Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Ligesom kroppen går hjernen langsomt i forfald med alderen. Forringet kredsløb er en af årsagerne. Forskning har vist, at aktive stoffer i ginkgo biloba-ekstrakten både fremmer kredsløbet og beskytter hjernecellerne, og behandlingen har vist god effekt mo
Ligesom kroppen går hjernen langsomt i forfald med alderen. Forringet kredsløb er en af årsagerne. Forskning har vist, at aktive stoffer i ginkgo biloba-ekstrakten både fremmer kredsløbet og beskytter hjernecellerne, og behandlingen har vist god effekt mo
Hjerneforyngende plante-ekstrakt frikendt for bivirkninger
Skrevet af Solkysten
Ligesom kroppen ældes, går vore hjerne efterhånden i forfald. Hos nogle foregår processen hurtigere end hos andre, hvilket skyldes en kombination af arv og miljø.
Foruden oplagte hjerne-ødelæggende påvirkninger som alkohol og andre stimulanser kan åndsevnerne forringes som følge af en svækket blodforsyning til hjernen, eller de enkelte hjerneceller kan blive ødelagt af andre faktorer som for eksempel skadelige iltforbindelser med betegnelsen ”frie radikaler”. I begge situationer har plante-ekstrakten ginkgo biloba vist sig at være en brugbar behandling, og man har i studier tydeligt set, hvorledes patienter med tidlige faser af den frygtede Alzheimer’s syge har været bedre rustet til selv at klare sig i hverdagen uden hjælp fra andre, når de blev behandlet med ginkgo biloba.

Enhver medalje har imidlertid sin bagside, og et af de problemer, som har været fremhævet ved ginkgo biloba, er at plante-ekstrakten på grund af sin fremmende indvirkning på blodomløbet i kroppen måske kan forstærke den blodfortyndende virkning hos personer, der samtidigt med ginkgo biloba har været i behandling med det hyppigt anvendte blodfortyndende præparat, warfarin.

Ny forskning
Som den (foreløbig) eneste ginkgo-producent har virksomheden Pharma Nord valgt at se nærmere på sammenhængen for at skabe fuldstændighed klare retningslinier for deres præparat Bio-Biloba og dets virkning såvel som bivirkninger. Resultatet er en offentliggjort undersøgelse, som dokumenterer, at præparatet ikke griber forstyrrende ind i den blodfortyndende virkning af warfarin. Dog er det de ansvarlige forskeres klare holdning, at man bør holde nøje øje med enhvert tegn på øget blødningstendens for at være på den sikre side.

Undersøgelsen er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, the Journal of Thrombosis and Haemostasis og frikender ikke blot Bio-Biloba men tilmed præparatet Bio-Qinon Q10 for at øge blødningstendensen hos personer, der anvender warfarin. Begge produkter indgår nemlig i forskningen. Resultaterne kan ikke overføres til tilsvarende præparater med ginkgo biloba eller Q10, understreger forskerne, som er tilknyttet Rigshospitalet i København.

Bjørn Falck Madsen

Kilde: The Journal of Thrombosis and Haemostasis, 2002;87:1075-6

Mere blod til hjernen

Hjernen står for omtrent 25 pct. af kroppens samlede iltforbrug, så alene den kendsgerning vidner om, hvor vigtig en velfungerende blodforsyning er. Efterhånden som alderen skrider frem, kan der opstå forkalkning i de blodkar, der forsyner hjernecellerne med blod og ilt, men de aktive stoffer i ginkgo biloba - de såkaldte flavonoider - virker udvidende (dilaterende) på blodkarrene samtidig med at nedsætte blodets klæbrighed, hvorved det letter flyder i blodkarrene.
En anden vigtig egenskab ved flavonoiderne er, at de beskytter hjernecellerne mod frie radikaler, som er aggressive iltmolekyler, der nedbryder cellemembranerne og ødelægger cellerne. Det er kombinationen af den cellebeskyttende virkning og den fremmende effekt på blodomløbet, som gør ginkgo biloba til et effektivt ”foryngelses-middel” til hjernen. Af andre ting, som ginkgo biloba har en gunstig effekt på, kan nævnes kolde hænder og fødder, øresusen og gangudløste smerter i benene.


Som det foreløbig eneste ginkgo biloba-præparat kan Bio-Biloba dokumentere, at det ikke griber forstyrrende ind i virkningen af det blodfortyndende lægemiddel, warfarin.
Som det foreløbig eneste ginkgo biloba-præparat kan Bio-Biloba dokumentere, at det ikke griber forstyrrende ind i virkningen af det blodfortyndende lægemiddel, warfarin.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2006
Solkysten - Juni 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga