Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Han har en gang givet den i rollen som klatretyv - i sin egen lejlighed - og i dag savner han bare nogen at dele sit ellers spændende og indholdsrige liv med. Vi byder ejendomsmægler Steen Ravn velkommen i Den Røde Stol
Han har en gang givet den i rollen som klatretyv - i sin egen lejlighed - og i dag savner han bare nogen at dele sit ellers spændende og indholdsrige liv med. Vi byder ejendomsmægler Steen Ravn velkommen i Den Røde Stol
Steen Ravn
Skrevet af Solkysten
Statsautoriseret ejendomsmægler Steen Ravn, S.R. España, flyttede første gang til Costa del Sol i 1988, og efter en tur hjem til Virum i midten af 90'erne kom Steen atter tilbage for at starte ejendomsmæglervirksomhed i 2002.
I dag bor den 61-årige ejendomsmægler i Pueblo López i Fuengirola - og synes grundlæggende, at det går godt både med ejendomsmæglervirksomheden og hans liv i øvrigt.

1. Favorit-menu?
Frokost på stranden - gerne med blandede fisk. En lammekølle er også dejlig!

2. Bedste film?
"Nattevagten" - eller hvis man skal have en hyggelig aften med en speciel person: "Pretty Woman".

3. Mest skræmmende eller pinlige oplevelse?
Min eks-kone og jeg havde en gang smækket os ude hernede - og vi havde en penthouse-lejlighed på sjette etage. Det lykkedes mig at komme ud på et hustag og hoppe videre til vores hustag og lukke konen og vores søn ind. Men så fik jeg gele i knæene - og før jeg så mig om, have min kone lige kastet sig ud på et skrå tag og kuret ned til vores altan. Jeg ser det stadig for mig i mine mareridt...

4. Favorit-feriested?
Hm.... Måske Florida. Dér har jeg gode ferieminder fra..

5. Yndlings-musik?
Der er blevet lavet meget god dansk musik de seneste 30 år - men i virkeligheden er min musiksmag nu ret alsidig.

6. På tv ser jeg helst…?
Jeg er bidt af sport og ser især gerne fodbold. Men jeg vil også gerne følge med i debatprogrammer på dansk tv.

7: Jeg hader at…?
Stå tidligt op om morgenen.

8. Sport?
Ja - tennis. Og jeg ville gerne have tid til at spille mere golf, end jeg gør lige nu.

9. Jeg elsker at…?
Gå ud at spise god mad med gode venner.

10. Mit yndlings-ordsprog?
Der er ikke noget, der er så galt, at det ikke er godt for noget.

Steen er en mand, der er nem at tale med, så vi stiller ham de 10 skarpe spørgsmål og ser, om han også kan svare for sig:

1) Hvad betyder familie og venner for dig – og hvorfor?
Utrolig meget - og især i øjeblikket betyder gode venner virkelig meget. Og så er det i øvrigt dejligt at have min søn med i forretningen. Lige nu har jeg et stort ønske om at få etableret en ny familie.

2) Hvad betyder Danmark for dig – og følger du meget med i det, der sker hjemme i Danmark?
Jeg følger meget med i, hvad der sker hjemme i Danmark. For selv om jeg bor her - og elsker at være her - slipper jeg aldrig Danmark. Jeg er dansker med stort D!

3) Hvor vigtigt er det for dig at være integreret i det land og det lokalsamfund, hvor du bor?
Uha... Faktisk synes jeg, at det er meget vigtigt at gøre alt, hvad man kan for at blive integreret. Men samtidig må jeg jo indrømme, at jeg ikke har integreret mig i det omfang, jeg gerne ville - blandt andet er mit spansk slet ikke godt nok.

4) Hvis du skulle beskrive arbejdssituationen og mulighederne lige nu på kysten for en dansker, der gerne ville herned og arbejde – hvad ville du så sige?
Kommer man uden sprogmæssige forudsætninger, bliver det svært i dag. Det er svært at få job på kysten i øjeblikket, selv hvis man kan sproget. Der er også alt for mange, der rejser herned og tror, at man bare lige kan åbne noget - og så bliver det en succes. Men det kræver mindst lige så meget forberedelse - og undersøgelser af markedet - her, som alle andre steder. Så de dygtige og velforberedte - de klarer sig.

5) Hvordan ser du dit liv lige nu? Og hvad er de vigtigste ting i dit liv?
Jeg har en forretning, der er ved at være veletableret, og nu arbejder jeg på at få det samme op at stå på det personlige plan.

6) Hvilke drømme og planer havde du, da du var ung, som du IKKE har fået opfyldt?
Ingen. Jeg er egentlig uddannet inden for lager og kontor- men allerede dengang drømte jeg om at blive ejendomsmægler. Og det blev jeg jo, så jeg er helt på rette hylde!

7) Hvis du skulle bo et andet sted end her – og lave noget andet end det, du laver nu – hvor og hvad skulle det så være?
Jeg ville ikke bo noget andet sted eller lave andet end det, jeg gør i dag.

8) Beskriv dit livs mest betydningsfulde øjeblik.
Da jeg fik min søn, Martin. Jeg blev ramt og rørt på en måde, jeg slet ikke havde forventet.

9) Har du nogensinde gjort noget, du virkelig inderligt fortryder – og hvad?
Da jeg var hjemme i Danmark i 90'erne, arbejdede jeg primært med udlejningsejendomme. I 2000 realiserede min forretningspartner og jeg hele vores portefølje og solgte alle vores ejendomme, fordi vi regnede med, at huspriserne nu ville begynde at falde. Det er nok mit livs mest fatale økonomiske brøler!

10) Forestil dig, at du skal lave en slags forretningsplan for det næste årti af dit liv? Hvad regner du så med, at du laver om fem år? Og om 10 år?
Jeg går og pusler med tanker om at åbne forskelligt - blandt andet en forretning i Marbella. Og hvem ved; måske er jeg på vej mod nye horisonter om 10 år. Eller før...

Vi ønsker Steen held og lykke med planerne - både for forretnings- og privatlivet - og ser frem til at få en ny, spændende person i Den Røde Stol i maj.

Naia Bang / Texthuset
Foto: Natascha Berg Madsen
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga