Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Elsk, nyd og forfør hinanden
Skrevet af Solkysten
På terrassen, hvor jeg efter bedste evne holder motionscyklens hjul snurrende, er der udsigt til fri sex for åbent tæppe på græsplænen.
Solsorte, gråspurve og andre fugle parrer sig lystigt - uden at spørge om alder, social status, eller andre finurlige ting. På tagene kurrer duerne parvist og kælent, mens kattene inde i naboens have skriger deres elskovsleg ud. Jo, der skabes så sandelig liv denne tidlige sommermorgen. Intet liv uden sex. Sex er livgivende både i bogstavelig og overført betydning.

Sex er liv og inde i ethvert menneske, om vi så er 90 år, banker vores hjerter stadige som 17 årige når det gælder kærlighed, romantik, seksualitet og erotik. Vi er altid seksuelle, og sex er en vidunderlig kraft, hvor kærligheden må være brændstoffet. Det er den oprindelige råenergi, vi har i kroppen, når vi dyrker sex med den vi elsker. Seksuel forening kan bringe en sand overflod af sundhed, rigdom og lykke. God sex er godt for alle.

Jeg hører ofte at folk er holdt op med at dyrke sex, når de bliver ældre, selvom de stadig lever i et parforhold.. Måske har din seksualitet slumret blidt igennem vinterens mørke timer. Så lad al den saft og kraft der kommer fra denne dejlige årstid med synet og duften af blomster og lyden fra summende bier og syngende, kvidrende fugle der betagende og smukt folder sig ud i denne tidlige sommermåned give dig og din partner ny inspiration til at genoptage et dejligt sexliv. Sex er med til at holde os unge og stærke, og seksuel tiltrækning skaber en vældig energi mellem to mennesker og medvirker til sundhed, livskraft og velvære. Forfør hinanden, nyd hinanden med blid berøring, udforsk, kild, kys, hav dyb øjenkontakt, hold om og tag jer af hinanden og le sammen og mor jer. Det at kunne le sammen, er efter min mening uvurderligt i et godt parforhold.

Troskab, frihed og fortrolighed med gensidig nærhed og samspil er efter min mening nødvendigt for et godt parforhold. Derfor er det også vigtigt at kunne tale om seksuelle følelser. I par- og kærlighedsforhold må vi huske, at vi aldrig kommer til at eje hinanden, men at vi altid må lære og arbejde for forholdet.

Den vigtige kost
Fastfood er den sikre død for et godt og stærkt sexliv. Skær ligeledes ned på sukkerholdige fødemidler samt kaffe, cigaretter og alkohol. Disse stimulanser vil gøre dig træt, nervøs og udkørt i løbet af dagen og formår at slukke alle seksuelle intentioner. Pas også lidt på med al for mange dårlige fedtstoffer fra fedt kød og mejeriprodukter. De kan medvirke til at svække din almentilstand.

Spis godt med fede fisk. De sunde olier er nødvendige for hormonproduktionen og hjælper også på tørhed i skeden. Af andre gode olier kan nævnes olier fra hørfrø, græskarkærne og solsikke. Spis så rene fødevarer som muligt med masser af brune ris, gerne en god, mør engelsk bøf, godt med æg og en masse gode, grønne grønsager og avocado. Østers har alle dage haft ry for at være et elskovsmiddel, antagelig pga. det høje zinkindhold, der er ekstremt vigtigt for et godt sexliv.

Gode kosttilskud
Sørg for at tage et godt multivitamin/mineralprodukt, f.eks. Mivitotal, Omnimin, Maximum osv. gerne suppleret med tilskud af gode fedtstoffer, f.eks. Epa gla +, Omega 3-6-9, E-epa m.m. Et godt råd til mændene er at tage ekstra tilskud af zink.

Trib 70 er et stærkt og naturligt kosttilskud bestående af tribulus terrestis extrakt, der øger testosteronniveauet hos mænd. Et godt testosteronniveau øger sexlyst og energi. Somme tider kan det være gavnligt med tilskud af Dhea, der er et energigivende antistress hormon, der omdannes til kønshormoner. Omkring Dhea er det vigtigt at få lægen ind i billedet og få målt blodets indhold af dette hormon, hvis indhold desværre mindskes med årene. Det er lægen, der skal ordinere Dhea. Ginkgo Biloba er mest er kendt for sin evne til at forbedre hukommelsen. Imidlertid forbedrer Ginkgo Biloba hele kredsløbet også det perifere. Undersøgelser har vist at Ginkgo Biloba modvirker impotens. Ginseng kan også være en god hjælp både til at forbedre energi og forøge sexlysten. Til kvinder med tørhed i skeden er der Omega-7 der består af havtornbær. Planten Schizandra er en vidunderlig plante, der har en fantastisk masse egenskaber. Den er bl.a. et naturligt elskovsmiddel, og god til at øge de seksuelle sekreter og dermed virke forebyggende på tørhed i skeden. Desuden findes der Maca, der en peruviansk plante, der øger den seksuelle lyst, mest hos kvinder. Muira puama er en anden naturlig plante, der sammen med guarana og zink findes i Supermann fra den finske Dr. Tolonen. Rosenrod også kaldet Rhodiola er et andet skattet middel til at stimulere sekslysten hos både mænd og kvinder. Der findes mange andre forskellige naturlige midler, så man må prøve sig lidt frem til det, der giver størst velvære. Jeg må her indskyde, at efter min mening, behøver en dejlig seksualitet ikke altid munde ud i orgasme. Er begge tilfredse uden, så hold om hinanden vær bare sammen og vid, at I er fælles om kærligheden.

Små tips
Husk at blomster, masser af levende lys, gode frugter og en skøn champagne gør underværker i hvert fald for os romantiske sjæle.

Der findes megen seriøs litteratur om seksualitet og parforhold. Mange kender den amerikanske psykolog og ægteskabsrådgiver John Grays bog "Mænd er fra Mars, kvinder er fra Venus". Den samme forfatter har skrevet en meget klog bog om hvordan tiltrækning og kærlighed kan bevares. Bogens titel er: "Mars og Venus og evig kærlighed, vejen til det livslange forhold".

Af mere seksuelt orienterede bøger findes bl.a. "Den multiorgastiske mand" af Mantak Chia og Douglas Abrams Arava, der fortæller om seksuelle hemmeligheder, der er gode at kende for både mænd og kvinder. Samme forfattere har også skrevet " Den seksuelle puls".
En meget smuk og humoristisk film, der kan ses af hele familien er "Når du mindst venter det" med Jack Nicholson og Diane Keaton.


At have det godt hele døgnet
Føler du dig velafbalanceret og harmonisk, fungerer du og alt omkring dig meget lettere samtidig med at dit forsvarssystem arbejder bedre og stærkere.
Der kan være mange årsager til at vores harmoni bliver forstyrret, både af personlige, men også af udefra kommende forstyrrelser, som vi ofte slet ikke er herre over såsom elektricitet, radiobølger, kosmisk stråling, mikrobølger, støj m.v.
En god søvn er nødvendig. Efter min mening består en god nats søvn af mindst syv timer i fredelige og mørke omgivelser. Mørke er nødvendig til den optimale dannelse af det vigtige hormon melatonin. Når en god søvn og de dermed følgende drømme forstyrres gennem længere tid, bliver du lettere sløv og ukoncentreret samt mindre kreativ.
Zenbev er et 100 pct. naturligt middel bestående af græskarkernemel, der er en naturlig kilde til aminosyrer, specielt den essentielle aminosyre tryptophan. Det er et drik miks pulver, der er en kilde til ro og vitalitet.
Lider du af længerevarende søvnløshed kan du bruge pulveret kontinuerligt. Er det kun i stressede perioder, du ikke kan sove, kan du starte med at bruge Zenbev ca. tre dage før du ved, at situationen vil opstå f.eks. ved eksamen, rejser, hormonforstyrrelser, fuldmåne m.v.
Du starter med at tage en strøget måleske en halv time før sengetid i et glas vand. Har du behov for, det kan doseringen efterhånden øges til tre måleskeer.
Zenbev kan også anvendes om dagen med stort udbytte, da Zenbev tilfører hjernen de stoffer, den skal bruge for at danne velværehormonet serotonin. Zenbev giver en let beroligende og afslappende effekt og modvirker en let følelse af nedtrykthed. Doseringen er om dagen som ved nattetide. Du starter dagen med et mål Zenbev i et glas væske. Koffeinholdige drikke og spiser bør undgås, da effekten da reduceres. Doseringen kan øges efter behov, og det kan være en god ide at supplere med et B-vitaminkompleks, F.eks. Multi B, eller Mega B stress.

Vandreture i naturen
Juni måned er på mange måder en særdeles dejlig måned. Naturen står storslået i fuldt flor lige nu, og temperaturerne er tilpas behagelige til at man stadig kan motionere i det fri. Mange klubber og foreninger arrangerer vandreture i alle sværhedsgrader. Måske foretrækker du selv at vælge din tur.
En dejlig travetur er med til at give øget sundhed og dermed et bedre forsvarssystem, som er nøglen til et godt helbred.
Nogle mennesker lider af kramper og uro i benene, og mange mennesker har en indskrænket gang på grund af muskelsmerter. Muskelsmerterne opstår pga. iltmangel og kommer, når der er tilbagelagt en bestemt gangdistance, det kan f.eks. være 20 m. Lidelsen kaldes populært vindueskiggersyge, fordi personen standser op og lader evt. til at kigge på et vindue, mens der hviles. Lidt mindre populært kaldes tilstanden også cigaretben, da det ofte er storrygere, der rammes.
Padma 28, der et naturlægemiddel, kan være en god hjælp til at lindre smerterne fra ovenstående lidelse, således at man kan gå meget længere uden smerter. Dosering er to tabletter to gange dagligt.

Hjælp til smerter
Smerter er desværre et ledsagersymptom til mange forskellige lidelser og sygdomme. Når smerterne føles kroniske, kan det påvirke os på mange måder både psykisk og fysisk.
Vi har alle sammen forskellige smertetærskler, og det må vi være meget opmærksomme på, når en person klager, i stedet for at dømme personen pylret eller pjattet. Hvor mange gange har jeg ikke trukket irriteret på skuldrene, når min mor klagede over konstante smerter i muskler og led og lige måtte have en smertestillende tablet mere.
Smerterne kunne måske være hjulpet med MSM, der virker stærkt smertehæmmende, samt styrker muskler, sener og ledbånd. Tit bruges MSM med stor fordel sammen med Glukosamin.
MSM (methylsulfonylmethane) er et totalt ufarligt naturmiddel, der med god virkning kan bruges ved mange typer smerter og inflammationer f.eks. gigt, kroniske rygsmerter, muskelsmerter, hovedpine, allergi, fibromyalgi m.m. Fås både som pulver, i kapselform og som creme.

Folinsyre
Folinsyre (vitamin B9) har indflydelse på vores mentale tilstand. Går du og er lidt træt og nedtrykt kan det være, du er i folinsyreunderskud. Det regnes med at folinsyremangel er en af de mest udbredte former for vitaminmangel i verden

Alt med måde
Tilfældigt slog jeg op i en af mine yndlingsbøger "Vinden er min moder". Der stod, at grunden til at tobak forvolder så stor skade på helbredet hos ikke-indianere bl.a. er, at indianerne ikke inhalerer røg og bruger lærersætningen "kontroller dig selv". "Alt med måde". Mådehold med alle ting er en værdifuld ting. Vi kan spise for meget, sove for meget, ryge for meget osv. F.eks. er vand livsnødvendig, men hvis du drikker 10 l på en gang, så føles det ikke godt.

Vidste du
At hørfrø og valnøddeolie er rige på omega 3 ligesom fiskeolie. Det er vigtigt, at olierne ikke er harske og altid bevares koldt

Hyben
Hyben har et stort indhold af let optagelige vitaminer. Hyben er mildt urindrivende, og kan med fordel bruges mod en let diarre. Mange mennesker med led- og muskelsmerter føler lindring ved brug af hybenpulver, der både fås i kapsel og pulverform.


Anni Dahms. Syge- og sundhedsplejerske, biopat og ernæringsvejleder.
Anni Dahms. Syge- og sundhedsplejerske, biopat og ernæringsvejleder.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2006
Solkysten - Juni 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga