Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Gulirisk, en flot fugl med knap så flot en sangstemme.
Gulirisk, en flot fugl med knap så flot en sangstemme.
Godt nyt fra EU
Skrevet af Solkysten
I en kort pressemeddelelse fra EU blev det i begyndelsen af januar meddelt, at man nu har indført forbud mod handel med vilde fugle.
Ikke på grund af risikoen for udbredelse af fugleinfluenza, men fordi man har indset at fangst og handel af vilde fugle er en trussel for mange arters fortsatte eksistens.

Man kan kun ønske at et sådant forbud også vil blive respekteret i Spanien. Fangst af småfugle er forbudt i Spanien. Alligevel florerer det i vidt omfang, og de lokale myndigheder lukker i mange tilfælde øjnene for lovovertrædelserne. Mange fugle ender i små bure, hvor de knapt kan vende sig og hvor de har et ynkeligt liv. Andre - og her taler vi om millioner - ender i kødgryderne. Forhåbentlig vil jeg til martsnummeret have den endelige lovtekst, således at man kan henvende sig til Guardia Civil (Seprona), hvis man observerer salg af vilde fugle.

I januar skrev jeg om tranerne ved Fuente de las Piedras, og nu er der fra Danmark kommet rapporter om overvintrende traner. Det er første gang det sker, og i det hele taget er der store mængder af fugle, der har overvintret - specielt i de jyske vådområder. Også i Sverige har mange fugle valgt at blive i stedet for at flyve sydpå. Det kan være risikabelt, hvis der kommer en sen vinter. Det er hændt at tusindvis af viber er omkommet på de skånske sletter, når kulde og sne sætter ind.

I Marbella ser det ud til at det er naturen, der bliver taberen i spillet om de ulovligt opførte ejendomme i de grønne områder. De får sikkert lov til at blive stående. Tænk hvis der havde været politikere i de spanske kystområder, der havde tænkt på natur og mennesker, og ikke bare på pesetas og euro. Der havde været mange muligheder for at have grønne områder med stier og cykelstier, med mulighed for fritidsaktiviteter - områder hvor man kunne træne hunde og lege med børn. Vi kender det fra Danmark, hvor der f.eks. i Københavnsområdet er mængder af mindre parker med masser af liv året rundt, helt anderledes end de pynteparker, man har her.

For dem, der har holdt ferie i december og januar har det nok været nogle dejlige måneder - knap en dråbe vand fra oven. I Málagaprovinsen fik man i december ca. fem mm regn, og ikke en dråbe i januar indtil skrivende stund. Hvis det fortsætter ret længe uden regn, får vi store problemer med vandforsyning til sommer. De sidste uger har afgangen fra reservoirerne på landsbasis været større end tilgangen, og de er visse steder foruroligende lave. I Andalusien ligger man på samme niveau som på samme tid sidste år, og da fik vi vandingsforbud helt op til begyndelsen af juni i den vestlige del af Costa del Sol.

Også grundvandstanden er foruroligende lav mange steder i Spanien, og hvor der for få år siden var søer, er de nu ved at forsvinde helt. Efteråret begyndte regnmæssigt godt med store nedbørsmængder i november måned - en del over gennemsnittet. Mange drog et lettelsens suk, men nu er der grund til bekymring. Vi kan kun håbe på at Nordeuropa får højtryksvejr, så forårslavtrykkene vil komme ind over Den iberiske Halvø.

Husk at lytte til fuglesangen. Det er nu, du skal lære dem at kende. Gulirisken synger nu på livet løs. Det er den, der lyder som når man gnider en prop mod en flaske. Måske ikke så kønt, men når man hører det, så er det som om den er fyldt med livsglæde og giver glæden videre til dig, der nu kender den.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Februar 2007
Solkysten - Februar 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga