Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Chrom-tilskud kan være nyttigt for diabetikere
Skrevet af Solkysten
Når kroppen ikke kan transportere sukker (glucose) fra blodet til cellerne, stiger blodsukkerniveauet.
Det ser man blandt andet hos folk med ikke-insulinkrævende (type-2) sukkersyge. Mangel på det livsvigtige sporstof chrom kan være medvirkende årsag til ustabilt blodsukker, og en ny undersøgelse udført af forskere fra Charles Universitetet i Tjekkiet viser da også, at type-2 diabetikere, som får tilskud af organisk chrom, opnår en betydelig sænkning af deres blodsukkerniveau. Nyheden har værdi for dem, der ønsker at holde deres blodsukker i balance på en naturlig måde.

”Vores forskning viser, at chrom spiller en afgørende rolle for type-2 diabetikere. Det har betydning for stofskiftet og har vist sig at kunne øge kroppens insulinfølsomhed helt op til otte gange,” forklarer professor Jaroslav Racek, Ph.D., leder af Institut for Klinisk Biokemi og Hæmatologi.

15 pct. ned
Undersøgelsen er offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift ”Biological Trace Element Research” og er udført på 36 personer (9 mænd og 27 kvinder) med type-2 diabetes. Deltagerne blev tilfældigt inddelt i to hold, som fik enten 400 mikrogram organisk chrom (ChromoPrecise®) eller identiske snydepiller med inaktivt stof (placebo). Forskningen var dobbelt-blind, hvilket betyder, at ingen vidste, hvem som fik hvad, før en særlig kode blev brudt efter tolv uger. Herefter kunne forskerne til gengæld se, at de personer, som havde fået chrom, opnåede en blodsukkersænkning på 15 pct. sammenlignet med dem, der havde fået placebo.

Sikker behandling
Foruden den reducerende indvirkning på blodsukkeret havde chrom-tabletterne også en hæmmende effekt på et naturligt fænomen, der hedder oxidativ stress. Det er en tilstand, som opstår, når kroppen belastes af forholdsmæssigt store mængder af skadelige frie radikaler, som er celleødelæggende og yderst aggressive molekyler. Forskerne har observeret øget oxidativ stress hos blandt andet diabetikere.
”Oxidativ stress har vist sig at kunne føre til komplikatikoner som blandt andet åreforkalkning, men chrom har tilsyneladende en bremsende virkning. I det hele taget vil tilskud af dette næringsstof kunne gavne den ældre del af befolkningen ved at udsætte det tidspunkt, hvor type-2 diabetes opstår,” mener professor Racek. 
Chrom-behandlingen blev som helhed tålt godt og gav ingen uønskede virkninger. På baggrund af den gode effekt og fraværet af bivirkninger konkluderer det tjekkiske forskerhold, at chrom-behandlingen er en sikker og virksom behandling, som kan hjælpe type-2 diabetikere med at regulere deres blodsukkerniveau.
Organisk chrom findes i en række fødevarer, herunder skaldyr og kød, men det kan også tages som tilskud i tabletform.

Bjørn Falck Madsen

Kilde: Biological Trace Element Research, vol 109, 206

Letoptagelig naturlig chrom
Den særlige chrom-gær, som blev anvendt i det tjekkiske forsøg, hedder ChromoPrecise® og anses for at være en af de mest anvendelige former for organisk chromgær, hvilket skyldes et minutiøst arbejde med at dokumentere gærens renhed, biologiske tilgængelighed og sikkerhed. ChromoPrecise® er en af de eneste chromgær-typer, der må sælges i Tjekkiet og det øvrige EU.

Den nye undersøgelse understøtter den allerede eksisterende dokumentation og slår fast, at denne chromgær har en god effekt og ingen uønskede bivirkninger.
ChromoPrecise® findes i præparatet Bio-Chrom.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2006
Solkysten - August 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga