Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
DSS Almuñecar
Skrevet af Solkysten
Forår – brydningstid
Forårets komme længes vi alle efter, og indirekte er det vel længslen efter at se vort fædreland, familie og venner igen. Og hvad er så skøn som den danske sommer!

Forårstegn i foreningen er ensbetydende med at aktiviteterne ebber ud og slutter. Det er altid så vemodigt når vi skal til at lukke ned, og folk forsvinder stille og roligt. Men så må vi tænke på og glædes over alle de dejlige stunder, der har været i vinterens løb. Vi har i vinter måttet se et par aktiviteter glide ud, men det er jo en naturlig udvikling. Alt har sin tid. Når interessen/fremmødet forsvinder eller aktivitetslederen ”går på pension” ja, så giver det sig selv. Men vi kan dog glæde os over alle de nye medlemmer der kommer til, og disse er jo i sig et potentiale. Vi har også allerede fået nye ideer til aktiviteter som skal bearbejdes i sommerens løb. Det bliver spændende at se hvad der kan bydes på i den nye sæson, og det er bestyrelsens målsætning at bringe efterårsprogrammet i Solkystens septemberudgave.

Tak for den gode vintersæson vi har haft og så vil jeg ønske Jer alle en rigtig dejlig sommer og på glædelig gensyn i september-oktober.
Erling Kjær Hansen

Trækfuglene
Ja, så er trækfuglene atter begyndt at vende næbene hjem til det kølige Danmark – undertegnede er selv lige ankommet efter 3 dages bilkørsel op gennem Europa og det MÅ indrømmes: da temperaturen blev lavere og lavere og til sidst nærmede sig frysepunktet jo tættere vi kom Danmark, så gik tankerne tilbage til det vidunderlige vejr vi lige var kørt fra, og så er det lige før man går i selvsving og er LIGE ved at give gemalen ret (også kun lige ved): vi skulle have ventet med at køre et par uger senere. Det skal dog retfærdigvis lige tilføjes, vi HAR set et par solstråler i få minutter, og da man er den fødte optimist, regner jeg naturligvis med at sommeren kommer i morgen!!

Tak alle sammen for denne vinter med mange hyggelige oplevelser – på gensyn til efteråret!!
Sonja

Madridturen/Mamma Mia
Mamma Mia for en fantastisk tur vi havde til Madrid.
Vi var 50 morgenfriske mennesker der mødtes bag klubben torsdag den 23. marts – kl. 8.00 – det er jo næsten om natten - for med bus, at begive os til Madrid. Humøret var højt, alle var glade og forventningerne var store, da vi drog af sted.

Turen var utrolig smuk, vi kørte gennem landskaber, hvor vi så oliventræer så langt øjet rakte. Vi holdt et par pittstop undervejs, så benene kunne få den rigtige facon igen. Vi fik også lige sunget vores slagsang et par gange…”Slentre ned ad avenuen” … hyggeligt.

Det meste af strækningen mellem Granada og Madrid er motorvej, dog er der nogle kilometer der stadig er hårnålesving, hvilket vi jo normalt ikke lader os skræmme af, men støjniveauet dæmpedes alligevel, da vi nede i kløften så vragene af to busser og en lastbil, men vi havde en rutineret chauffør, så den trykkede stemning forsvandt hurtigt igen.

Vi kørte gennem La Mancha, hvor vi så op til flere skulpturer af The man of La Mancha: Cervantes’ Don Quijote på hesten Rosinante og i baggrunden så vi møllerne.

Ud på eftermiddagen nåede vi så Madrid, hvor resten af dagen var til fri disposition.

Næste morgen var der fælles morgenmad, hvor vi var et par stykker der gik til venstre i stedet for til højre i restauranten, hvilket resulterede i, at vi fik en fantastisk morgenmad bestående af ”daz ganze molivitten”, hvorimod andre – vi nævner ikke nogen navne af hensyn til Preben og Aase - måtte tage til takke med et – skal vi sige ”mindre” tag selv bord.

Vi skal dog lige sige, at den gik ikke næste morgen, hvor vi måtte tage vejen til højre – men det var også fint nok.

2. dag skulle så bruges til at se Madrid og der var arrangeret en tur til El Escorial *, det store slot udenfor Madrid, hvor der også blev tid til at se Francos grav.

Andre blev i byen, hvor nogle tog rundtur med turistbusserne, andre tog vandreskoene på, der blev set på kirker, museer, caféer, skobutikker (dem er der heldigvis mange af), det er en fantastisk by, men aldrig har vi set så meget vejarbejde på én gang, det halve af byen var nærmest gravet op.

Om aftenen kom så det vi alle var kommet for at se – nemlig musicalen Mamma Mia – og det var en oplevelse ud over alle grænser, opsætningen var helt fantastisk og sangene kunne ikke opføres bedre, det endte da også med, at alle stod op og både sang og gyngede med på Waterloo – jo tak Edna det var et suverænt valg!!

Efter forestillingen havde sulten meldt sig, og vi fandt hurtigt små restauranter, hvor vi hver især kunne få fyldt hullet i maven. Flemming – vores lokale tapasekspert – var naturligvis IGEN heldig, han fik så meget whisky på sin kage, at den måtte spises med ske, han spiste sig fuld!

3. dagen skulle vi så hjem igen, dog med et ophold i Toledo, hvilket også var en stor oplevelse, at se alle de forretninger med stål: knive, sværd og rustninger i alle afskygninger og hvem kan leve uden en rustning på terrassen!!

Vi vandrede i de små gader og så den utrolig smukke kirke m.m.
Vejret var vidunderligt så frokosten blev indtaget udendørs.

Så gik turen atter hjemad med et par stop undervejs, hvor benene igen skulle strækkes, i virkeligheden burde vi alle sammen have motioneret rundt på parkeringspladsen, men det var der kun én der gjorde – desværre var vi ikke hurtige til at få taget et billede, for dér har vi noget at leve op til – det var nemlig ”lille Eva”, det futtede rundt, godt gået Eva!! – Og nu glæder vi os til at se hvad Edna finder på næste gang – Stor tak Edna for den fantastiske oplevelse og hele arrangementet, hvor alt fungerede perfekt – ”hun har prøvet det før” ….. puha det forpligter
Sonja

* El Escorial
Efter at have deltaget i en god teatertur til Madrid i april, vil jeg skrive lidt om en udflugt, som var arrangeret for interesserede.
Målet var slottet El Escorial, men da tiden tillod det (troede vi) nåede vi også Valle de los Caidos (De faldnes dal), med Francos begravelsesmonument.

Vi var 15 deltagere der startede ved hotellet kl. 9 morgen med vores gode chauffør og nu fin plads i bussen. Vi kørte først til De Faldnes Dal, hvor vi efter at have kørt igennem et meget smukt landskab endte ved Franco Monumentet. Dette blev opført i årene 1940-56 af Franco som begravelsesplads til ham og falangisternes første leder Jose Antonio Primo de Rivera. Det fortælles at 40.000 faldne, fra begge sider, ligger begravet på området. Monumentet blev bygget af fanger, hvoraf mange døde undervejs.

Den Spanske stat er "stille" omkring dette monument, men der er stærke kræfter i gang for at omdanne det til et museum, som belyser det historisk korrekt.

Selve monumentet indeholder en kirke med et 500 fods granitkors bygget ind i et bjerg. Foran er et meget stort betonmonument og store åbne pladser, inde i basilikaen er Francos grav, hvor der lå friske blomster.
Min personlige opfattelse var at monumentet var meget voldsomt, ikke særlig smukt og stærkt mindede om østeuropæiske eller sovjetiske betonmonumenter.

Men omgivelserne var smukke, og udsigten til bjergene og dalen var betagende.
Efter denne time, kørte vi på ca. 20 minutter til slottet El Escorial beliggende ca. 40 km. nordvest for Madrid. Et imponerende bygningsværk opført af den spanske konge Filip II i årene 1563 til 1584. Området dækker 3,7 hektar og omfatter et kloster og en meget smuk kirke, hvorunder mange af de tidligere Spanske konger er begravet i sorte marmorsarkofaer.

En del af dette bygningsværk er tilgængeligt som museum og med 3 timer til rådighed begav vi os af sted.
Slottet var særdeles smukt med væg- og loftsudsmykninger, der var meget smukke, nogle af os faldt helt hen over gobeliner, andre (eller de samme) over geografiske kort, vi var alle meget imponerede over træ-mosaikdøre og karme og de mange (primært religiøse) billeder af de helt store malere, samtidig var der indrettet med møbler og værelser fra tiden. Jeg tror de fleste af os var fyldt op da vi kom ud igen. Det skal også lige nævnes, at vi travede op og ned af granittrapper, gennem store sale, ned for at se sarkofagerne og op igen for at se nye sale, så vi mødte hinanden rundt omkring, når vi måtte søge hvil på en trappe eller en bænk.

Efter en frokost kørte vi tilbage til Madrid, hvor vi ankom med bussen kl. ca. 17 og da vi skulle være i teatret kl. 17.30 havde vi rimelig travlt.

Det var en rigtig fin tur med mange indtryk og efter teaterturen om aftenen, tror jeg de fleste af os sov godt, hvis ikke naboen støjede
Kirsten Eskildsen

Bridgeturnering "Danske Bank"
Søndag den 19 marts 2006 blev denne sæsons tredje og sidste parturnering afholdt i Almuñecar mellem klubberne i Fuengirola/Mijas, Torre del Mar og Almuñecar.
Resultater:
Vindere N/S:
1. Lis og Hans, Torre del Mar
2. John og Martin, Fuengirola
3. Carl Georg og Jørn, Fuengirola
Vindere Ø/V:
1. Carl T. og Anthony, Fuengirola
2. Bitten og Ole, Almuñecar
3. Birthe og Marianne, Fuengirola.
Første sæsons samlede slutstilling blev:
1. Fuengirola/Mijas: 4321 pts.
2. Almuñecar: 3757 pts.
3. Torre del Mar: 3486 pts.
Præmierne i Almuñecar blev sponsoreret af La Caixa.
Turneringerne har været en overvældende succes præget af god stemning og hyggeligt samvær. Alle er enige om at gøre disse turneringer til en tradition, og vi vil starte næste sæson med den første turnering i Fuengirola den 18. november 2006.
John Bergqvist

EDB hjælp
Et af vore nye medlemmer har tilbudt at give vejledning i brugen af computer.
Det vil ikke være som et almindeligt systematisk kursus, men har man problemer med nogle ting vil der være mulighed for at få disse løst.

Da foreningen ikke råder over edb udstyr er det nødvendigt at man tager sin bærbare computer med. Skulle man ikke have en bærbar, er der måske en bekendt der har, som man kan slå sig sammen om at bruge.

Der er også åbnet mulighed for, at de medlemmer som er helt eller næsten blanke i at bruge en computer, kan få nogen instruktion i, hvordan man bruger de mest elementære ting som f.eks. Word, Excel, og evt. noget om billedbehandling.

Vi forventer at kunne starte primo oktober 2006.
Henvendelser og evt. tilmelding vedrørende disse to tilbud kan rettes til:
Ove Bendixen, tlf. 958 63 05 27 eller e-mail bendix@telefonica.net
Tilmelding kan også ske på opslaget i foreningen.

Fredagstræf
Ved det nylig afholdte bestyrelsesmøde blev det vedtaget - på baggrund af tidligere års erfaring - at lukke for det ugentlige fredagstræf i juli og august grundet meget få deltagere.
Sidste fredagstræf bliver den 30. juni og det bliver genoptaget den 1. september.
P.b.v. Ove Bendixen

Eva Haagensen
Eva har gennem de sidste to år udført et kæmpe arbejde med at skrive foreningens historie fra starten – 1998. Dette vil snart resultere i en lille bog, der forventes at udkomme i løbet af sommeren. Bogen vil således kunne købes så snart foreningen åbner igen senere på året. I kan godt glæde jer til at læse om den kamp/store arbejde, det har været for at få DSS op at stå. Eva fortæller på en spændende og morsom måde – både fra hukommelsen og fra hendes dagbog.
Sonja

En ganske almindelig hverdag
Man havde været ”indespærret” på grund af en forvredet fod – efter to dage, trængte man til at blive luftet.
Havde hørt meget om et sted der hedder Peña Escrita – vidste, at det ”kun” ligger 11 km. inde i landet fra den gamle vej til Granadavej – lige efter Venta Luciano – og DET er jo ikke langt - overtaler ”monsøren” til lige at køre en lille eftermiddagstur derop!!! Dér er jo kun 11 km.!

Efter de første 5 minutter, tænker jeg på at foreslå dette som en ny vandretur om onsdagen!!
Normalt lider jeg ikke af nogen som helst form for højdeskræk, ej heller er jeg nervøs for stejle skrænter – meeeeeeeeeeen – da vi havde kørt ca. 10 minutter, var jeg ved at fortryde min overtalelse. Men det kan ikke komme over mine læber at indrømme dette. ”Monsøren” har kørt lastbil i Norge, så han ved, hvordan man kører en bil!!! Dog må jeg hurtigt konstatere, at han pludselig har indstillet rygningen og at hænderne sidder som suuuuget fast rattet.

Nu vil jeg alligevel ikke foreslå Flemming og Birgit denne tur!!
Vi fortsætter opad og opad – tænk der bor mennesker deroppe – vejene bliver smallere og smallere – efter ca. 20 min. kørsel, bliver jeg enig med mig selv om, at jeg ALDRIG vil lytte til folk med gode ideer til nye ture.

Normalt nyder jeg den vidunderlige natur og de dejlige bjerge – man ser ned i dalene og nyder moder jord – nææææ – nu har jeg kun øjne for vejen foran mig – hvordan kommer jeg nogensinde tilbage – det er jo samme vej tilbage – aldrig har jeg kørt så lange 11 km.

Endelig er vi fremme – vi ved egentlig ikke hvad det er vi skal se, men pludselig er der forhindringer på vejen, således, at dyr ikke kan komme over – aaaaahhhh – der er vilde dyr!!

Vi fortsætter atter ud ad den rædselsfulde vej, hvor man kun håber på, at der ikke kommer en modkørende – og pludselig er der indhegninger med strudse, elan kvæg og vildsvin, ja, det kan da godt være de er flotte, men jeg tænkte kun på én ting: AT KOMME NED.

Så ser jeg et skilt med påskrift om, at man kan køre 1800 m. højere op til en restaurant, hvor man kan slukke sin tørst. Behøver jeg at sige, at vi straks vendte kareten og returnerede – så tørstig bliver jeg aldrig – tænk jer 11 km. Det tog os 40 min. at komme op, men heldigvis kun 30 min. at komme ned.
Sååååå, hvis nogen skulle finde på at invitere undertegnede på en tur, for at vise mig, hvad jeg er gået glip af på toppen – ja, så siger jeg:

”TAK FOR KAFFE – DET BLIVER IKKE MED MIG SOM OPHEILA!!!
Vil lige oplyse, at vi holdt pittstop med dobbelt opskænkning på den første bar vi mødte!!
Sonja

DANSK SPANSK SAMVIRKE
Urb. La Najarra • Blq. 2 bajo • Avda. de Europa 30
Bestyrelse: Formand: Erling Kjær Hansen, tlf. 958 63 91 35, E-mail: lyngtoften@hotmail.com

Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2006
Solkysten - Maj 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga