Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Ingeniør på genopbygning
Skrevet af Solkysten
I forlængelse af en foredragsrække om ”Forebyggelse og Sundhed” i en engelsk forening her på kysten kom et ægtepar i begyndelsen af 60’erne ind på klinikken.
De havde ledt efter en læge, der gik ind for forebyggelse, og ønskede at jeg skulle være deres familielæge på Costa del Sol, hvor de boede seks måneder af året. Resten af året boede de i USA.
Det var mest ham, det drejede sig om. Han havde haft en blodprop i hjertet, fik epilepsi som 50-årig, havde haft mavesår og led af sure opstød pga. spiserørsbrok. Han befandt sig i øvrigt bedst i et varmt klima, idet han blev skidt tilpas i fugtigt vejr. Bl.a. derfor havde de slået sig halvtids ned på Costa del Sol.

I USA var han blevet behandlet på store respekterede universitetsklinikker. Han fik to slags medicin for at holde blodtrykket nede. Selv om kolesteroltallet i forvejen var lavt, fik han to andre tabletter for at få det endnu længere ned. Hertil kom to slags piller for epilepsien, og yderligere to slags for at neutralisere mavesyren.

Inden for det seneste halve år var han begyndt at ryste på hænderne, og at dømme ud fra ovenstående måtte man jo også tro, han var et rent skrog. Dette var på ingen måde tilfældet. Han var slank, havde et sportsligt ydre og dyrkede dagligt gymnastik i en time. Men det er aldrig ”gratis” - uden bivirkninger - at tage så meget medicin.

Da denne herre var interesseret i at slippe af med så mange piller som muligt, måtte vi i gang med at kortlægge alle hans kropslige funktioner. Mange af hans symptomer havde at gøre med forhøjede og overaktive funktioner, og for at komme bag om symptomerne, fik vi lavet en status over cellernes energistofskifte.

Celle-stofskiftet var præget af et langvarigt arbejdsliv med høj aktivitet og megen stress, hvor der ikke havde været tid og overskud til den livsvigtige parasymatiske opladningsfase. Specielt var samtlige cellesalte (elektrolytter) i enorm ubalance - herunder kalium og et par andre af sporcellesaltene. Disse ting er afgørende for et velfungerende nervesystem. Hans stresshormon (kortisol) lå så lavt, at det indikerede cellulær udbrændthed.

Plagede
Vor klient var yderst motiveret og plagede nærmest om et total-program. Han var god til at sætte alting i system, takket være sin ingeniøruddannelse. Da vi præsenterede ham for en langtidsplan, tog han den derfor til sig med det samme. Planen omfattede seks trin:

1. Vi satte straks ind med et seks ugers program med afgiftning/udrensning af de affaldsstoffer, der ikke havde kunnet komme ud af hans system mens han kørte i stress-gear dag og nat.

2. Dernæst startede et koncentreret fire ugers elektrolyt-program, hvor cellesaltene og dermed kroppens elektriske system kom under luppen. Han skulle have nøje afmålte kaliumdoser sammen med spormineraler i let optagelig grøntsagssaft.

3. Følgende trin var et hormon-opbygningsprogram med særlig henblik på fedtstof-hormoner. Det i hans tilfælde så livsvigtige kortisol kunne herved reguleres. Kortisol dannes ud fra et kolesterol-skelet, hvor det er afgørende at få fedtstofferne i en blanding af både mættede og umættede.

4. Derefter satte vi fokus på reguleringen af sukker-stofskiftet. Pga. den langvarige stress var kroppens insulin og cellernes insulin-receptorer trætte og udslidte, og en særlig kost, der er lav i hurtigt optagelige kulhydrater, var nødvendig i en seks ugers periode.

5. Femte trin var opbygningen af cellernes og alle enzymers skelet: proteinerne. Ligesom kroppen holdes oprejst af et velfungerende knogleskelet, holdes cellernes produktionsapparater, signalstoffer og opbygningen af nyt væv sammen af proteinerne. Udvalgte aminosyrer til cellernes opbygning var nødvendigt i et seks ugers program.

6. Sidste trin vedrører fremtiden. Det er hans langtidsprogram mht. kosten og kosttilskuddene, hvor vi i programmerne så vidt muligt har taget højde for hans livretter og andre gode vaner, han helst ikke vil give afkald på.

Vor klient var glad for dette seks måneders program. Nogle i foreningen var forbavsede over, at det skulle vare så lang tid, mens andre udtrykte, at det var da hurtigt i betragtning af alle hans ubalancer. Det er også takket være hans strukturerede levevis, at dette program har en chance, og at der er håb forude. For knap så målrettede og strukturerede klienter kan der påregnes en ekstra tre måneders periode.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Inger Marie Haut, MS. Nutrition. 

Lægebrevkassen
Har læserne spørgsmål, kan de sendes direkte til: Pernille Knudtzon:
Alfonso XIII, nr. 2 Edif. Virgen del Carmen 4 º B, 29640 • Fuengirola.
Fax: 952 445 483 - E-mail: pernilleknudtzon@hotmail.comTilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2006
Solkysten - Maj 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga