Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Efterårsregn
Skrevet af Solkysten
I skrivende stund i midten af oktober er alle vejrmeldinger enige om, at vi skal have regn på Costa del Sol, Så lad os håbe, at de for en gangs skyld får ret. Det kniber det ofte med, når det gælder vejrudsigter i dette område. På nettet og på tv har man adgang til adskillige vejrmeldinger, og næsten som en regel er de rygende uenige, selv om de stort set alle har deres oplysninger fra samme kilde.

Vand er efterhånden blevet det store problem i Spanien, særligt i syden. Man taler meget i politiske kredse om, hvad der skal gøres for fremtidens vandforsyning, men i mellemtiden lader man stå til. Det er utroligt at en land som Tunis, der stort set har de samme vandproblemer som Spanien, har taklet det meget bedre og har styr på forbruget. I Spanien bruges - specielt i landbruget - enorme mængder af vand, ofte fra helt ulovlige boringer, eller kommunen leverer vand til landbruget til spotpriser. Ofte betaler man ikke for selve vandforbruget, men en lille afgift for levering.

Hvad med naturen? Den taler man ikke meget om, når man taler om manglende nedbør. Det er altid blot et spørgsmål om menneskene, men hvis man ikke tager hensyn til de naturlige vandløb og bliver ved med at ødelægge dem, som man har gjort på kysten, så er naturen i fare, og man kan tydeligt se spor af den langvarige tørke i år med træer og planter, der bærer præg af vandmangel.

Nu i de kommende måneder kan man færdes ude uden at blive stegt, og det er nu man kan opleve alle de fugle, der er på gennemtræk eller har sit vinterkvarter her. Det er en god anledning til at lære dem at kende. Mange begynder allerede at synge eller har nogle fløjtende kald, der gør at man kan få øje på dem og lære dem at kende, inden forårets sangkoncerter går i gang og man kan have svært ved at skille alle lyde fra hinanden.

Her ved vintertide er sortstæren en meget flittig sanger, og den har en mængde lyde på sit repertoire. Den kan ofte lyde som solsortens sang, men også efterligne rovfuglekald, så man engang imellem stirrer op mod himlen for at se rovfuglen, og så er det en stær der sidder oppe i et højt træ.

Man kan også nå at tage ned og se fugletrækket ud fra det sydligste Andalusien, eller ganske snart de første, der vender tilbage. Der er altid noget at se på. November er normalt den helt store måned i Parque National Doñana, hvor store mængder af trækfugle ankommer. Det er gæs, ænder og traner og store mængder af vadefugle, men Doñana er meget afhængig at stort nedbør i oktober og november, så vandstanden er tilpas i de områder, hvor fuglene skal finde føde.

Vintermånederne er en fin tid at lære naturen at kende i Andalusien. Ganske vist er dagene korte, men vi har dog en dagslængde på næsten 10 timer i den korteste tid, og temperaturen er behagelig - også til at sidde ude og vente på et fugletræk eller måske et dyr, der bevæger sig i skoven.

Et suk til sidst! Igen har EU pålagt de spanske myndigheder at sætte en stopper for ulovlig forårsjagt. Man har været efter Spanien i dette spørgsmål gang på gang, og alligevel fortsætter det på samme måde som det altid har gjort, og kun SEO, den spanske ornitologiske forening, prøver på at råbe politikere og befolkning op, men lige meget hjælper det. Alt hvad man mener, der er upopulært og kommer fra Bruxelles tager man ikke meget hensyn til. Kun sækkefulde af euro har den store interesse.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - November 2006
Solkysten - November 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga