Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Christian Poulsen havde spansk fodbold som sin første prioritet, da han skulle finde en ny klub i denne sæson.
Christian Poulsen havde spansk fodbold som sin første prioritet, da han skulle finde en ny klub i denne sæson.
Sevilla og Christian Poulsen kommer stærkt fra start
Skrevet af Solkysten
Christian Poulsen kom til Sevilla i det bedst tænkelige øjeblik. Klubben startede den nye sæson som den forrige sluttede: med en international titel. Efter 3-0 sejren over Barcelona i Uefas Supercup er Sevilla et hold som må tages i betragtning i kampen om det spanske mesterskab.

Det er mange års arbejde i den andalusiske hovedstad som giver resultat. Ungdomsafdelingen er sandsynligvis Spaniens bedste. Når storklubberne løber med en Reyes eller en Sergio Ramos, trækker Sevilla blot en Puerta op af den høje hat. Den 22-årige angriber blev skiftet ind i Supercuppen og efterlod alle tv-seerne med åben mund efter kampens bedste detalje i dens sidste minut.

På samme måde slår det aldrig fejl at FC Sevilla finder de bedste udenlandske spillere til at forstærke holdet. Og ofte de billigste. Den fantastiske brasilianske back Dani Alves kom til klubben for en slik, ligesom Baptista, der i fjor blev solgt videre for 20 mio. euro. Alle ser ud til automatisk at mangedoble deres værdi under et ophold i Sevillaklubben, og det er tegn på, at der laves et lige så godt arbejde i kontorerne som på grønsværen.

Christian Poulsen er allerede etableret som ny nøglespiller efter Supercuppen og den overbevisende sæsonstart, hvor pressen har fremhævet ham som en af holdets bedste. Selv siger han:

- Jeg kom hertil, fordi de havde brug for en defensiv midtbanespiller, der dækkede af for de andre og mere offensive spillere. Jeg håber, jeg faktisk har tilført dem noget på det punkt.

Integreret
- At komme til et nyt fodboldhold er på en måde som at komme i en ny skoleklasse. Man skal ses an og accepteres af kammeraterne. Jeg føler mig allerede godt integreret efter vores lange forsæson, der blev lagt til rette med henblik på Supercuppen, fortæller den danske landsholdsspiller efter dagens træning, der forløber i en god og afslappet stemning på træningsanlægget nogle km uden for byen.

Det skinner igennem, at Sevilla er tophold, at spillet er på højde med resultaterne, og at forventningerne er store i 60-året for det sidste (og hidtil eneste) spanske mesterskab i klubbens historie. I denne sæson føler tilhængerne, at chancerne er større end nogensinde. Denne optimisme deles til et vist punkt af spillerne, selv om de er mere forsigtige - eller realistiske - i deres vurderinger.

- Supercuppen var en stor sejr og en god start på sæsonen, men Barcelona spiller den bedste fodbold i Europa, og i ligaen er de kæmpefavoritter. Vores mål må være en af de fire første pladser, som giver adgang til Champions League. Det er endnu for tidligt at vurdere, om vi har en chance for at komme helt til tops, men favoritter er vi ikke. Jeg kender situationen fra tysk fodbold, hvor Bayern München altid havde et forspring frem for de andre. Her i Spanien er det både Barcelona og Real Madrid, som du har foran dig.
Sevilla har gode individualister, men de store har verdensstjerner, og vores eneste chance mod dem er at fungere bedre som hold end de gør. Gruppen er det vigtigste - det er også trænerens filosofi, siger Christian Poulsen.

Udstråling
Træner Juande Ramos har altid efterladt sig gode minder de steder, han har arbejdet – bl.a. Málaga, som han forlod pga. Costa del Sol klubbens manglende ambitioner. Det eneste sted, hvor han lige nu mindes med mere blandede følelser, er nok Betis - Sevillas ærkerival! – hvor han også har slået sine folder.

I Sevilla har træner Juande Ramos netop taget hul på sin anden sæson efter at have sikret klubben de to første internationale titler i dens 101-årige historie.

- I Supercuppen så alle, at han er en meget dygtig træner i taktisk henseende. Som person er det i høj grad hans fortjeneste, at der er en god stemning på holdet. Han har en dejlig ro og udstråling der forplanter sig til spillerne. Alfa og omega er, at han tror på os alle – også dem som ikke er stamspillere – og derfor er der ingen som mister selvtilliden, mener Christian Poulsen.

Solkysten bad ham også om vurdere et par af holdkammeraterne.

Alves:
- En af verdens bedste højre backs, selv om han ikke er på Brasiliens landshold, fordi konkurrencen er så stærk. Klubben er utroligt glad for ham.

Kanouté:
- Han kommer fra engelsk fodbold, så i starten var det nemt for mig at snakke med ham. Man har svært ved at tro, en så stor angriber samtidig besidder så god en teknik, men der er altid fare på færde, når han modtager bolden.

Puerta:
- En af klubbens egne unge talenter med en stor fremtid foran sig, selv om han foreløbig har Adriano foran sig på stamholdet. Vores trup har ikke den samme bredde som f.eks. Barcelonas, men den er god, og der skal nok blive brug for os alle i sæsonens løb.

Spanske prioriteter
Fra starten var Spanien Christian Poulsens førsteprioritet efter fire år i Tyskland, der ikke betød så stort et spring fra de danske forhold, som han drømte om.

Den spanske liga er sammen med den engelske den stærkeste, mener han. Dertil kommer, at spaniernes teknisk flotte spil virker som det mest spændende på ham.

- I forårets løb snakkede jeg også med Villarreal, men jeg mærkede, de havde en meget konkret rolle i tankerne til mig på holdet i Sevilla. Desuden havde jeg jo mødt dem med Schalke 04 i Uefa-cuppen, hvor de slog os ud, så jeg var klar over, hvad de havde at byde på, forklarer han.

Så vidt det fodboldmæssige. Men derudover var Christian Poulsen og kæresten Julie Marie lige så meget på udkig efter en spændende oplevelse i kulturel henseende. Spanien – og inden for Spanien ikke mindst Sevilla – har trukket meget, indrømmer han. Det er måske en del af forklaringen på, at det er gået så hurtigt med at falde til på det nye hold. Motivationen er både fodboldmæssigt og personligt i top.
Familien (der også omfatter den 16 måneder gamle Anna) er for en måned siden flyttet ind i en forstadsvilla, der bliver udgangspunkt for ekskursionerne til en af Spaniens og Europas flotteste byer.
Foreløbig skal Christian i gang med spanskstudiet, som Julie Marie allerede har snuset til i gymnasiet og siden i Tyskland.

Christian Poulsen har haft sine første spansktimer med taxachaufførerne, der snakker spansk i lange baner, hvis de er ”sevillistas” – og til andre tider opretholder en tavshed, der giver mistanke om, at de er fra Betis.

Rivaliseringen mellem byens to førstedivisions-hold er enorm – det ved den danske spiller alt om efter sæsonens første lokalopgør, der i september sluttede 3-2 i Sevillas favør.

pod.

Klubben
Sevilla FC, grundlagt 1905.
Stadion: Ramón Sánchez-Pizjuán (1958), plads til 45.000 tilskuere.
Hjemmeside: www.sevillafc.es

Spilleren
Christian Poulsen, født 28/2 1980. 41 A-landskampe. Årets fodboldspiller i Danmark 2005.
Asnæs BK 1985-1995.
Holbæk 1995-2000.
FC København 2000-2002.
Schalke 04 2002-2006
Sevilla FC 2006
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2006
Solkysten - Oktober 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga