Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Hjælp til selvhjælp
Skrevet af Solkysten
En dame i begyndelsen af 60’erne klagede over flere daglige tilløb til besvimelsesanfald og rystelser. Når hun var ude, måtte hun støtte sig til en lygtepæl for ikke at falde om.
Det varede kun nogle sekunder, så var hun klar igen, men på hospitalet havde man ikke fundet nogen forklaring på disse ubehagelige anfald.

Hun havde hele sit liv arbejdet hårdt og så frem til en fredelig tid som efterlønner. Der var problemer med forældrene, der skulle flytte på plejehjem, og det gav hende en del bekymringer og stress. Hun synes ikke, hun var faldet til ro i sit nye liv.

Da anfaldene ikke havde direkte årsager som forhøjet blodtryk, sukkersyge, væskemangel eller nogle andre gængse forhold, gik vi i gang med at undersøge det cellulære stofskifte - dvs. cellernes næringsforhold og vækstbetingelser.

Selvreparation
I den traditionelle vestlige sygdomsopfattelse betragtes smerter og andre symptomer som den egentlige fjende. En gang imellem er det naturligvis nødvendigt at skære, stråle eller medicinere ”ondet” væk, men langt fra altid. Det menneskelige legeme er en organisme, der har evnen til at regenerere og helbrede sig selv. Stress, søvnløshed, træthed, højt blodtryk, muskelspændinger, hovedpine og eksem er alle tegn på, at kroppen er i ubalance og ude af stand til at reparere sig selv. Betragt derfor i første omgang symptomerne som et nødråb fra cellerne om, at de må have hjælp til selvhjælp.

”Giv cellerne, hvad de skal have – så reparerer de sig selv” er udgangspunktet for den cellulære behandling, også kaldet orthomolekylær terapi. Flere pionerer har arbejdet med den i årevis, bl.a. syre-base balancens grand old lady i Danmark, Julia Vøldan.

Målet med den cellulære behandling er at give cellerne præcis de næringsstoffer, som gør dem i stand til selv at identificere og nedkæmpe en sygdom. Cellerne får den ”mad” der er nødvendig til genopbygning af tabte eller beskadigede funktioner, til afgiftning og til aktivering af et nyt og velfungerende cellemiljø. Der arbejdes kort sagt fra cellens indre ud i organismen, for vi har det så godt, som vores celler har det.
Da cellulær behandling drejer sig om at give cellerne næringsstoffer, er behandlingen praktisk talt total bivirkningsfri. Denne meget væsentlige fordel gør, at den cellulære behandling altid, hvor det er muligt, bør prioriteres højt.

Vi undersøgte flere ting:
Væskebalancen: En krop består af ca. 70 pct. vand. Mangler vi væske, mangler vi det ”medium” der skal opstemme næringsstofferne og skylle affaldsstofferne ud. Mange aflejringssymptomer så som podegra, urinsur gigt, forstoppelse og træthed kan skyldes for lidt vand. Kvaliteten af vandet er ikke ligegyldig. Meget ofte kan vand, der er afbalanceret med udrensende mineraler, hjælpe til i en effektiv og hurtig udrensningsfase. I særlige tilfælde kan det være nødvendigt med destilleret vand i en udrensningsproces.

Elektrolytterne: Elektrolytter er livsnødvendige salte, som skal eksistere i en meget bestemt koncentration. F.eks. er natrium og kalium livsvigtige for at cellerne kan opretholde deres elektriske spænding og muliggøre transporten ind og ud af cellerne. Uden spænding på cellernes ”batteri” er der intet liv!

Forholdet mellem disse salte er således afgørende for ligevægten af hele den menneskelige organisme.
Ph-værdien i kroppen: ”Vore kroppe er basiske i designet og sure i funktionerne”. Tænk blot på hvordan der ophobes mælkesyre i musklerne, når vi bruger dem. En livsstil uden frisk luft og motion er med til at ”forsure” kroppen, dvs. skubbe den ned i ph-værdi. Megen kaffe, tobak, alkohol, brød og søde sager virker også surt i kroppen – i modsætning til de basedannende grøntsager og frugter, der giver en mere alkalisk virkning. Nyere biologisk forskning antyder, at vi kan rette op på livsstilsbetingede symptomer og sygdomme ved at spise mere basisk, ilte organismen ved hjælp af motion og genoprette skaderne ved hjælp af en afsyring.

Blodets kvalitet: Blodprocenten (mængden af blod) kan være OK, men blodets kvalitet kan undersøges gennem mikroskopet. Her bedømmes de røde blodlegemers form, bevægelighed, størrelse, og aktivitet – eller mangel på samme. Ligeldes ses de hvide blodlegemers kamp mod fremmedlegemer, gærede sukkerstoffer, fibrin, krystaller, bakterier og parasitter.

Behandlingen
Vor klients blod var yderst klumpet og fuldt af samtlige ovennævnte affaldsstoffer. Størstedelen af de røde blodlegemer var ”slidte” med kun få sløvt fungerende. Der var flere ”skyggeceller”, hvor kun omridset af cellen var tilbage pga. mangel på næring og ilt. Myriader af krystaller og aflejringer tydede på en alt for ”sur” livsstil igennem en årrække.

Klienten besluttede sig for en drikkekur. Da hendes motivation var superhøj, investerede hun i den hurtigste vej til udrensning: Et vandrensningsanlæg, der også de-mineraliserer vandet. Hun fik en ”afsyrings-kur” med udvalgte basiske kostelementer, grøntsager og specielt basedannende frugter til at stimulere optagelsen af de næringsstoffer, hun havde brug for.

Allerede efter fire, fem dage mærkede hun en forskel. Omstændighederne gjorde, at hun måtte på en rejse, hvor hun kun kunne overholde kuren nogenlunde. Hjemme igen havde hun efter yderligere fire, fem dage igen mærkbare forbedringer, og svimmelhedsanfaldene aftog hastigt i hyppighed.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Inger Marie Haut, Master of Science in Nutrition.

Lægebrevkassen
Har læserne spørgsmål, kan de sendes direkte til: Pernille Knudtzon:
Alfonso XIII, nr. 2 Edif. Virgen del Carmen 4 º B, 29640 • Fuengirola.
Fax: 952 445 483 - E-mail: pernilleknudtzon@hotmail.com


Pernille Knudtzon
Pernille Knudtzon
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Oktober 2006
Solkysten - Oktober 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga