Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
- Jeg er kommet
- Jeg er kommet "hjem", siger Flemming Lockenwitz om det at flytte til Spanien.
Den jordbundne healer
Skrevet af Solkysten
September 1993: En stor Ford Scorpio holder på Christianshavns Torv. Indeni sidder forsikringsmanden Preben Rueda Martín. Sekunder senere brager en anden bil op bag i Prebens bil.
Preben stiger ud, taler med manden og med politiet, og tager så en taxa videre til den kunde, han var på vej ud til. Ude hos kunden falder han om – og vågner på Sundby Hospital. Det viser sig, at Preben har fået revet flere nervetråde over i ryggen, og han har et massivt piskesmæld. Samtidig er han næsten lam i højre hånd.

Efteråret 2006: Preben sidder på kanten af healer Flemming Lockenwitz' briks i klinik Centro Belleza i Centro Idea. Hans overkrop er et flot maleri af tatoveringer.

- Jeg siger dig; det har været et smertehelvede. Forestil dig at vågne med hovedpine og gå i seng med hovedpine – og jeg har prøvet alt for at få det bedre! Jeg har været indlagt på Roosevelt-instituttet i Californien til behandling af professionelle specialister i rygsygdomme, jeg har været i Tibet og i Indien, og jeg har rendt dem på dørene på Rigshospitalet i København. Og jeg har prøvet alle de smertestillende piller, der overhovedet er! Til sidst sagde professor Torben Bøge Rasmussen på Rigshospitalet: ”Preben – du må lære at leve med det her, for du kommer ALDRIG af med det!”, fortæller Preben Rueda Martin.

Når energien ”klumper”
- Nogen anbefalede mig at kontakte Flemming. Jeg tror ikke en døjt på healing, men jeg kontaktede ham alligevel – det kunne vel ikke skade at prøve. Og efter tre behandlinger har den her underlige mand fjernet min hovedpine. Jeg kan stadigvæk have ondt i ryggen – men hovedpinen er forsvundet!
Jeg har smidt alle pillerne væk, min kone Antonia synes, jeg er blevet meget nemmere at omgås, og jeg har fået næsten alle kræfterne tilbage i højre hånd. Min læge hernede i Arroyo de la Miel fatter det ikke og vil gerne lave nogle tests på mig. Men han kan jo se, at jeg har det godt, fortæller Preben.

”Den underlige mand”, Flemming Lockenwitz, smiler. Han har hørt den slags solstrålehistorier mange gange, og det glæder ham lige meget hver gang. Men lige som Prebens læge kan han ikke give nogen videnskabelig forklaring.

- Det er en gave, jeg har fået – og den slags skal jeg være ydmyg overfor, forklarer han.

Ligesom vi andre kan mærke kulde og varme, kan Flemming mærke energier. Og kroppen består af en lang række energibaner. Når kroppen er i ubalance – for eksempel hvis man lider af stress, migræne, piskesmæld eller andre sygdomme – så er det lidt ligesom, hvis man slår knude på en haveslange. Vandet – eller i det her tilfælde; energien – blokeres og kan ikke komme videre. Flemming kan så med sine hænder løse op for blokeringen, så energien igen kan flyde frit.

Det startede med en sitren…
Det stod bestemt ikke skrevet over Flemming Lockenwitz’ vugge, at han skulle blive healer. Faktisk var der slet ikke noget ”åndeligt” over hans liv den sommer i 1985, hvor det hele startede.

- Jeg boede i det indre København og arbejdede som telefonmontør i KTAS, mens jeg var bartender på diskotek Annabel i weekenderne. Det var et liv med gang i den, fortæller Flemming.

En dag, hvor han lå i haven og solede sig, fik han en meget mærkelig oplevelse – han følte det som om, nogen eller noget sendte energier igennem ham fra isse til fod med fem-ti sekunders interval. Den sitren varede ved i tre dage - og Flemming var fuldstændig forvirret.

- Jeg anede intet om det alternative – og det gjorde mine venner heller ikke. Men efter tre dage stoppede den sitrende fornemmelse. Nogen tid senere havde jeg nogle venner på besøg til spisning, og en af vennerne fik meget ondt i maven. Til min egen – og vennernes – store overraskelse sagde jeg: ”Skal jeg fjerne det?” Jeg lagde håndfladen på hans mave, og jeg mærkede en varme på størrelse med en fem-krone inde i håndfladen. Efter et halvt minut var punktet væk. Og det var hans smerter også. Vi måbede alle – ingen af os fattede, hvad det her drejede sig om, forklarer Flemming.

Men en af de tilstedeværende piger sagde: ”Det må altså være en slags healing” – og så gik Flemming i gang med at støvsuge de alternative boghandler-forretninger for bøger om healing.

Holder sig væk fra ”de frelste”
Efter fire år med intensive studier på forskellig vis var Flemming blevet væsentligt klogere på healing. Og nu var han klar til at gå i gang med at give behandlinger. Først ved siden af arbejdet ved KTAS og senere på fuld tid.

- Der var mange af bøgerne, jeg læste, der var næsten ny-religiøse. Og i de traditionelle healerkredse i Danmark var der også mange, der virkede meget ”frelste”. Dem holdt jeg mig langt væk fra: Jeg ville jo ikke kunne leve et normalt liv, hvis jeg skulle leve efter deres normer. Det er ikke religion, det her, påpeger den nu 51-årige healer og fortsætter:

- Jeg har altid været meget ydmyg overfor det, jeg kan. Det, jeg kan, er at give kroppen det skub, den har behov for – der gør, at den kan helbrede sig selv. Jeg kan ikke helbrede folk alene – de må selv medvirke. Og det er helt okay, at de er skeptiske overfor healing. Bare de har en vilje til at få det bedre.

Og der har været mange mennesker på Flemming Lockenwitz' briks de seneste 17 år. Folk med ledsmerter, hovedpine, migræne, piskesmæld, ondt i ryggen – og også mere alvorlige sygdomme.

En ”pukkel” i lysken
I 2003 startede Flemming i en eksisterende klinik i Amsterdam, Holland, og her fik han blandt andet besøg af en ung pige.

- Hun kom sammen med sin mor. Pigen led af stærke smerter i lysken. Hun havde haft dem i tre år og var blevet undersøgt på kryds og tværs af lægerne, der ikke kunne finde ud af, hvad hun fejlede. Hun lagde sig på min briks, og jeg mærkede straks et energifelt på størrelse med en golfbold – det føltes nærmest som en pukkel. Jeg satte tre fingre på stedet, og efter to-tre minutter begyndte der at ske noget. Efter 10 minutter var ”puklen” væk, og det var hendes smerter også. I dag, mere end halvandet år senere, er hun stadig fri for smerter, fortæller Flemming.

Og så var der Jackie, der efter en trafikulykke havde fået vredet hovedet mod højre, så hun ikke kunne kigge lige ud, og hun led af rystelser fra halsen og opefter. Selv om hun gik på sygehuset og fik muskelafslappende indsprøjtninger hver 14. dag, hjalp det ikke rigtigt. For Jackie gik det ikke lige så nemt som med den unge pige, men hun blev ved med at komme igen hos Flemming, og efter fire-fem behandlinger sad Jackies hoved, som det skulle, og rystelserne var væk. I dag er det kun, når Jackie er træt, at hun stadig ryster lidt.

Er kommet hjem nu
I sommeren 2005 tog Flemming Lockenwitz til Costa del Sol på ferie ”for at tjekke området ud”, og herefter tog han hjem, og opsagde sin fremlejede lejlighed på Østerbro – og den 1. september 2005 flyttede Flemming til Costa del Sol.

- Jeg kendte nogle folk, der boede hernede – og for mig har Spanien altid været ”mit” land, både hvad angår kultur og temperament. Jeg føler det, som om jeg er kommet hjem! Folk har taget godt imod mig, og blandt andet præsenterede healingsmassøren Vibeke, der var på vej hjem, mig for kosmetolog Angela Cervin, der har Centro Belleza. Her har jeg lejet mig ind og tilbyder healing og massage, og det er især danskere, svenskere, nordmænd og enkelte englændere, der har fundet vej til klinikken, fortæller Flemming, der også tilbyder hjemmebehandlinger hos klienterne.

På trods af sine evner insisterer Flemming på at holde begge ben på jorden.
- Jeg er ikke læge! Og er der noget, jeg synes, kræver en læges vurdering, sender jeg gerne mine klienter til lægen eller på sygehuset til undersøgelse, understreger Flemming.

Det er nu ikke nødvendigt for Preben Rueda Martín. Han har nu fået så mange kræfter tilbage i højre hånd, at han kan genoptage en gammel lidenskab, der har ligget stille siden den ulykkelige septemberdag i 1993: Motorcykelkørsel. Nu skal Preben ud og lufte Harley'en igen.

- Jeg tror STADIG ikke på healing! Men det, Flemming kan – det virker, slår Preben fast på vej ud af døren.

Naia Bang / Texthuset
Fotos: Poul Frey Skøtt

Her finder du healer Flemming Lockenwitz:
Centro Belleza
Centro Idea,
Ctra. de Mijas


Preben Rueda Martin tropper med jævne mellemrum op hos Flemming Lockenwitz - og Flemmings behandlinger har haft en helt fantastisk effekt på Prebens gamle piskesmælds-skade.
Preben Rueda Martin tropper med jævne mellemrum op hos Flemming Lockenwitz - og Flemmings behandlinger har haft en helt fantastisk effekt på Prebens gamle piskesmælds-skade.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - December 2006
Solkysten - December 2006

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga