Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Først for nylig er Susanne Krage betyndt at male Fantasy-billeder  - som dette, hvor små eventyrvæsner vrimler frem alle vegne.
Først for nylig er Susanne Krage betyndt at male Fantasy-billeder - som dette, hvor små eventyrvæsner vrimler frem alle vegne.
Susannes blomstrende verden
Skrevet af Solkysten
Høj og slank med et flot langt, kraftigt hår løst samlet i en hestehale tager Susanne Krage imod i døren til sin og Richards lejlighed i en urbanización mellem Marbella og Estepona.
Hun er sådan en kvinde, der får andre kvinder til misundeligt at tænke: "Hun må da have en dygtig plastickirurg, når hun kan se så ung - og så fantastisk godt ud!"

Men måske er det bare Susanne Krages spændende og eventyrlige liv, der har holdt hende ung. Og så hendes malerier...

I Susannes spisestue hænger tre af hendes egne værker. Alle tre har meget unge kvinder i centrum - i en eventyragtig alfeverden udstråler de tre unge piger alligevel en næsten uanstændig appetit på livet. Måske er det derfor, en af dem kigger væk...

- Ja, det med pigerne er noget, jeg er begyndt på for relativt nyligt - det vil sige for godt et halvt år siden. Jeg kan godt se, at jeg nu bevæger mig lidt væk fra naivismen - det her er nok mere fantasy. Men så har jeg jo bare flere stilarter. Jeg holder ikke op med mine kattebilleder - eller med at male cafébilleder, fortæller Susanne Krage.

Blev Lommer-pige
I år har Susanne Krage 25 års jubilæum som professionel kunstmaler. Men selv om hendes far også malede, og hun selv har malet det meste af sit liv, var det helt andre ting, den unge Susanne Krage blev berømt på i 60'erne og først i 70'erne.

- Jeg arbejdede som fotomodel. Så kom jeg med i Jens Jørgen Thorsens film "Stille Dage i Clichy", og siden hyrede Stig Lommer mig som Lommer-pige på det nu nedlagte ABC Teater, fortæller Susanne og fortsætter:

- Men som 25-26-årig syntes jeg nu alligevel, at jeg skulle have en uddannelse. Jeg læste til reklametegner - men kom aldrig til at bruge uddannelsen. Og jeg fortrød lidt - tænkte, at jeg nok i stedet burde have søgt ind på Kunstakademiet.

Så begyndte Susanne at male. I starten kunne hun ikke leve af det, og hun har haft møbelforretning, gaveforretning - og en burgerbar.

I 1982, samme år som Susanne blev gift med forfatteren Henrik Stangerup, slog hun igennem som kunstmaler.

Små Stesolider
- Vi boede i Paris på det tidspunkt. Jeg var så heldig at komme "i stald" hos Knud Grothe, der har Galerie Knud Grothe i Charlottenlund - og så kørte det faktisk stille og roligt derfra. De seneste 10 år har jeg kunnet leve af at male, fortæller Susanne.

Med Galerie Knud Grothe som fast base har Susanne Krages malerier været vidt omkring. Hun har udstillet på Nordjyllands Kunstmuseum, i Stockholm, Paris og i Schweiz. Og altid har kattene været et gennemgående tema. Glade, veltilpasse - og nok lidt buttede - katte, ofte omgivet af et humørfyldt blomsterflor.

- Jeg elsker katte og har altid haft katte. De er jo smukke, og så er de rolige - mine små Stesolider. Det er også fascinerende væsner. Og sådan har jeg det stadig, efter at jeg har malet over 300 af dem, slår Susanne fast.

Livsglæde på lærred
Susanne Krages naivistiske katte er sådan nogen, man uvægerligt kommer til at smile, når man ser på. Ja, selv den mest inkarnerede katte-hader vil blive i godt humør ved at se på Susannes dovne, firbenede livsnydere. Og sådan får man det også af hendes cafébilleder. Det er naivistiske motiver, der ofte tager udgangspunkt i menneskelivet på en restaurant, en café, et konditori eller til et haveselskab - og som med hendes katte nyder folkene på hendes billeder hinanden og livet. Det er folk, der er sammen - og ser ud til at have tid til det. Og som altid på Susannes billeder er her blomster. Blomstrende kjoler, blomster på cafébordene - overalt...

Men Susanne Krage har også prøvet kræfter med tunge opgaver.
- Jeg har illustreret Johannes Møllehaves Børnebibelen - dét var en stor opgave, fortæller Susanne, der også har malet Opstandelsen til Skt. Jørgens Kirke i Næstved.

Lyst til nye eventyr
For godt et år siden pakkede Susanne og ægtefællen Richard deres habengut og flyttede fra Brøndby Strand til Costa del Sol.

- Jeg havde allerede veninder, der boede hernede og kunne godt lide området. Så tog Richard og jeg herned, og da han også syntes godt om det, så sprang vi ud i det. Der skulle ske noget - så det var både klimaet og lysten til nye eventyr, der drev os, forklarer Susanne og fortsætter:

- Jeg har boet i Sydfrankrig, I Rio og på Rhodos - og for mig betyder det faktisk ikke så meget, hvor jeg er. Og selv om jeg udstiller mest i Danmark, kan jeg da lige så godt arbejde her med mine malerier som i Brøndby Strand.

Kan ikke slippe malerierne
I disse måneder har Susanne travlt.
- Jeg har en aftale med Galerie Knud Grothe om en separatudstilling i september. Her skal jeg have 40 billeder med - og de skal lige males først. Det er til at få knopper af, griner Susanne og fortsætter:

- Når jeg maler, så arbejder jeg meget koncentreret - og ofte i mange timer ad gangen. Mine billeder bliver ikke færdige, forstået på den måde, at jeg bliver ved med at male på dem, lige så længe jeg har dem i huset.. De skal næsten tages fra mig med vold - og så er de våde endnu, når de forlader mig.
Lige nu eksperimenterer Susanne meget med bladguld, rhinstene og farvede sten.

- Jeg har nok lidt en forkærlighed for kitsch, siger hun og fortsætter så eftertænksomt:
- For mig er det at male en nødvendighed. Og at sidde på en café og snakke med gode venner...

Susanne ville bestemt ikke have noget imod at udstille sine malerier på Costa del Sol. Men lige nu har hun et luksusproblem: Alt, hvad hun udstiller, bliver solgt, så hun har svært ved at få tid til at få produceret malerier til flere udstillinger på een gang. Men måske til næste år...

Naia Bang / Texthuset
Fotos: Natascha Berg Madsen


Der er både uskyld og erotik over Susannes nye malerier.
Der er både uskyld og erotik over Susannes nye malerier.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Februar 2007
Solkysten - Februar 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga