et skilt). Vi går en god tur samtidig med, at der bliver samlet store skaller og konkylier - et helt herligt sted. Klokken er blevet mange og vi må nu køre mod Cádiz - og et hotel.

Mølle.

Afstemning

(3 stemmer)Tilføj din kommentar
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven

Dine Spanien-kommentarer

Kom med dine kommentarer her eller forslag til ændringer

Navn


Kommentar


E-mail (Vil ikke blive gengivet på siden)


CAPTCHA ImageReload Image

Skriv ovenstående kode


Solkysten

Solkystens Golf Service


Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga