Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Ferie - sommer, lune nætter og alkohol
Skrevet af Solkysten
ØV; jeg gjorde det igen, selvom jeg hundredvis af gange har lovet mig selv aldrig at gøre det mere, drak for meget.
Hovedet føles dobbelt så stort, loftet fungerer som hurtigkørende karrusel, hunden hopper oven i hovedet på mig, fordi den vil ud. Jamrende lader jeg mig glide ud på gulvet, får lukket kræet ud, forsynet mig med en vandflaske og en iskold vaskeklud, returnerer til sengen - ventende på, at som timerne går, fortager virkningen af nattens udskejelser sig.

Normalt har jeg et dejligt og afslappet forhold til alkohol, men det er altid om sommeren, det af og til går galt. I festlige venners lag, de fløjlsbløde lune nætter, varmen, stearinlysenes muntre dans, hvor jeg også selv tager mig en enkelt barfodsdans på græsplænen. Pludselig mistes selvdisciplinen, den ene drink afløser den anden, og forskellige typer alkohol mikses måske.

Det er dejligt med alkohol til festlige lejligheder, man skal bare passe på ikke at gøre alle lejligheder til ”festlige lejligheder” og på den måde, næsten umærkeligt, lade sig glide ind i et for stort alkoholforbrug, hvilket jeg især synes, sommerens varme og ferieliv kan friste til, fordi når man er på ferie, så skal livet ”rigtig leves”.

Alkohol er stadig vores foretrukne rusmiddel. Det er et organisk opløsningsmiddel, der nedbrydes i leveren, og ved nedbrydningen dannes ubehagelige og giftige stoffer. Det er disse stoffer, der gør at man får det dårligt og med tiden får leverskader. Rødvin indeholder en række antioxidanter, og kan derfor ved forsigtig brug virke forebyggende på hjerte- og kredsløbslidelser, samt hæmme kræftcellers vækst.

Alkohol er fyldt med kalorier. Et glas vin giver os 100 kalorier, men en halv liter øl giver 200 kalorier. For ikke helt at forsage vinen på grund af kalorierne blander jeg ofte et glas hvidvin eller rødvin med mineralvand. Det er efterhånden blevet en dejlig vane, så jeg faktisk bedst kan lide vinen på denne måde – ja, ja kære kendere af årgangsvine, jeg ved, at I nu tager jer til hovedet, men jeg kan forsikre jer om, at jeg alligevel godt kan kende forskel på gode og dårlige vine.

Hjælp til selvhjælp
Alkohol er gift for leveren. Afhængig af hvor meget der drikkes dagligt, vil der med tiden komme en fremadskridende ødelæggelse af leveren. I de tidlige stadier kan levertallene blot være let forhøjede. Da leveren har en helt fantastisk evne til at regenerere, kan det være tilstrækkeligt blot at stoppe med at drikke og evt. tage en lever- kur med Hepar 140, Siliverin, Boldycynara eller lignende, der alle indeholder leverstyrkende urter.

Det kan også være godt at lade kosten være fyldt med bitterstoffer. Udelader man at reagere på de første faresignaler fra leveren, deponeres der fedt i de døende leverceller, og så har man ”fedtlever.” I sidste stadium kaldes det for skrumpelever. Her dannes der bindevæv i leveren, samtidig med at leveren skrumper ind. I dette stadium dør mange af leversvigt. Føler du, at du er ved at være afhængighed af alkohol, kan Kudzu evt. være en hjælp. Kudzu indeholder diadzin, der er kendt for afhjælpe afhængighed, ligesom midlet Exit 14/21 både indeholder leverrensende urter og urter, der modvirker afhængighed.

Alkohol og graviditet
De to ting hører absolut ikke sammen, fordi fosteret er mere følsomt for alkohol end moderen. Hvis det ufødte barn udsættes for alkohol, også selvom det bare er lidt gennem længere tid, kan barnet fødes med hjertefejl, lav fødselsvægt, nedsat intelligens m.m.

Andre skader
Vi hører mest om de skadelige virkninger på leveren, når der indtages store mængder alkohol, men der kan også være skader mange andre steder i organismen f.eks. på nervesystemet, med psykiske lidelser, vitaminmangelsyndrom, søvnbesvær.

I mave-/tarmområdet kan der være halsbrand, øget risiko for kræft i mundhule og spiserør, betændelse i bugspytkirtlen m.m. Fra hjertet kan der komme smerter og ødelæggelse af hjertemusklen, samtidig med at et forhøjet blodtryk er almindeligt. Mange personer, der har bare et almindeligt alkoholforbrug mangler magnesium.

Mænd får ofte nedsat testosteron, hvilket som bekendt fører til impotens. Her kan naturmidlet Terrestis Tribulum være med til at genopbygge testosteronværdierne. Desuden ses hyppig afkalkning af knoglerne.

Gode kosttilskud
Tag et godt multivitamin/mineral produkt f.eks Omnimin, Mivitotal Plus, Spektro m.fl. Husk evt. at supplere med ekstra magnesium og stærke B-vitaminer, f.eks. Multi B, Mega B Stress m.fl. Suppler gerne med essentielle fedtsyrer f.eks. Udo’s Choice, E-Epa, Epa-Gla+ m.fl. Tag evt. også lidt ekstra zink, da zink deltager i nedbrydningen af alkohol.

Den dejlige aminosyre L-Glutamine kan, ligesom Kudzo, hjæpe på trangen til alkohol. Daglig dosis er 500 mg. to gange daglig. Mælkebøttete er også ganske god til at rense leveren.
Vigtigt! LAD BILEN STÅ, HVIS DU HAR DRUKKET!!!!!

Glycine på hitlisten
Vores livs byggestene er aminosyrerne. Alt protein er opbygget af aminosyrerne, og protein er forudsætningen for liv. Fødeproteinerne er opbygget af rigtig mange aminosyrer. For at kunne bruge disse er det nødvendigt, at vi fuldstændigt kan fordøje det protein, vi spiser, til aminosyrer, idet det næsten kun er de frie aminosyrer, der kan optages og bruges i kroppen. For at være sikker på at få disse særdeles vigtige aminosyrer, kan det være en god ide at indtage et kosttilskud af fuld protein f.eks. Body Kraft med sojaprotein fra Naturdrogeriet og My Whey fra Natur Energi. I de flydende vitamin-/mineraltilskud Mivitotal plus og Mivitotal flex findes også de frie aminosyrer. Aminosyrerne kan også med stor fordel bruges som enkelte aminosyrer i terapeutisk sammenhænge.

Aminosyren Glycine er en af disse aminosyrer, der er meget anerkendt lige i øjeblikket, især hvis du gerne vil have en smuk og ung hud, og jeg har erfaret, at den også er særdeles god til forskellige former for hudproblemer. Glycine bruges meget til sårheling og genopbyggelse af væv f.eks. efter kirurgiske indgreb.

Glycinen har også mange andre gode virkninger. F.eks. fremmer den dannelsen af væksthormon. I kroppen omdannes Glycinen til kreatin, som mange sportsudøvere kender og bruger. Endvidere afgifter den leveren og neutraliserer frie radikaler. Den kan være hjælpsom ved podagra, idet den nedsætter urinsyrekoncentrationen. I øjeblikket forskes der meget i denne aminosyre, idet den er totalt ufarlig og tåles selv i store doseringer. Er du diabetiker, bør du være opmærksom på, at Glycinen kan øge blodsukkeret.

Beskyt din hud i solen
Huk at bruge en god solbeskyttelsescreme før du går ud i solen. F.eks. Aloe Vera faktor 16 med 70 pct. Aloe Vera. Dr. Hauschkas produkter har forskellige former for faktortal, og der er mange andre gode produkter at vælge imellem. Til børnene er det godt at bruge et middel med fysisk filter f.eks. Kids SunSafe. Selvom solen er aldeles dejlig, og vi godt kan lide at være lækre brune, ved vi alle, at ved at udsætte os for megen sol øges risikoen for hudkræft, der er stærkt stigende lige i øjeblikket, ja somme tider synes jeg næsten, det virker som en hel epidemi.

Vi har alle individuelle tolerancetærskler til hvor meget direkte sol, der er godt for os. F.eks. har folk fra Afrika højere indbygget beskyttelse for solen end os fra det nordlige Europa. For os, der er meget lyshudede, anbefales det af nogle videnskabsfolk, at nøjes med direkte sollys her i sommermånederne 10–15 minutter tre gange ugentligt. Mange mennesker synes, det er unødvendigt med deres daglige vitamin- og mineraltilskud, men jeg tror tværtimod, at det er ekstra vigtigt med det daglige kosttilskud i sommermånederne. Husk ligeledes at drikke din grønne te og brug gerne krydderiet rosmarin flittigt i din sommermad. Ønsker du en hurtigere og dybere gylden lød kan det være en god ide med hudplejekapslerne Tan Optimizer fra Imedeen serien. Dosis: en kapsel daglig.

Et filosofisk øjeblik
Jeg sidder her ved computeren en tidlig søndag morgen, sukker lidt og prøver at koncentrere mig om at formidle sundhed på den måde, jeg tror på sundhed. Inden i mig er der lidt trist. Jeg synes verden er blevet så hård, et sted hvor pengene regerer verden, i stedet for omvendt hvor det er os, der regerer over pengene, og at almen menneskelighed næsten er forsvundet. Det synes, som om, der er så lidt man kan gøre som enkeltperson for verdensfreden og glæden. Så kigger jeg ud på træerne og det smukke grønne, fredede område, der er lige udenfor huset, hvor hundene stadig må luftes og fuglene flyver frit omkring. Pludselig kommer jeg i tanker om et citat fra en klog mand, der sagde at verdensfreden begyndte i det enkelte hjem. Og her er der da et sted, jeg kan begynde, nemlig med at holde krigen ude fra mit eget hjem, ved her at forvente og yde ærlighed, loyalitet og engagement krydret med en god del glæde og munterhed, så er håbet bare, at det spredes lidt som ringe i vandet, og hvem ved så… Jeg bliver igen glad og let om hjertet, slukker for computeren, skynder mig ned for at overraske husets beboere med et dejligt og måske ikke helt så sundt morgenmåltid.

Dejlig seksuel aktivitet
I alkymien forbindes to stoffer med hinanden, og deraf skabes et tredje stof, der er et helt nyt fænomen. Således er et seksuelt forhold mellem to mennesker, der tiltrækkes af hinanden, også en ny levende spændende enhed, der kan helbrede både sind, krop og ånd. Jo mere du deler følelsesmæssigt med din partner, jo større kan styrken og skønheden blive mellem jer. Jeg tror ikke på, at man kan have sex uden et følelsesmæssigt engagement. Det siges, at telepati er størst i soveværelset – så vov at elske og blive elsket, nyd at elske og være forelsket selvom det også indebærer en stor mulighed for at blive såret og hudflettet. Livet er lidt at betragte som et sted, hvor vi skal lære at tage ansvaret for vores liv, og således må vi også acceptere og arbejde med de forhold, vi indgår. Jeg synes, det er bedre med kortvarige kriser, der får en til at flytte sig i personlig udvikling, og hvor vi måske efterhånden lærer at se med mildhed på kærlighedens både flod og ebbe end langvarig dødelig kedsomhed. Husk en romantisk morgen/middag/aften med lidt dejlig kurmageri med en positiv og omsorgsfuld indsats kan gøre underværker.

Vidste du - om kokosolie
Forskellige undersøgelser viser, at ren jomfru-kokosolie er en meget sund olie, både til stegning, i madlavningen og også bare til at indtage som ren olie. Den er rig både på vitaminer, mineraler og antioxidanter Desuden kan den med fordel bruges til badeolie, til massage og som kropscreme, hvor den medvirker til at forynge huden og modvirker rynker. Findes bl.a. som Cocosa fra firmaet Panacea

Noni Juice
Tahiti Noni juice fra den busklignende plante Morinda Citrifolia, er gennemårhundrede blevet kendt for sin dejlige og helsebringende virkning. Noni juicen er blevet kendt for sit høje indhold af vitaminer, mineraler, aminosyrer og Xeronin. Daglig dosis er 2 spsk. daglig om morgenen på fastende mave ca. en halv time før morgenmaden. Maksimumeffekten kommer efter ca. 3 måneders brug.

Husk at drikke rigeligt i sommervarmen
Bliver det det for kedeligt bare at drikke vand, kan det være skønt med en kop dejlig te. I yogi serien findes der teer for næsten enhver lejlighed. Yogi Ginger Lemon er en te, der kan nydes kold.

Aktiv fysisk ferie
Holder du aktiv ferie, kan det evt. være en god ide med et energigivende kosttilskud f.eks. Enaxin, eller Omni-Vital, der begge er baserede på planteekstrakter.
Anni Dahms. Syge- og sundhedsplejerske, biopat og ernæringsvejleder.
Anni Dahms. Syge- og sundhedsplejerske, biopat og ernæringsvejleder.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2006
Solkysten - Juli 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga