Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Grethe Lück død
Skrevet af Solkysten
”Der er en vej,
som vi alle går alene
den går mod mørket,
et ukendt skumringsland;
og ingen vender
tilbage fra de egne
med bud om, hvad vi
skal se bag tidens rand”.

Vor kære Grethe er død af en alvorlig sygdom efter en hård og lang kamp for at vinde livet.
Grethe var et af de mest levende mennesker, jeg har kendt, og alligevel måtte hun give fortabt. Grethe elskede livet, og havde hele tiden så meget hun ville nå, og man kan roligt sige, at hendes energiske aktivitet også førte til mange resultater og sejre.

Hun var uddannet i restaurationsbranchen og fremragende dygtig i et køkken, hun kunne godt arbejde hele dagen og så trylle et vidunderligt måltid frem om aftenen til et stort antal gæster, hun hyggede om os, spøgte og lo, det hele var bare som det skulle være i Villa Isabel i Fuengirola.

Hun tog som ung tillige en kørerlæreruddannelse, og har hjulpet mangen ny bilist på vej, længe før vi mødte hende. Hun kørte så fint og sikkert i sin flotte Ford Proebe; ingen vej var for lang og intet bjerg for højt, og mange dejlige ture og småferier har vi nydt sammen med hende.

Kirsten og jeg lærte Grethe og hendes elskelige mand Hans at kende, da vi som præstepar kom til kysten i 1992. De kom i den danske kirke og hjalp som mange andre til med at få det hele til at gå. Grethe blev meget hurtigt menighedsrådets sekretær, og jeg tør godt sige, at hun var trofast ved min side til vi rejste i 2002. At Grethe var så værdifuld for kirken, var blandt andet på grund af hendes sprogkundskaber. Mange af de danske der rejste til Spanien lærte spansk, de fleste af os med et mådeligt resultat. Sådan ikke med Grethe, hun lærte at tale og skrive sproget, og det var en stor styrke for kirken, at hun var med i det arbejde der vendte sig mod det spanske samfund, og gennem hele opbygningen af vor nye kirke har hun spillet en betydelig rolle. Men hun hjalp jo også mange andre med sin kyndighed. Et utal af mennesker har hun givet sin støtte, og især skal fremhæves hendes utrolige hjælpsomhed mod de der blev syge, skulle til læge, blev indlagt på hospital osv., hun var ved deres side, talte med lægen og hjalp med alt.

Da hendes mand døde i 1996, var Grethe ikke den som satte sig hen og slappede af, hvad hun mageligt kunne tillade sig. Hun fortsatte i  hæsblæsende tempo med at gøre alt det som interesserede hende, og det var ikke småting, hun blev konsulent for et dansk firma, førte deres spanske korrespondance, og var sekretær ved deres møder. Samtidig begyndte hun  at arbejde, og blev ansat i en modeforretning i Fuengirola. Det var noget der interesserede hende så meget, at da muligheden viste sig åbnede hun sin egen forretning, og drev den med stor dygtighed. Som en af sine sidste handlinger lykkedes det hende for kun få måneder siden, sammen med en god veninde og medarbejder, at rejse til den årlige mode- og indkøbsmesse i Tyskland.

Hun startede også et lille rejsebureau, og som den vidtberejste kosmopolit hun var,  faldt hendes kærlighed på Ægypten. Talrige rejser som leder og guide arrangerede hun til dette gamle og skønne kulturrige, og hendes livsglæde og entusiasme varede livet ud.      

Costa del Sol har mistet en af sine mest aktive og dygtige residenter, vi danske har mistet en omsorgfuld landsmand, og kirken har mistet en trofast støtte og ven.

Jeg begyndte med første vers af Holger Lissners salme, nr. 551 i salmebogen. Jeg vil slutte med det sidste:

“Der er en vej,
som vi ikke går alene,
om end den fører
os til et ukendt land;
for Kristus venter
på os ved dødens grænse,
og han er livet,
vi får bag tidens rand”. 
Guds fred være med dig Grethe!

Jørn Sjøholm
Tidl. præst i Margrethekirken

Efter en lang, lang hård og grusom sygdomsperiode er Grethe Lück død den 15. april 2006 i en alder af 67 år.

Grethe Lück flyttede til Spanien for over 25 år siden sammen med sin mand Hans, som hun mistede for 10 år siden. Hendes mands sygdom var en meget hård tid for Grethe, som passede ham på den mest formidable måde.

Kære Grethe, din elskværdighed, omgængelighed, din mageløse rundhåndethed, din trofasthed samt alle de mange egenskaber, du var i besiddelse af - var en del af dig. Du havde altid et svar parat, du var altid der, når der var brug for dig. Når man havde lagt røret efter at have sludret med dig i telefonen, var det altid noget positivt, der var kommet ud af samtalen. Dit gode humør - din store glæde ved livet.

Du talte seks sprog, havde sammen med Inge Poulsen skabt en blomstrende modeboutique lige i hjertet af Fuengirola  du var kosmopolit - tog grupper med til Ægypten hvert år - du var i mange år tilknyttet Den danske Kirke Vest for Málaga, Margrethekirken. Du var sekretær i meninghedsrådet - med i byggeudvalget - med alle disse bryderier dette ulønnede arbejde medførte. Senere - da kirken var blevet bygget - hjalp du til med annoncering i kirkebladet. Du blev valgt til præsident i den urbanisación, hvor du boede - du snusede til lokalpolitik.

Du havde altid venner samlet omkring dig - dine selskaber var ansete og utallige - jo, det var hos Grethe Lück, man fik nye og mange gange kære bekendtskaber. Din mad var fremragende. Du elskede dyr, og dine to boxerhunde var for dig det kæreste i denne verden. Du var begavet, kreativ, en karrierekvinde - et smukt menneske.

Alle vi, der har haft det privilegium at have kendt dig, vil savne dig dybt.
Farvel, kæreste Grethe - æret være dit minde.

Annette Sahlertz de Fernández
Vicekonsul
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2006
Solkysten - Maj 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga