Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Hul 4.
Hul 4.
El Rompido
Skrevet af Solkysten
Topservice og dårlig golf
Solkysten sætter i sommermånederne fokus på tre golfbaner i Huelvaprovinsen. I denne måned er det El Rompido.
Den er beliggende tæt på Portugal og er en del af et fantastisk naturreservat, med et pragtfuldt dyreliv og mange søer, som er en stor del af de 36 hullers golfbane.

Golfresortet har to 18 hullers baner og er det nyeste i Hulevaprovinsen. Nordbanen som er den ældste er fra 2003 og er 6095 meter lang. Sydbanen er åbnet i foråret 2006 og er 6158 meter lang.

Den er designet af Alvero Arana, som har været på hårdt arbejde på grund af beliggenheden midt i naturreservatet. Banen bærer præg af at være meget ny, og der er meget om- og nybyggeri i gang på banen. Hvis man havde penge og tålmodighed nok, ventede man med at åbne golfbanen til alle veje og tilkørsler var lavet. Det ville også være godt for de mange nye baner, hvis de fik fred og ro i starten, men sådan er virkeligheden ikke.

Så kære golfer – vent et par år, så får man til gengæld en oplevelse med de mange spændende huller, i øjeblikket er banen ikke i orden.
Den fortjener 2 golfbolde

Service
Service i Huelvaprovinsen er helt i top, den kan man ikke få bedre. Du føler virkelig at de tager hånd om dig fra det første sekund til du forlader golfresortet. Lad os tage et eksempel.

Din golfbag pakker de ud, de kører dig i minibus ud til hul nr. 1, de spørger dig flere gange undervejs på golfrunden om alting er OK. De holder øje med hvornår du er færdig med runden, så holder minibussen og venter på dig på hul nr. 18 og de kører dig tilbage til klubhuset – hul nr. 19. Du har næsten glemt at banens tilstand ikke var i orden.
Service fortjener 5 golfbolde

Restaurant
Da banen kun er 3 år gammel er alt splinternyt. Det virker lidt koldt og meget lidt spansk, da det er bygget i moderne stil, med store glaspartier men med en dejlig terrasse med udsigt over Atlanterhavet.
Maden og priserne er typiske Huleva-priser. Man får meget for pengene og alle priser er mindst 30 pct. lavere end de er på Costa del Sol.

Priserne er følgende: kaffe 1,20 euro, vand 1,20 euro, 1 glas vin 2 euro, stor fadøl 2,90 euro, en hel flaske af den lokale vin 9 euro og et stort udvalg af sandwich fra 5 euro. Igen var servicen upåklagelig.
Restauranten fortjener 4 golfbolde

Miljø
Der er skrappe miljøkrav når banen ligger midt i et naturreservat. Der er kun givet byggetilladelser til forholdsvis lavt byggeri. Det højeste der er tilladt er reservatets hotel på fire etager.
Miljø har nogle gode kår, og der bliver aldrig overbygget som på Costa del Sol.
Miljø fortjener 4 golfbolde.

Beach Ressort
De to golfbaner er kun en lille del af det store ressort, som udover golfbaner består af flere store hoteller med både værelser og lejligheder.

Der er to store swimmingpools, børnepool, miniclub for børn og et legeland. For de sportsinteresserede er der fodboldbaner, tennisbaner, paddeltennis, ridefaciliteter og man kan leje cykler, så man kan opleve det store naturreservat. Alle kan benytte ressortets faciliteter såsom spa og jacuzzi. Dertil kommer et stort shoppingcenter

For ikke golfere er det et fantastisk sted med mange aktiviteter og en pragtfuld beliggenhed med udsigt over Atlanterhavet.

Man kan benytte sig af et lille minitog, som kører dig rundt hvor du ønsker.

Medlemmer og green-fee spillere
Der er mange medlemmer på El Rompido. Det hænger sammen med, at det er dig der bestemmer hvor meget du vil spille. Frit spil hele året koster 1800 euro for en person og 2600 euro for to personer. Du kan også vælge at spille en måned fri golf eller to–fire–fem–seks måneder alt efter hvad du ønsker. Du kan frit overdrage dit medlemskab til andre og ressortet giver dig gerne pengene tilbage, hvis du fortryder undervejs. Her kunne de mange golfbaner på Costa del Sol lære noget.

Green-fee i højsæsonen er 55 euro og i lavsæsonen som er juni, juli, august og september 100 euro for to personer inkl. buggy. Buggy koster normalt 36 euro og leje af køller 20 euro, og der er undervisning med en pro til rimelige priser.

Stig Wiberg

Priser
Højsæson fra 1. oktober–1.juni 55 euro
Lavsæson fra 1. juni–1. oktober
100 euro incl. buggy for 2 personer
Buggy 18 huller 36 euro
Buggy 9 huller 25 euro
Leje af køller 20 euro
Leje af el-trolly 18 huller 15 euro
Leje af el-trolly 9 huller 12 euro

El Rompido Golf & Beach Resort
Ctra. Cartaya-El Rompido, km. 7
21450 Cartaya (Huelva)
Tel: +34 959 024 241 • Fax: +34 959 024 243
E-mail: info@clubdegolfelrompido.es
www.clubdegolfelrompido.es


Tag motorvejen fra Málaga til Sevilla. Fra Sevilla fortsæt ad motorvej A-49 til Huelva og Portugal. Før Huelva deler motorvejen sig - vælg vejen mod Portugal.  Tag frakørelsen 105 til Cartaya (Playas). Fra Cartaya fortsættes mod El Rompido.
Tag motorvejen fra Málaga til Sevilla. Fra Sevilla fortsæt ad motorvej A-49 til Huelva og Portugal. Før Huelva deler motorvejen sig - vælg vejen mod Portugal. Tag frakørelsen 105 til Cartaya (Playas). Fra Cartaya fortsættes mod El Rompido.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2006
Solkysten - August 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga