Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Club Danés, DSS Fuengirola-Mijas
Skrevet af Solkysten
Arrangementer i oktober
14. oktober: Indvielse/Skydeklub Danés
15. oktober: Høstgudstjeneste og velkomstfest
20. oktober: Aften med Richard Ragnwald
21. oktober: Bjergvandring ved  Istán
22. oktober: Auktion
26. oktober: Foredrag v/ Bo og Hanne Rosenkilde
3. november: New Orleans Jump Band - sponsoreret af Danske Bank
Læs mere på www.club-danes.dk, eller se opslag i klubben  og hør også om klubbens  mange daglige aktiviteter.

Rejseaktiviteter
12. oktober 2006
1-dages tur til Ulveparken og El Torcals fantastiske og mærkværdige stenformationer. Lunch er inkluderet.
25.-26. oktober 2006
2-dages tur til Riotinto, de store gamle miner ved Huelva. Der er også besøg hos “Jabugo skinker” (pata negra). Hotel, bus og mad er inkluderet i prisen.
3. november 2006
Den store rejse til Amazonas, Quito, Ecuador. Rejseplan kan hentes på kontoret hos Trine.
29. november 2006
Tur til Ikea i Sevilla. Julehandel og frokostpause i Ikea. På vejen til Sevilla gøres stop i Esteba for at besøge et julekagebageri. I august 2007 åbner Ikea i Málaga ved lufthavnen og Plaza Mayor, så det er sidste chance for en udflugt til Sevillas Ikea med Club Danés.
16. februar og 16. marts 2007
To rejser til Galapagos’ eventyrlige og forunderlige dyreverden. Det bliver en oplevelse for livet. 28 af klubbens medlemmer har allerede været afsted i foråret 2006 for at opleve denne fantastiske natur og det enestående dyreliv. (Se Musse Mering-Fritz’ spændende beretning). Der er kun plads til 14 deltagere på hver tur, så skynd dig med din tilmelding. Rejseplan kan fås på kontoret hos Trine.
13. april 2007
Den store rundrejse i Peru. Rejseplan kan hentes hos Trine på kontoret.
Ønsker du yderligere information, kan du ringe til rejseleder Mogens Øgård Andersen, tlf. 952 385 905 efter kl. 18 - hele dagen på mobil 639 235 362.

Rejsen til Galapagos
Galapagosøerne var i begyndelsen af året hele to gange rejsemålet for en gruppe medlemmer af Club Danés. Turen var arrangeret af Mogens Andersen, som sørgede for at alt klappede fra starten til slutningen.

Rejsen gik fra Málaga via Madrid til Ecuador og varede omkring 18 timer. En lang tur, som føltes rimelig fordi der var god plads på flyet, og som til fulde blev retfærdiggjort af de helt specielle oplevelser, der vendede os. Efter to døgns ophold i havnebyen Guayaquil fortsatte turen ud til øerne, og derfra gik vi ombord i en lille motorbåd, som skulle være vort flydende hotel i en uge.

Dagene startede tidligt med morgenmad kl. 7, og derefter gik vi i land på øerne. Af hensyn til varmen ved ækvator var udflugterne lagt hhv. tidligt og sent på dagen.

Turene forgik under kyndig vejledning af en lokal guide, som gav os relevante informationer om dyr og vegetation, men også holdt øje med at vi ikke forstyrrede dyrene - og da slet ikke rørte ved dem. Dyr og fugle er fuldstændig tamme og flytter sig bestemt ikke, fordi der kommer en flok turister forbi.

Efter et par timers travetur sluttede udflugten som regel med en forfriskende svømmetur blandt fornøjede søløver.

Siesta’en blev tilbragt med afslapning på båden, mens besætningen sørgede for at bringe os til et nyt sted - som regel mindst et par timers sejlads. Når båden lå for anker, var badelysten også stor - med undtagelse af den dag, vi fik selskab af en stor haj!

Efter dagens sene udflugt nød vi vores koks dejlige middage og hyggeligt samvær i salonen, der dog sjældent varede længere end til kl. 21.

Efter en uges sejlads gik turen tilbage til Guayaquil, hvor vi havde tre dage til at kigge på byen og de nærmeste omgivelser. En ekstra oplevelse var et besøg hos vores rejseleders familie (Mogens’ kone er ecuadorianer) i en lille oase udenfor byen, hvor vi dagen igennem blev beværtet og opvartet af den gæstfrie familie. Det var et flot punktum for en helt igennem vellykket og spændende rejse.
Musse Mering-Fritz

Restaurant Casa Danesa
Restauranten er åben mandag-lørdag fra kl. 10.00 samt søndage kl. 12.00-16.00. Tlf. 952 475 151.
Husk “Duespillet” hver lørdag kl. 14.00. Der er mulighed for at bestille en “dueplatte” til kun 6 euro inkl. 1 øl.

BINGO hver tirsdag kl. 19.30. Menu til 7,50 euro serveres mellem kl. 18.00 og 19.00.

BUFFET søndage kl. 13.00-16.00. Gode danske kolde og lune retter til kun 11 euro. Der kan være udsolgt, så ring gerne for reservation.

Restauranten gør opmærksom på, at spisning i forbindelse med arrangementer skal bestilles og betales i forvejen.

Private fester og sammenkomster kan arrangeres for op til 90 gæster. Tal med os om det!
Karen og Martin

Skydeklub Danés
Lørdag den 14. oktober kl. 11.00 afholdes ekstraordinær årsmøde for medlemmer, indeholdende: godkendelse af vedtægter (kan afhentes på kontoret hos DSS) samt valg af udvalgsmedlemmer frem til årsmødet 2007.

Efter mødet vil vi med stor glæde invitere medlemmer og deres venner til indvielse af vores nyrenoverede skydebane.

Der vil blive serveret en forfriskning.

Fra kl. 13.00 vil Karen og Martin serevere en ”skydeplatte” – sild, ribbensteg og ost + 1 øl eller vand for kun 6 euro - som bestilles i restauranten: tlf. 952 47 51 51.

Skydeklub Danés er en klub i Dansk Spansk Samvirkes regi med egen bestyrelse.
I skrivende stund er en flok frivillige kvinder og mænd i gang med at male og tømre så alt vil stå parat den 14. oktober.

Vi takker for den store opbakning og kan fortælle, at vi er ca. 70 medlemmer.
På festligt gensyn den 14. oktober.
Arbejdsudvalget

Bridge i DSS
Vi har  efterårsturnering sponsoreret af Kaupthing Bank lørdag den 28. oktober kl. 10.30 med efterfølgende frokost, og juleturneringen holdes den 29. november kl. 14.45 med efterfølgende middag. Ugentlige turneringer: mandag og onsdag kl. 14.45.

 Bridgemøde hver fredag kl. 10.30 - første gang den 6. oktober: Snitker & Svane er blevet enig om at mødes hver fredag i Club Danés/DSS Fuengirola/Mijas,  til en uformel snak om bridge og måske filosofere lidt over vores spillestil.

Med os to alene går det nok ikke, så er du en let til øvede bridgespiller, kan tælle til 40 og har lyst til at deltage i snakken - så trop op. Måske bliver vi nok til en lille bitte turnering bagefter? Vi stopper ved 14-tiden …. men vi ved det ikke.

Det koster 2 euro at deltage, men så er der også en enkelt tips-vinpræmie til det par der laver det sjoveste/bedste spil.

Vil du være med, så bare kom - med eller uden makker.
Du kan også kontakte Trine på kontoret 952 472 880, sende os en e-mail til bridge@club-danes.dk eller kikke på vores hjemmeside www.club-danes.dk. HUSK at tage en kuglepen med!
De herligste hilsner
Snitker & Svane

Auktion
Søndag den 22.oktober kl. 11 er der auktion i Casa Danesa. Ting, der er i fin stand - alt fra sølvskeer til plankeborde - kommer under hammeren, der styres af Mona Davidsen. Medlemmer af Club Danés kan indlevere emner, som de ønsker at sælge, ved henvendelse på vores kontor. Der er eftersyn fra kl. 10 og efterfølgende har restauranten som sædvanligt dansk søndagsbuffet til 11 euro. Bord kan reserveres på tlf. 952475151.

Kroppens signaler
”Hvordan har dit helbred det?” er titlen på et foredrag af speciallæge Bo Rosenkilde-Gram i Club Danés torsdag den 26. oktober kl. 17. Her vil kroppen og dens signaler blive gennemgået, og der bliver mulighed for gode råd og vejledning. Også Hanne Rosenkilde vil være til stede. Hun er audiologist og cand.pharm. og vil fortælle om noget, som kan være mere eller mindre velfungerende, nemlig hørelsen.
Efter foredraget, som koster 5 euro for medlemmer og 8 for ikke-medlemmer, tilbyder Casa Danesa en to-retters menu til 13 euro. Tilmelding foregår i restauranten på tlf. 952 475 151.

Club Danés (DSS) Fuengirola-Mijas
Haza del Algarrobo, Ctra. de Mijas km. 2,2  29649 Mijas Costa
Kontoråbningstider: mandag-fredag kl. 11-15
Tlf. og fax: 952 472 880 Mail: dendanskeklub@terra.es
www.club-danes.d
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2006
Solkysten - Oktober 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga