Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Guadalmina Golf
Skrevet af Solkysten
- hotdog med ristede løg
Guadalminas to 18 hullers golfbaner (nord og syd) rangerer som nogle af Costa del Sols absolutte topbaner. De er beliggende en km fra San Pedro mod Estepona.

Nordbanen er den letteste, nyeste og billigste. Den er 5670 meter fra gul og 4791 meter fra rød tee-sted. Den blev indviet i 1973 og banedesigner er Falco Nardi.

Det er kendetegnet ved denne bane at der er et hav af vandfælder. Det er vigtigt at du holder bolden i spil midt på fairway, ellers går det galt.

Der er ikke noget at sige til at sydbanen er dyrere end nordbanen, den er efter min mening langt bedre og med større udfordringer. Dermed ikke være sagt at nordbanen er dårlig – tværtimod – sydbanen er bare en af de bedste på kysten.

Den blev åbnet i 1959 og er den næstældste bane på Costa del Sol. Den er designet af Javier Arana. Banen er 5799 meter fra gul og 5002 meter fra rød tee-sted.

Banen har brede fairways og næsten ingen rough. I 2002 blev sydbanen totalt ombygget med nyt vandingssystem, nye tee-steder, nye fairways samt renovering af greens.

Når man spiller denne pragtfulde bane ”gipper” det i én, når man når til hul 10 og 11. Disse to huller ligger direkte til Middelhavet, med deres eget hotel som nabo. Hul 11 som er et par 3 hul ligger langs med Middelhavet og er 150 meter. Når man ser fra tee-stedet til green, oplever man det som om der er ”1000 sandbunkers”. Det er der naturligvis ikke, men der er mange.

Når jeg skal vurdere Guadalmina vil jeg give nordbanen 3 golfbolde, men give sydbanen maximum 5 golfbolde.

Nordbanen fortjener 3 golfbolde
Sydbanen fortjener 5 golfbolde

Service
Guadalmina er et meget populært sted at spille golf, og det kræver naturligvis meget af personalet. Vicedirektør Juan Hermandez Reina prøver på bedste måde at håndtere dette travle golfkompleks.
Da Guadalmina primært er en medlemsbane, må green-fee gæsterne selvfølgelig indordne sig under dette. Vi mødte dog kun positive og venlige mennesker, selvom vi ”kun” var green-fee gæster. Især starteren var en oplevelse.
Service fortjener 4 golfbolde.

Restaurant
Hot dog med ristede løg!
Det var en stor og positiv overraskelse for os, da vi spillede sydbanen, at vi på serveringsstedet efter hul 14, så en stor reklame med ”korv”. Det vil sige pølse på svensk. Det skulle selvfølgelig prøves. En yderst velsmagende hotdog med det hele d.v.s. ketchup, sennep og ristede løg. Det kan godt være at det var overraskelsen der var det bedste, mange af os havde ikke smagt hot dog siden vores besøg i Danmark, for mange måneder siden. Men ideen var OK.

Restauranten på Guadalmina bærer tydeligt præg af at det primært er medlemmer som skal serviceres. Priserne er rimelige og det er tydelig at alle kender alle. Kaffe koster 1,20 euro, 1 glas vin 2,20 euro, 1 fl. øl 1,70 euro, stor fadøl 3,20 euro, clubsandwich 5,60 euro, sandwich fra 3,80 euro, suppe fra 3,30 euro, tortilla fra 4,90 euro og husets vin 7,30 euro.

Vi fik clubsandwich, der var i orden, men heller ikke mere end det.
Restauranten fortjener 4 golfbolde.

Miljø
Vicedirektør Juan Hermandez Reina viste mig nogle meget interessante billeder og tegninger fra den tid, hvor man byggede de to golfbaner. Der var absolut ingen bebyggelse. Det var pragtfuldt at se, selvom bebyggelsen i dag er set meget værre på andre golfbaner Det er stort set kun lav bebyggelse, der er rundt omkring på banerne og beliggenheden ud til Middelhavet er unik.
Miljø fortjener 4 golfbolde

Medlemmer og green-fee spillere
Der er mange medlemmer og mange skandinaver især danskere, der har Guadalmina som hjemmebane. De har naturligvis førsteret til banen og derefter kommer green-fee gæsterne. Derfor er green-fee priserne relativ høje. Nordbanen koster 75 euro og sydbanen koster 125 euro.

For at blive medlem af banen skal man købe en aktie. Prisen er ca. 20-25.000 euro, og derefter kan man vælge mange forskellige måder at spille på, alt efter hvor lang tid man er på kysten.

Hvis man vælger ubegrænset spil, koster det 1420 euro pr. person. Det er efter min mening et af de bedste tilbud på hele kysten.

Stig Wiberg

Priser
Green-fee 18 huller - nordbanen 75 euro
Green-fee 9 huller - nordbanen 42 euro
Green-fee 18 huller - sydbanen 125 euro
Leje af buggy 18 huller - 47 euro
Leje af buggy 9 huller - 36 euro
Leje af trolley 5 euro

Guadalmina Club de Golf
Urb. Guadalmina Alta
29678 San Pedro de Alcántara, Málaga
Tel: +34 952 883 455
Fax: +34 952 883 375
E-mail: guagolfsa@jet.es


På kystvejen N-340 (den blå) drejer man mod Guadalmina ved km. 170.
På kystvejen N-340 (den blå) drejer man mod Guadalmina ved km. 170.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2006
Solkysten - Juni 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga