Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Høstgudtjeneste.
Høstgudtjeneste.
Kirken Øst for Málaga
Skrevet af Solkysten
Dansk kultur-highlight
Der var fredag den 20. oktober lagt op til en stor dansk aften med Søborg Motetkor og Københavns Sinfonia, der efter en koncert i Margrethekirken, nu skulle optræde i El Salvador Kirken i Nerja. Tak til Ingelise Wilhjelm, formand for koret, der i samarbejde med Bente Dam og Merete Sørensen - repræsenterende DSUK øst for Málaga - og med stor hjælp fra Anna Petri samt Nerja Kommune, gjorde denne aften mulig. Det er noget af en indsats at arrangere en koncert med hele 80 medvirkende fra Danmark.

Og hvilke medvirkende! Søborg Motetkor og Københavns Sinfonia - to klanglegemer som viste, at der stadig findes en solid og kvalitativt højtstående musikkultur i den brede danske befolkning. Og denne kultur praktiseres af amatører i samarbejde med professionelle, som seriøst og med entusiasme trænger ned i musikkens sjæl og med smittende glæde formidler den videre til et bredt publikum. Tak!

To komponister stod på aftenens program: I første del Danmarks store søn, Carl Nielsen, og i anden del den berømte italienske romantiker Puccini. Den smukke og ret store kirke El Salvador var fyldt til sidste plads, da den fremragende dirigent Jesper Grove Jørgensen hævede taktstokken til et uddrag af “Moderen” for solo, kor og orkester. Soloparten blev sunget af Peter Hindsberger, hvis lyse og smukke tenor hævede sig over både kor og orkester i det akkustisk perfekte kirkerum. “Som en rejselysten flåde” afsluttede det valgte uddrag af “Moderen” - flot og både gennemsigtigt, blidt og monumentalt. Og det var den helt rigtige overledning til de følgende fem danske sange, som koret sang a capella - rørende smukt under ledelse af den dygtige dirigent Astrid Vagn-Pedersen, som nok må være en af Danmarks yngste kordirigenter.

Jeg vil tro, at ikke et øje var tørt blandt de mange dansk-spaniere, og mit ønske til det danske folk: Hold fast i jeres smukke og stolte sangtradition!

Så var der lagt op til dele af Puccinis store værk “Messa di Gloria” for soli, kor og orkester, et pragtværk spillet og sunget med stor indlevelse og intensitet - nu også med en yderligere solist, barytonen Jan Ellebye - og fremragende ledet af dirigenten. Højdepunktet var nok Gloria-satsen, hvor vi i publikum havde følelsen af, at både vi og kirkens tag blev løftet flere meter. Her opstod da også helt spontant bifald (selvom man jo egentlig ikke skal klappe mellem satser....).
De mange medvirkende blev hyldet med stående bifald. Og vi havde fået det, som vi var kommet efter: en stor oplevelse.
Gregor Siegler
Almuñecar

Høstgudstjeneste
ved El Cherval
Først blev der budt velkommen af næstformand Peder D. Andersen, som også nævnte de problemer, menighedsrådet var kommet i og lidt om de planer der var/er for det nye år, og de faste kirketider der er fastsat. Det blev meget positivt modtaget, af de ca. 50 tilhørere. Så holdt pastor Ib Helgestad høstgudstjeneste, og der blev sunget nogle af de gode gamle danske høst- og efterårssange. Derefter talte præsten mindeord over den afdøde, forhenværende næstformand Henning Nøhr, efterfulgt af et minuts stilhed. Efter gudstjenesten var der som sædvanlig god hygge og stemning, hvor deltagerne indtog deres medbragte mad og drikke. Der blev også handlet livligt med de frugter og blomster, der var skænket af Europlanta, der var også godt salg af de meget smukke julemærker.
Efter tre timers hyggeligt samvær, tog alle glade hjem igen.
Sekretær Gitte D. Andersen

Gudstjenesteplan for december måned
Søndag den 3. kl. 13.00: Maro
Søndag den 10. kl. 13.00: Torre Del Mar
Søndag den 17. kl. 13.00: Almuñecar
Søndag den 24. kl. 13.00: Torre Del Mar (Julegudstjeneste)
Søndag den 24 kl. 16.00: Almuñecar (Julegudstjeneste)
Torsdag den 28. kl. 12.00: Almuñecar (Økumenisk gudstjeneste)

Syng Julen ind
Onsdag den 6. december kl. 16.00 i Almuñecar: Syng julen ind med julehistorier, sang, gløgg og æbleskiver - kaffe og småkager og lidt lotteri. Det foregår på restaurant Argentina Steak house, Pl. Vellila.
Tilmelding til Merete Sørensen, tlf. 958 63 29 77.
Søndag den 10 december efter gudstjenesten afholder vi syng julen ind i den danske klub i Torre Del Mar kl. 14.30. Der bliver stort tag-selv bord, med små lune retter. Vi skal synge julesange, høre en julehistorie, der bliver også lotteri. Pris 14 euro for medlemmer, ellers 17, excl. drikkevarer. Tilmelding og betaling til Elinborg Hammer Harward, tlf. 952 50 15 75 el. Peder D. Andersen, tlf. 692 32 51 56 senest 5. december.

Præstens telefon
Hvis man ikke træffer præsten på tlf. 958 63 37 58, så er han altid at træffe på 671 296 226
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - December 2006
Solkysten - December 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga