Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Batasuna (ETA’s politiske fløj) benyttede Juana Chaos i propagandaen.
Batasuna (ETA’s politiske fløj) benyttede Juana Chaos i propagandaen.
Regeringen lod sig afpresse
Skrevet af Solkysten
Regeringen holdt kun få dage til presset.
Efter at retten havde skabt et juridisk grundlag, blev ETA-terroristen Iñaki de Juana Chaos (25 dødsofre) overført fra fængslet til sit hjem for at afsone resten af sin straf der. I realiteten blev Juana Chaos løsladt. Det var kravet, terroristen havde stillet som betingelse for at afbryde sin livstruende sultestrejke.

Regeringen sagde, den traf beslutningen af humanitære hensyn. I Baskerlandet tolkedes den som en ny tilnærmning til ETA. Samme resultat nåede man til i det konservative Partido Popular, der for første gang indkaldte til en demonstration mod regeringens politik.

Ifølge arrangørerne deltog mere end to mio. mennesker i demonstrationen i Madrid den 10. marts, mens socialisterne anslog deltagelsen til 350.000. Demonstrationens budskab var et klart nej til enhver forhandling med terroristerne.

Efter Juana Chaos’ løsladelse har nogle almindelige straffefanger bebudet, at de også vil sultestrejke for at blive løsladt af ”humanitære hensyn”. Marbellas korruptionssigtede eksborgmester Julián Muñoz forsøger også at drage fordel af situationen. Hans forsvarer anfører, han har tabt 15 kilo i fængslet som følge af sin depression, og at hans kliniske situation kan sammenlignes med ETA-terroristens.

Få dage efter Juana Chaos’ løsladelse var retten nødt til at sætte Arnaldo Otegi på fri fod. Otegi (leder af ETA’s illegale politiske fløj Batasuna) stod som ofte før tiltalt for at have retfærdiggjort den politiske vold, men i selve retssalen trak statsadvokaten overraskende sagen mod ham tilbage.

Spaniens anden terrortrussel - Al Qaidas - spøgte også efter Juana Chaos’ løsladelse.
I en video på Internettet truede Al Qaida Spanien og flere andre lande med nye attentater. I Spaniens tilfælde nævnte den islamiske terrororganisations talsmand, at regeringen havde bedraget befolkningen ved at trække soldater ud af Irak for at sende dem til Afghanistan. ”Dermed har Spaniens ledere atter bragt deres land i fare,” sagde talsmanden.

I Spanien svarede forsvarsminister José Antonio Alonso, at ”man skal aldrig bøje sig for trusler”.
De konservatives udenrigspolitiske ordfører Gustavo de Aristegui sagde, at Spanien under alle omstændigheder vil være i Al Qaidas søgelys pga. islamisternes erklærede hensigt om at generobre landet for islam.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga