Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Lorenzo Sanz.
Lorenzo Sanz.
Real Madrids ekspræsident køber Málaga CF
Skrevet af Solkysten
Til stor overraskelse for alle undtagen inderkredsen i Málaga CF, har den tidligere så succesrige præsident for selveste Real Madrid købt Málaga CF.
Familien Sanz har personlige relationer til Málagas tidligere ejere – Zeta – idet Fernando Sanz’ hustru er datter af den afdøde ejer af Zeta. Det er sandsynligvis grunden til at salget gik forholdsvis nemt og smertefrit.

Fernando Sanz, som er søn af Lorenzo Sanz, bliver ny præsident. Han var sidste sæson en glimrende anfører og har den store fordel at kende samtlige spillere på godt og ondt. Lorenzo Sanz købte 96 pct. af aktierne for 6 mio. euro og overtager samtidig gælden på ca. 30 mio. euro.

Med familien Sanz ved roret er der alle muligheder for at Málaga CF går en stor fremtid i møde. Det er en meget velestimeret familie, som ikke er bange for at rydde op i det morads, der har præget Málaga CF i de sidste år.

Lorenzo Sanz var præsident i Real Madrid fra 1995–2000 med store resultater – læs bare her:

1995:
20. november: Lorenzo Sanz bliver valgt som ny præsident for Real Madrid efter Ramón Mendozas tilbagetræden.
1996:
1. juli: Den italienske træner Fabio Capello kommer til klubben for at overtage trænerposten. Seedorf, Suker, Mijatovic og Roberto Carlos kommer ligeledes til klubben.
1997:
1. juni: Real Madrid spiller sin kamp nummer 2000 i ligaen og sin kamp nummer 1000 på hjemmebane, modstanderen her er Extremadura, og Real Madrid vinder 5-0.
14. juni: Real Madrid vinder mesterskabet og øger deres rekord til 27 mesterskaber samlet. Ligaen for Stjernerne, som turneringen blev kaldt 1996-1997, blev vundet af holdet trænet af Fabio Capello uden nævneværdige problemer.
23. august: I en mindeværdig kamp vinder Real Madrid sin 5. Super Cup ved at slå Barcelona. Real slår katalanerne 4-1 på Santiago Bernabeu og overgår dermed måldifferencen på 1 fra den første kamp.
14. december: Man fejrer 50 års jubilæet for Santiago Bernabeu Stadion. Ved denne lejlighed indvier man en udstilling med flere forskellige temaopdelte rum der viser klubbens mindeværdige historie.
1998:
12. januar: Real Madrid bliver af Fifa udvalgt som den bedste klub i historien. Alfredo Di Stéfano og Ferenc Puskas bliver kåret blandt de 10 bedste spillere i historien. Di Stéfano har æren af at føre an på denne liste.
20. maj: Real Madrid vinder deres 7. Champion League titel ved at slå Juventus 1-0 i finalen, der blev spillet på Amsterdam Arena. Det vindende mål blev scoret af Pedja Mijatovic.
1. december: Real Madrid vinder sin anden Internationale Cup ved at slå Vasco de Gama 2-1 i finalen, som blev spillet på det Olympiske Stadion i Tokyo. Roberto Carlos, med hjælp fra den brasilianske målmand Naza, og Raúl var målscorerne.
2000:
24. maj: Real Madrid vinder sin 8. Champions League titel ved at slå Valencia 3-0 i finalen, der blev spillet på Sanit Denis Stadion i Paris. Det var den første finale nogensinde der blev spillet af to hold fra det samme land.
16. juni: Florentino Pérez bliver valgt som ny præsident for Real Madrid. Endnu engang var der utroligt mange der valgte at stemme. Valget stod mellem Florentino Pérez og Lorenzo Sanz.

Efter fem år måtte Lorenzo Sanz ufrivilligt forlade Real Madrid, hvor han opnåede stor sportslig succes, men aldrig fik rådet bod på klubbens store gæld. Det problem løste efterfølgeren Florentino Perez til gengæld. På blot få år fik han via kommunens hjælp solgt Real Madrids sportsby "Ciudad Deportiva" til private investorer og samtidig oparbejdet en salgs- og marketingorganisation som har gjort Real Madrid til verdens rigeste og mest kendte fodboldklub.

Stig Wiberg

Har du en kommentar til artiklen? Skriv til swiberg@terra.es
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - September 2006
Solkysten - September 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga