Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Rejsebrev fra USA
Skrevet af Solkysten
Vi er just kommet hjem fra USA, hvor vi har været på et længerevarende kursus i forebyggende medicin - et avanceret mikroskopikursus, hvor vi lærte en masse nyt om, hvad vi kan se i en lille dråbe blod.
USA er jo paradoksernes land, hvor man finder alt fra store uformelige vuggende bagdele, hvis ejermand ikke kan vralte rundt på golfbanen, men må køres, til de sidste nye tiltag inden for alkalisering af vor forsurede livsstil, vitaminer og mineraler i megadoser, brug af medicinsk ler og udrensningskure, osv.

Mens vi var derovre, kom meddelelsen om at McDonald vil åbne fitness-center på sine restauranter, så kunderne kan brænde nogle kalorier af igen efter en dobbelt cheeseburger med pomfritter og cola. Det er måske ikke den løsning, vi ville foreslå! Vi kom til at tænke på filmen ”Supersize me”, hvor en modig mand påtog sig kun at leve af McDonald menuer igennem en måned. Staklen blev svært overvægtig, kolesteroltallet fløj op, hans humør svingede, og han blev sur og vranten over småting. Eksperimentet måtte stoppe i utide, da hans helbred kom i fare.

Antallet af overvægtige stiger ikke blot i USA og Europa, men i Østen, hvor nogle folkeslag ligefrem trues af udryddelse efter overgangen til vestlige spisevaner.

Disse drastiske stigninger i livsstilssygdommene tvinger os overalt til tiltag. De britiske sundhedsmyndigheder offentliggjorde i december i fjor en national handlingsplan mod fedme. Fedme er en så stor sundhedstrussel, at engelske teenagere tilbydes operation på det offentliges regning, og børn ned i 12 års alderen skal nu kunne få slankepiller på recept.

I Tyskland, som har en tradition med homeopati og ”heilpracktichere”, er der kommet en ny uddannelse i forebyggende medicin, den såkaldt preventologist uddannelse.

I Sverige findes behandlingssteder, der afvænner sukkernarkomaner, fordi sukker anses som et drug på lige fod med alkohol, medicin og stoffer.

Det er nødvendigt at tænke på livsstilen og kosten, hvis vi ønsker at bevare et godt helbred.

Sport på cola
På kurset havde vi bl.a. lejlighed til at analyse levende blod på et hold unge sportsudøvere på en lokal skole, hvorefter vi interviewede dem. Deres gennemsnitsmenu var ingen overraskelse: donuts til morgenmad eller cornflakes med sukker og mælk, en sandwhich til frokost og snacks i form af cola og chips ind imellem, fast food på vej hjem inden træning, og noget mere eller mindre tilfældigt til aften - afhængig af om mor havde lavet mad, eller de skulle med kammeraterne på pizzeria.

Gennem mikroskopet så vi myriader af gærede sukkerrester og affaldsprodukter hobet op i krystaller. De røde blodlegemer lå dvaske i klynger. Manglen på aktivitet og spændstighed i de røde blodlegemer stod ikke mål med indehaverens sportlige ambitioner, og de fleste af de unge var virkelig overraskede, da de selv fik lejlighed til at kaste et blik på deres blod. De kunne sagtens forstå, at dette trætte, forsurede, dovne og sukkerdopede blod ikke var i stand til at yde ordentligt arbejde med at forsyne kroppens celler og væv, herunder musklerne, med næringstoffer og ilt til en sportsmands behov.

Som led i kurset blev vi sat til at rådgive og vejlede et par stykker af de mest motiverede unge. De erstattede de søde drikke og slikket med særligt sammensatte energishakes, baseret på alkaliseret vand tilsat salte og greens, for at få de forsurede sukkergærede rester ud af kroppen. I den første uge skyllede de sig ofte igennem med fire til seks liter af denne drik om dagen, da de var aktive sportsudøvere. I den første uge var der nogen træthed at spore på de tidspunkter, hvor de ellers ville have taget deres sukkerfix. Det klarede vi med specielt designede snacks i form af forskellige mineral-saltede nødder, der giver energi uden at give et sukkerfix.

Kosten blev drejet over til fisk og kød med flere grøntsager og salater end de var vant til. Fordelen ved at have en hel skoleklasse var, at de kunne hjælpe hinanden med at overholde programmet i løbet af skoledagen og bagefter til træningen.

Allerede efter den første uge var der fremskridt at spore hos de mest ihærdige: Efterhånden som kost- og væskeomlægningen slog igennem, fik de mere energi, og det afspejledes i blodets kvalitet: De røde blodlegemer blev friere og mere bevægelige, sukkerresterne og affaldskrystallerne var aftagende, og blodserummet klarere og renere.

Det er en ren fornøjelse at være med til sådan noget, når de unge selv ”griber bolden”. I deres tilfælde var de sportslige ambitioner drivkraften til denne omlægning af deres livsstil.

Et par år til
Der kom også dødsyge cancerpatienter, som var opgivet af systemet og måske kun havde få måneder tilbage at leve i. Navnlig en af dem står markant: En 50-årig kvinde der var opereret for livmoderkræft og havde metastaser til lever, bughule og lunger. Hun kom gående ind, men var rent skind og ben. Almindelig mad var hun holdt op med at spise. Hun drak nogle søde juicer og tog et protein-tilskud, når hun orkede det.

Hendes blod var der heller ikke meget liv i: Der var store klaser af fibernetværk overalt, og de hvide og røde blodlegemer lå i klynger og klumper.

Det særegne var hendes ro og afklarethed. Hun var ikke bange, men håbede at få lov til at leve i nogle år endnu, til hendes søn var flyvefærdig og kunne klare sig selv. Det var denne gnist af håb i øjnene, der gjorde det største indtryk.

Hun kom omgående i gang med letoptagelig flydende næring og rigelig, alkaliseret vitamin- og mineralbaseret væske. Det suppleredes med pulveriserede solsikkespirer for at give hende olie på den måde.

Cancerceller lever helst i et surt miljø og kan hverken lide ilt eller alkalisk miljø. Så ved at give hende basedannende kost og væske, fik kroppen næring og canceren mindre næring. I løbet af de første dage begyndte hun at spise igen og kom på toilettet, hvilket hun ikke havde været længe. Livet i øjnene blev endnu mere livligt, og i blodet var der nu enkelte frie røde blodlegemer, der kunne passe deres arbejde.
I skrivende stund har vi hørt, at det stadig går langsomt fremad, og hun er begyndt at gå små ture og nyder solens vitaminer.

Selv er vi tilbage på klinikken i Spanien med masser af stof til eftertanke.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Inger Marie Haut, MS i Nutrition.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Februar 2007
Solkysten - Februar 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga