Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
© Reiulf Grønnevik - Fotolia
© Reiulf Grønnevik - Fotolia
Sammenhold nu - støt Redan!
Skrevet af Solkysten
I februar-nummeret af Solkysten kunne du læse om en gruppe initiativrige danskere på kysten, der har valgt ikke at sidde passive hen, mens de danske myndigheder forsøger at afskaffe den ...
... dobbeltbeskatningsaftale, der gør at danskere bosiddende i Spanien betaler spansk skat. Disse brave folk er gået sammen og har dannet Redan España - et fælles talerør for danskerne i forhold til såvel de spanske som de danske myndigheder.

De danske skattemyndigheder har i årevis kæmpet for, at beskatningen af private og sociale pensioner skal overgå til Danmark. For mange folkepensionister vil det betyde, at de mister op til en tredjedel af deres rådighedsbeløb. Og der er ingen tvivl om, at der vil være danskere, der så ikke længere har råd til at blive boende hernede. Derfor er det Redan España’s erklærede mål at sikre, at danskere i Spanien fortsat kan nyde deres tredje alder - og beholde den spanske beskatning af deres pension.

De fleste danske pensionister i Spanien har haft et langt arbejdsliv i Danmark, hvor de har betalt deres skat - nøjagtig lige som alle andre. De har dermed optjent deres folkepension - og de kloge har ydermere stukket lidt ekstra af deres løn-skillinger til side til deres tredje alder.

Når de så flytter til Spanien og får udbetalt den pension, som de enten har optjent eller opsparet, er det ganske rigtigt, at de så slipper for at betale skat af pengene i Danmark. Men de har heller ikke adgang til alle de serviceydelser, som en dansk pensionist i Danmark har: billig eller gratis hjemmehjælp, madordninger, hjemmesygepleje - og en bred vifte af botilbud som ældreboliger og plejehjem med et relativt højt serviceniveau, sammenlignet med Spanien.

Skat er ikke en bøde, vi betaler. Skat er et bidrag til den fælles samfundskasse. Og naturligvis betaler man da skat, der hvor man bor - som enhver anden ansvarlig samfundsborger. Også når man er pensionist. Det må de danske skattemyndigheder indse!

Her på Solkysten bakker vi helhjertet op om det initiativ, folkene bag Redan España har iværksat. Derfor har vi naturligvis meldt os som medlem af Redan España - og vi opfordrer alle vores læsere til at gøre det samme. Det er nu, vi skal stå sammen!

Gå ind på foreningens hjemmeside, www.redan.es, og læs mere om foreningen og dens arbejde. Og husk at klappe initiativtagerne på skulderen, når du møder dem. Det er folk som dem, der gør en forskel!
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Marts 2007
Solkysten - Marts 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga