Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Málagas måske dyreste spiller, Salva, er indstillet på at tage en tørn med i 2. division. Men har klubben råd?
Málagas måske dyreste spiller, Salva, er indstillet på at tage en tørn med i 2. division. Men har klubben råd?
Málaga på katastrofekurs
Skrevet af Solkysten
Da det blev klart for enhver, selv for præsident, direktør og ejere, at Málagas fodboldhold næste år spiller i 2. division, var dette startskuddet til det største blodbad og rivegilde i Málagas historie.
Hver eneste dag er der chokerende udtalelser fra ledelse og spillere om fremtiden for dem og Málaga.
For nøjagtigt en måned siden, den 23. marts, gik vor stjerneangriber og klart dyreste spiller Salvador Ballesta til sportsavisen AS og fortalte at han spillede for Málaga, uanset om de spillede i første eller anden division. Nu fortæller han at han under ingen omstændigheder spiller i 2. division næste år, selvom han har kontrakt med Málaga til år 2009. Det er let for ham at sige, fordi Málaga i 2. division ikke har råd til ham, da hans årsløn er ni mio. kroner.

Agenter for brasilianerne Bovio og Gabriel undersøger mulighederne i andre klubber i Spanien, da de heller ikke ønsker at spille i 2. division. Målmanden Arnau, Litos, Fernando Sanz, Couñago, Manu og Morales har man heller ikke råd til, og ingen tror på at de vil gå ned i løn. Angriberen Morales har ligeledes ytret sig meget negativt om Málagas ledelse. Han mener ikke at han har fået chance i år og glæder sig til at komme til en ny klub.

Min mening er at Morales’ tid som fodboldspiller synger på sidste vers. Han blev købt som måltyv, men har kun scoret ét mål for Málaga i år. Det er for ringe af en landsholdsspiller. Eneste lyspunkt rent pengemæssigt er at man kan sælge Málagas bedste spiller Alexis for ca. tre mio. euro. Mange klubber vil købe ham, der er ungdomsspiller. Bedste bud er at han ender i Deportivo la Coruña.

Kære læser, ovenstående læsning er nedslående. Mit tip er at man næste år højst ser fire-fem spillere fra Málagas nuværende trup. En stor trøst er at Málagas 2. hold også rykker ned, derfor har man mange spillere til rådighed. Spørgsmålet er bare om de er gode nok til at være i toppen af 2. division og dermed kan rykke op i 1. division året efter.

Plan B
I januar annoncerede præsident Roldán at han trækker sig og videregiver pladsen til direktør Mendoza, når denne sæson er overstået. Det var dengang – nu forlanger ejeren (mediekoncernen Zeta) at Roldán fortsætter som præsident, da de ikke har tillid til Mendoza, som var hovedmanden bag ansættelse af træneren, Manolo Hierro. Man må retfærdigvis sige at Hierro ikke har løst opgaven godt nok, derfor vil en fyring af ham være uundgåelig.

Summa sumarrum, ejeren og ledelsen er også på katastrofekurs. Hvordan løser man det, når ejeren ikke vil skyde flere penge i klubben ?

Det er nemt nok, man sælger klubben til nogle professionelle, pengestærke og risikovillige personer, der brænder for fodbold.

Dette er plan B, og det er første gang man offentlig indrømmer at det kunne blive en sidste mulighed.
Jeg håber inderligt at dette vil ske.

Stig Wiberg
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2006
Solkysten - Maj 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga