Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Udsigten fra landevejene.
Udsigten fra landevejene.
Tanker i foråret
Skrevet af Solkysten
I Solkystens juni-nummer var der en notits om Oborne-tyrens måske endeligt på Andalusiens landeveje.
En spansk afholdsmand har vundet en sag, og højesteret har nu bestemt at disse skilte skal fjernes.
Tænk engang om der var nogle, der ville lægge sag an mod de rædsler af skilte, der er sat op langs N-340. De bliver større og højere for hvert år, og de blivere grimmere, og specielt et firma der kalder sig Viva tager prisen i skilterædsel.

Nu vil læseren nok spørge sig selv hvad skilte har med natur at gøre, men den der oplevede kystvejen for nogle ti år siden kunne nyde et udsyn op mod bjerge og ud mod Middelhavet. Nu er alt skjult ikke alene af beton, men i de få oaser af pinjetræer skyder skilte op i områder, der ikke kan bebygges.

National Geographic satte for et par år siden Costa del Sol på en absolut sidsteplads for verdens feriesteder som stedet, der blev totalt ødelagt, og nu har en tysk undersøgelse fulgt denne sidsteplads op. Kunne de spanske politikere dog bare lære lidt. Det er for sent i mange tilfælde, men lad os dog slippe for denne skilteskov.

Vi fik trods alt lidt regn i foråret, der hjalp lidt og gav lidt friskhed og lidt grønt, og man kan glæde sig over livet i haven, se solsortens unger farte rundt efter deres forældre og tigge mad. Gærdesmutten har travlt med at bygge reder, og pirolens melodiske fløjt lyder ud over de høje eucalyptustræer, men næsten uanset hvor længe man kigger efter, så ser man den ikke. Den er svær at få øje på til trods for den lysende gule farve og sorte vinger. Jo, der er meget at glæde sig over.

Man kan dog hurtigt blive i dårligt humør med oplevelser i det spanske land. Jeg var til syn med bilen hos ITV i Estepona. Lige uden for indkørslen til synshallen sad to stiglitser i to bure af en størrelse, så de lige kunne vende - i stegende sol og bilos. Man spørger sig selv hvorfor et par småfugle skal pines på denne måde. Jeg ærgrer mig over at jeg ikke slap dem ud - bilen blev alligevel kasseret. Jeg gør nok forsøget når jeg næste gang skal til syn. I øvrigt er fuglefangst i Spanien forbudt, men som med mange andre love er der ingen til at håndhæve dem.

Få dage efter så jeg nyheder på Canal Sur, der havde et indslag hvor man så en kvinde stå med en forskræmt kalkun i et kirketårn. Hun smed den ud, men kalkunens instinkt fik den til at flakse lidt med vingerne, så den landede på et hustag uden at falde ned i den hujende menneskemængde. Lidt senere kravlede en mand rundt på taget for at få kalkunen ned på jorden. Hvad der siden skete fik man ikke at vide, men det stakkels dyr har sikkert mødt sit endeligt. Tidligere var det geder man smed ud - efter sigende skulle de symbolisere djævlen.

I juni måned havde man i 15 storbyer verden over protester mod den udbredte skik med tyreløb i gaderne, en skik der har bredt sig fra Pamplona til andre byer. Spansk presse undlod at meddele noget om disse protester. Som det eneste EU-land fik Spanien lov til at have dyremishandling - nemlig tyrefægtning. På alle andre områder skal man følge de dyreværnslove, der er gældende i EU. Man har også sat lovene på print, men man holder på gamle traditioner. Man brændte også hekse i gamle dage - det er man dog holdt op med.

Nu er det juli, fuglesangen er stort set forstummet, men man kan glæde sig over mursejlernes flugt og skrig, når de dykker ned over hustagene, og hvis man vil på en køretur i varmen og har fået nok sol på stranden, kan man køre en tur til Fuente de Piedra, hvor flamingoerne heldigvis præcis fik så meget vand, at de igen kunne yngle. Sidste år opgav de ethvert forsøg. Utroligt hvordan fuglene kan kommunikere. Det drejer sig trods alt om tusindvis af fugle, der ved besked om det er værd eller ikke at lægge vejen omkring den sø. De har åbenbart deres eget sms-system.

God sommer og nyd den natur, der trods alt stadig findes uden for Costa del Sol.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2006
Solkysten - Juli 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga