Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Lars Olesen (siddende) har i otte år serviceret virksomheder og private på kysten med it-løsninger - og med fladskærme til konkurrencedygtige priser. Nu er han og Datec på vej mod nye horisonter...
Lars Olesen (siddende) har i otte år serviceret virksomheder og private på kysten med it-løsninger - og med fladskærme til konkurrencedygtige priser. Nu er han og Datec på vej mod nye horisonter...
Datec på vej mod nye mål
Skrevet af Solkysten
I dag har danskerne på kysten mulighed for at få DR tv. Og det er så dét. Men prøv at forestille dig, at du kunne modtage flere af de skandinaviske kanaler, som folk hjemme i Skandinavien kan.
Ikke noget med satellitter. Blot en internetforbindelse og en lille diskret boks, der forbinder dit tv med Internettet.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men for indehaver af Datec, Lars Olesen, og hans nye forretningspartner, Jan Iversen, er det allerede nu en realitet. I deres kontor bag Simzar Estates sidder de og ser danske tv-kanaler, som andre danskere på kysten endnu kun kan sukke efter.

- Det er faktisk allerede nu muligt at sende tv-signaler via Internettet til Spanien. Når vi ikke allesammen sidder og ser dansk tv via Internettet skyldes det, at vi står overfor to udfordringer. Den ene er teknisk, og den anden er juridisk, forklarer Lars Olesen.

Kø på it-motorvejen
Det juridiske problem er, at de forskellige tv-kanalers distributionsaftaler kan blokere for, at Datec får lov til at transmittere tv-signalet til Spanien via Internettet - det er det, der på moderne it-sprog hedder at "streame". Men heldigvis faldt der for nyligt i EF-domstolen en afgørelse, der kan betyde, at det er ulovligt at have eneret på at sende tv-signaler til et bestemt sted. Det er Lars og Jan i fuld gang med at undersøge, samtidig med at de forhandler med de skandinaviske tv-stationer om tilladelse til at sende netop deres tv-programmer ned til skandinaverne på kysten.

- Så er der det tekniske problem. Internettet er som en motorvej. Så længe vi kun er ganske få, der ser tv via internettet, er der ingen problemer. Men når mange bliver koblet på, er det ligesom Lyngbymotorvejen i myldretiden; alting går langsommere. Og lige netop dét problem gør, at ikke alle og enhver vil kunne tilbyde en web-baseret tv-løsning, fortæller Jan Iversen og fortsætter:

- De seneste 10 år har jeg arbejdet med netop web-baserede løsninger, og det er erfaringerne herfra, vi nu bruger til at udvikle en helt unik løsning, der gør, at der ikke opstår "trafikpropper" på internettet med en Datec-løsning.

Stadig meget tys-tys
Hvad det er for en løsning, Jan og Lars i denne tid går og arbejder på, er naturligvis meget tys-tys - men tv-skærmen i Datecs kontor taler sit eget tydelige sprog: Det virker!

Vi er naturligvis også mange, der mægtig gerne vil vide, hvilke tv-stationer Datec vil kunne tilbyde. Men også det er en hemmelighed, indtil alle aftaler og alt det juridiske er helt på plads.

- Det skal være 110 procent lovligt og i orden, inden vi går ud og tilbyder det, slår Lars fast.
Allerede i næste måned forventer Lars og Jan dog at have flere nyheder - også om hvad et abonnement koster. Og Solkysten lover at være først med nyheden!

Naia Bang / Texthuset
Fotos: Poul Frey Skøtt m.fl.

Stærkt partnerskab i Datec
Lars Olesen, der oprindeligt er uddannet elektroniktekniker, havde egentlig afhændet sin virksomhed i Danmark og var taget til Costa del Sol for at slappe af og spille golf med Dorthe og sønnen Simon. Men efter et års tid startede han alligevel Datec - sådan lidt på hobbybasis - og blot et halvt år senere var der væsentligt mere it, og til-svarende mindre golf, i Lars' liv. Siden er virksomheden vokset stille og roligt. Lars har solgt computere og andet it-udstyr og undervist i brugen af pc'en, og både undervisningen og produktpaletten er løbende blevet udvidet. I dag har Datec et godt fodfæste - og ikke kun blandt de danske kunder.

Udviklede det første Internet
Knap otte år efter starten skete der noget; Lars mødte Jan Iversen.
- Man kan sige, at Jans viden starter der, hvor min slutter, forklarer Lars.
Jan Iversen har arbejdet med edb og it siden 1977 og var blandt andet i USA, hvor han var med til at udvikle en forløber for Internettet. Siden arbejdede han i en årrække for Simcorp, og i 1986 drog han til Østrig, hvor han arbejde hos en meget stor leverandør af overvågningsudstyr til energisektoren. Det var her, han for alvor kom i gang med at arbejde med webbaserede løsninger, og han var blandt andet med til at udvikle en løsning til Telekom, der gjorde det muligt at forbinde alle lokationerne for en stor østrigsk Public Service tv-station.

Webdesign
I stedet for at Jan og Lars skulle køre parløb med hvert sit firma, valgte Lars at sælge 50 procent af Datec til Jan, der tager sin hustru Dorte med ind i firmaet. Dorte har en bachelor i juridisk og teknisk spansk og har blandt andet boet i Colombia. Desuden er hun bachelor i international marketing og har kursus i webjournali-stik fra Danmarks Journalisthøjskole, så det bliver Dorte, der blandt andet kommer til at tage sig af at udvikle moderne og brugervenlige hjemmesider til kunderne.
I første omgang pendler Jan og Dorte mellem Danmark og Costa del Sol, mens deres søn afslutter sin ungdomsuddannelse. Men fra næste år vil parret være fastboende på kysten.


Lars Olesen, Dorte Fjalland og hendes mand Jan Iversen - en trio, som vi uden tvivl kommer til at køre meget til i fremtiden
Lars Olesen, Dorte Fjalland og hendes mand Jan Iversen - en trio, som vi uden tvivl kommer til at køre meget til i fremtiden
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga