Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Du bli’r sur af sukker
Skrevet af Solkysten
En kvinde i 40’erne ønskede at gå ned i vægt. Hun var 165 cm høj, men vejede 90 kg. Da vi gik hendes sundhedsproblemer igennem, var det ikke småting, hun havde haft at slås med.
Bl.a. var hun behandlet for depression, stress og angst. Efter at være flyttet til Costa del Sol, havde hun fået det bedre psykisk og fysisk, og havde nu overskud til at arbejde hen imod idealvægten.

Hun havde prøvet forskellige kure, men uden succes. Kroppen var slidt derhen, at fik hun ikke hyppige måltider, røg hendes blodsukker straks i bund. Fik hun noget sødt, fløj det op, men virkningen var kortvarig. Insulinen fra bugspytkirtlen fik straks blodsukkeret til at rasle ned igen.
I denne alarm-tilstand er det umuligt at gå ned i vægt.

Stabilt blodsukker
Et af kodeordene i slankning er et stabilt blodsukker. Vor klient kom på en stram kur med langsomt optagelige sukkerstoffer, som findes i grøntsager og navnlig rodfrugter. Ingen søde sager - heller ikke søde eller tørrede frugter. Til gengæld kunne hun spise så mange grøntsager - og helst de grønne - som hun ville. Hun skiftede sin frugt smoothie ud med en lækker grøn smoothie til morgenmad. Til sin forbavselse opdagede hun, at hun ikke var nær så hungrende sulten op på formiddagen. De langsomt optagelige sukkerstoffer varer længere og stabiliserer blodsukkeret. Hun viste sig selv kreativ, når det gjaldt om at indtage grønt i alle former sammen med en del fisk.

Fede fisk er gode til at bytte de uhensigsmæssige fedtstoffer ud med sunde. Selvfølgelig må der holdes igen med fedstofferne, når fedtet skal af, men en sild om dagen ta’r faktisk et kilo af bagen!

Væske er vigtig
En anden vigtig faktor i kampen mod kiloerne er væskeindtaget. Her anbefales, at kroppen dagligt får en liter vand pr. 15 kg, så rettes der op på balancerne.

Det er dog ikke ligegyldigt hvilke væsker. Kaffe, sort the, øl, vin og spiritus er vanddrivende og bør indtages sammen med vand. Vandet skal helst være afbalanceret med mineraler til den basiske side, dvs have en høj ph-værdi.

I sodavand og frugtjuice er der for det første for mange tomme kalorier, og for det andet er det vældig surt for kroppen. Colas ph-værdi ligger helt nede på 2-3, hvilket næsten er lige så surt som saltsyre. Det er derfor, mekanikerne bruger cola til at løsne og rense tæringer ved bilbatterier. De sure drikke trækker på kroppens basedannende mineraler for at neutralisere syren.

Fedtet i kroppen bliver også brugt som en buffer mod for megen syreindtag, så indtaget af sure (skønt sødt smagende!) væsker motiver kun kroppen til at holde på fedtet.

Aktivitet og varme
Øget aktivitet er en vigtig del af stofskifte-reguleringen. Når kroppen bliver brugt, bliver den sulten på en anden måde og forbrænder næringsstofferne mere hensigtsmæssigt. Det vigigste er at være så aktiv, så kroppen sveder og på den måde renser ud.

En tur i sauna er også fint. Vi var så heldige at kunne tilbyde vor klient infrarød sauna. Denne form for varme er genial til at øge omsætningen specielt i fedtcellerne. De infrarøde stråler varmer langsomt vævet op i dybden, uden at det føles meget varmt. Allerede efter et par gange i infrarød sauna kunne den forøgede fedtforbrænding aflæses på taljemålet.

Et lærerigt eksperiment
Vi lavede et lille eksperiment med hendes blodsukker. Hun vidste af erfaring, at hun faktisk blev skidt tilpas af frugt eller juice på tom mave. Hun mærkede, hvordan blodsukkeret først røg op med deraf følgende friskhed og opstemthed, for efter blot en halv time at gøre hende træt og lettere modløs med begyndende hovedpine.

Vi tog altså en blodråbe og lagde den i et specialdesignet mikroskop, hvor hun kunne se, at hendes blod var fuldt af runde, frit bevægelige røde blodlegemer efter et par uger på den blodsukkerstabliliserende og basedannende kost.

Hun drak så to store glas æblejuice, mærkede straks ”sukkersuset”, blev opstemt og lidt senere nedtrykt.
Efter 30 minutter tog vi atter en bloddråbe, og nu lå de røde blodlegemer klynget tæt sammen i større syregrupper. Meget få var frit bevægelige. Det skyldtes manglen på negative ladninger, efter at blodet var blevet ”forsuret”.

Det er paradokset, der er værd at lægge mærke til: Sukker gør blodet ”surt”! Det var virkelig motiverende for hende at se virkningen med sine egne øjne, for det gav hende mod på at fortsætte sin nye levevis.

Artiklen er skrevet i samarbejde med Inger Marie Haut MS i Nutrition.


Fotolia
Fotolia
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga