Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
María Rosa Jimeno.
María Rosa Jimeno.
Næse til autonomregeringen
Skrevet af Solkysten
Retten har løftet sløret for en ny del af den hemmeligheds-stemplede Malaya-sag, og har samtidig lagt en bombe under Marbella op til byrådsvalget i maj.

Det fremgår af det nu offentliggjorte materiale, at undersøgelsesdommer Miguel Ángel Torres i november i fjor nægtede autonomregeringen (socialistisk ledet) ret til at træde ind i sagen som skadet part. Tværtimod har Junta de Andalucía selv haft del i indtægterne fra det korrupte bystyres ulovlige byggetilladelser, hedder det i en kendelse af Torres, der kritiserer autonomregeringens rolle som tilsynsmyndighed igennem 15 år med tusinder af lovbrud.

Socialister og konservative kæmper om borgmesterposten ved det tilstødende valg, og dommerens kendelse er vand på de konservatives mølle. ”Den viser at Juntaen har været medskyldig i byplanforbrydelserne,” siger den konservative kandidat Ángeles Muñoz.

”Vi kunne ikke gøre andet end at bringe byplanforbrydelserne for retten, og så længe der ikke faldt dom, var vi nødt til at opkræve skatterne som fulgte af de ulovlige byggetilladelser. Desuden ville det være absurd, at lovovertræderne fik skattefritagelse,” siger Juntaens tidligere chef for Málagaprovinsens byplanlægning, José María Ruiz Povedano. Povedano leder i dag byplankontoret i Marbella.

Næsten lige så interessant er undersøgelsesdommerens tal på 100 mio. euro, som dækker det mulige erstatningsansvar for rådhusbandens hidtil afslørede forbrydelser. Der er et kæmpespring op til de 2,4 mia. euro, som rådhusbandens chef, tidligere byplanrådgiver Juan Antonio Roca, har fået beslaglagt.
I øvrigt var månedens nyhed i Marbella anholdelsen og sigtelsen af såvel Rocas hustru som hans 22-årige datter. Sidstnævnte ved navn María spillede en aktiv rolle i ”familievirksomhedens” afdeling for hvidvaskning af penge gennem opkøb af præmierede lodsedler.

Rocas hustru, María Rosa Jimeno, førte sig 11 måneder efter Rocas anholdelse stadig frem som den arrogante nyrige, der offentlig pralede med at ”de har ikke engang fundet en fjerdedel af det, vi ejer”.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga