Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Pia Bruun fra Radio Solymar har bitterligt fortrudt, at hun ikke tog sin elskede cykel med helt ind i huset en fredag aften for et par  uger siden. Den blev nemlig stjålet.
Pia Bruun fra Radio Solymar har bitterligt fortrudt, at hun ikke tog sin elskede cykel med helt ind i huset en fredag aften for et par uger siden. Den blev nemlig stjålet.
Pia Bruun
Skrevet af Solkysten
Her på ”Costa del Korsbæk” kender alle danskere hinanden. Eller – gør vi?
Nu tager Solkysten hul på et nyt, månedligt tilbagevendende emne – nemlig Solkystens Røde Stol.
Her præsenterer vi en person – kendt eller mindre kendt – og stiller en række spørgsmål, der giver alle os andre mulighed for at lære vedkommende lidt bedre at kende. Og vi går tæt på ind imellem.
Første person, der har indvilget sig i at sætte sig tilrette i den fine røde stol – som Muebles Daneses har været så venlige at udlåne til formålet – er et kendt ansigt på kysten. Eller – man burde måske sige en kendt stemme…

Pia Bruun, 47 år, er medindehaver af Radio Solymar og bor i Fuengirola sammen med Torben Wilkenschildt, hans datter Patricia på 22, Pias datter Bianca på 15 plus radiohunden Snoopy og den majestætiske tilløber Hercules. Pia har boet på Costa del Sol i 22 år.

De 10 hurtige:
1. Mad: Økonomi eller økologi?
- Økologi.
2. Drikke: Øl eller Vin?
- Begge dele!
3. Four o’clock: Kaffe eller the?
- Har ikke tid til kaffe kl 16. Vi laver radio…
4. Rejser: Storbyferie eller palmesus?
- Ud i naturen.
5. Film: Steven Spielberg eller Pedro Almodóvar?
- Jeg ser aldrig film...
6. Bøger: Biografier eller krimi’er?
- Biografier!
7. Husdyr: Hund eller kat?
- Hunde!
8. Sport: Golf eller en vandretur?
- Ridetur, tak!
9. Transport: Bil eller cykel?
- Cykel.
10. Tøj: Joggingsæt eller habitjakke?
- Ingen af delene – almindeligt casual tøj.

Og så går vi lidt tættere på med de 10 lange spørgsmål:
1. Hvad er det største ”plus” ved at bo i Spanien?
- Jeg er et udemenneske og er glad for at kunne foretage mig en masse aktiviteter, uden at regn og stiv storm sender én indendørs igen. Og så værdsætter jeg meget andalusernes livsglæde!

2. Hvad savner du mest hjemme fra Danmark?
- Venner og familie – selv om vore internet-telefon sørger for forbindelsen. Og så kan man godt ind imellem savne et system, der normalt fungerer. Så er der respekten for naturen, miljøet og dyrene. Sejlture på Gudenåen – og cykelture ved Vesterhavet…

3. Hvad betyder det for dig at være dansker – især når du bor hernede?
- Jeg er glad for at være dansker. Jeg synes, vi har en god ballast med hjemmefra, som vi kan bruge her i vores nye hjemland. Først og fremmest er det en rimeligt veludviklet kritisk sans – som er god, når vi kan styre den. Og så vi danskere rimeligt afslappede og eftertænksomme mennesker.

4. Gør du noget særligt for at blive integreret, eller omgås du mest andre skandinaver?
- Jeg gør stadig noget, og jeg har tidligere gjort en del, for jeg vil gerne integreres så meget som muligt! Integration kommer ikke af sig selv – vi SKAL gøre en indsats i vores lokalsamfund for at få en hverdag op at stå med venner, arbejde og fritidsaktiviteter. Mange udlændinge kommer til at leve en slags ”postkort-tilværelse” hernede, hvor de fokuserer på den gode udsigt men glemmer at hverdagen også skal fungere. Vi skal ikke se livet passere forbi men være en del af det! Også selv om vi må erkende, at vi aldrig nogensinde bliver andalusere…

5. Hvilken egenskab hos andre mennesker sætter du størst pris på?
- Loyalitet! Og åbenhed.

6. Hvilken egenskab hos dig selv kan du mindst lide?
- Det må være ”hvilke”. I flertal. Jeg er stædig – nogle gange kortsynet. Og så tænker jeg hurtigt. Somme tider for hurtigt – så jeg ikke når at få betænkningstid, inden jeg træffer en beslutning, der nok ville have haft godt af at blive lidt mere nuanceret.

7. Hvad synes du er dit livs største bedrift?
- Hm – at rejse til London som 17-årig med 200 kroner på lommen og en enkeltbillet. Jeg havde nogle forældre, der gav mig lov til at prøve mange ting af. Og jeg må indrømme, at hvis min egen datter ville kaste sig ud i sådan et eventyr, ville hendes mor sige NEJ! Det fik hun aldrig lov til…

8. Har du gjort én ting i dit liv, som du virkelig inderligt fortryder?
- Ja! For tre uger siden stillede jeg min elskede cykel uden for huset en fredag aften, fordi jeg troede jeg skulle bruge den igen. Og to timer senere var den væk! Og det var virkelig en god cykel!

9. Hvilket menneske beundrer du – og hvorfor?
- Jeg beundrer egentlig ikke nogen bestemt. Men jeg værdsætter de mennesker, jeg kender – fordi de alle besidder nogle karakteregnskaber, som jeg beundrer.

10. Hvis du vandt en million euro og kunne bruge dem til lige, hvad du ville – hvad skulle de så bruges til?
- Et sabbatår. Til at slappe af, nye livet, tænke tanker – og ha’ det sjovt! Jeg ville simpelt hen købe mig tid til at slappe af.

Vi slipper Pia, der har klaret de 20 nærgående spørgsmål uden så meget som at få sved på overlæben. I august kan du møde syer Poul Erik Petersen, der for nylig har åbnet systuen PEP i Fuengirola.

Naia Bang / Texthuset
Fotos: Poul Frey Skøtt
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2006
Solkysten - Juli 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga