Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Loora Andersen - før.
Loora Andersen - før.
TrendZ - Som Hollywoods fjerne stjerner
Skrevet af Solkysten
- Jeg forstår altså ikke så godt dansk, siger Loora Andersen og smiler sky til de mange folk i Salon Mazzu. Og det er der en forklaring på;
Loora er nemlig født i Estland, så svensk er blot hendes andet sprog. Og så kan dansk være en svær nød at knække...

Loora, hendes mand Lennart og sønnen Johnny boede i Lindköbing i Sverige og var på ferie på Costa del Sol, da de tog en hurtig beslutning – og i september 2006 flyttede de herned. Nu går syvårige Johnny på Svenska Skolan, mens Lennart har startet virksomhed inden for personaleudvikling – og Loora selv er startet på kosmetologskolen hos Christine Shaw i Sct. Pedro. Derfor synes hun også, det var en sjov udfordring at skifte stil for en dag – måske man kunne lære et par staldtips...

Da Loora trådte ind i Mazzu, var hun relativt korthåret – og havde brunt hår. Men det har Benny Christensen tænkt sig at lave om på.

- Jeg farver håret sort, og så laver jeg en hård Sasoon-klip, der giver en meget grafisk og markeret profil med rene linjer, forklarer Benny – og Loora ser ikke ud til at have spor imod ideen.
Mens Benny farver Looras hår, fortæller hun:

- Min naturlige hårfarve er vel nærmest en slags leverpostej – og min tøjstil vil jeg kalde bekvem: Bukser og trøjer. Jeg handler tøj een gang om året – og det er op til jul. Og hvis min mand synes, at NU trænger jeg altså til nyt tøj, så køber han noget til mig, griner hun og fortsætter:

- Jeg er kun 1,60 høj, så jeg går altid i høje hæle. Og alt mit tøj er sort og jordfarvet. Og – så går jeg stort set ikke hjemmefra uden mine uundværlige solbriller.

Det tager ganske lang tid at klippe Looras hår, for når man vælger en så ren klipning som den, Benny har valgt, er der ikke plads til ”helligdage” – alt skal være som skåret efter en linial. Og da hår jo er et levende materiale – og de fleste mennesker har hvirvler i håret – går Benny lidt til og fra med saksen, nipper lidt hist og retter lidt her. Men så har Loora også fået en frisure, som virklig fremhæver hendes rene, næsten parisiske ansigtslinjer.

Den nye kosmetolog i Mazzu, Mireille Lykke Loumann, lægger en blid foundation og pudrer derfor Looras ansigt for at få det rette 50’er-udtryk. Så lægger hun sort eyeliner, sort mascara – og slutter af med en knaldrød læbestift.

- Det er en klassisk Marilyn Monroe, smiler Mireille.

Tøjet er både supermoderne og samtidig helt i stil med klipningen. Det består af en nederdel i creme og sorte diagonale striber og en sort top med smart detalje på brystet. Hertil et smart tørklæde i samme materiale og farver som nederdelen. Sættet er fra InWear og fundet i Boutique Daniella i Centro Idea.
- Det er lige mig, det her. Sort og lys – både enkelt og avanceret på en gang, siger Loora.

Så tager Loora, stylist Sisse Christensen fra Salon Mazzu, kosmetologen Mireille, fotografen og fotoassistenten – samt brilledesigner og optiker Heiko Stumbeck og optiker Peter Stumbeck – på besøg på Rancho Sentosa, en lille kilometer oppe ad Mijasvejen. Her – tæt på storby og strand – ligger et lille stykke paradis, og her må den ellers kamera-sky Loora finde sig i at posere i halve timer foran fotografens linse. Og efterhånden ser hun også ud til at slappe af. Loora skifter briller, og de smarte og moderigtige Heiko Stumbeck-briller klæder det fine ansigt. Selv er Loora dog faldet fuldstændig for et par sorte filmstjerne-solbriller fra samme firma – briller, der passer perfekt til Looras nye look.

Loora skifter til en drøm af en aftenkjole i silke i grå tone-i-tone. Den har et fantastisk rynket effekt hen over brystet og et bærestykke med mørkegrå pailletter. Kjolen, der er fra Sand, er også fundet hos Boutique Daniella.

- Hvor er den smuk, siger Loora stille. På spørgsmålet om, hvad hun så synes om sin nye frisure, svarer hun:
- Den er bare super! Jeg har fundet mig selv.

Naia Bang / Texthuset
Fotos: Jolio Sevillano og
Natascha Berg Madsen

Ny kosmetolog i Salon Mazzu
- Jeg vil meget gerne vejlede omkring makeup, hudpleje og så videre – så man skal bare kigge ned og spørge.
Mireille Lykke Loumann er i disse dage ved at starte kosmetologklinik i det ledige lokale i Salon Mazzu – og hun glæder sig til at komme i snak med kunderne.
- Jeg vil selvfølgelig tilbyde ansigtsbehandlinger, massage, kropsbehandlinger, voksbehandling, slankebehandlinger, manicure og pedicure med mere, og lige nu er jeg i fuld gang med at forhandle et hollandsk kvalitetsprodukt på plads, så jeg har nogle gode produkter at tilbyde kunderne, fortæller Mireille.
Trods sine kun 21 år har Mireille allerede et års erfaring som uddannet kosmetolog. Mireille og hendes kæreste Daniel flyttede til Costa del som for to et halvt år siden, hvor hun startede på kosmetologuddannelsen. Her var hun et år, og herefter tog parret hjem, hvor Mireille afsluttede sin uddannelse på en dansk kosmetologskole. I oktober 2006 flyttede parret så ned til Costa del Sol igen – og siden har Mireille ledt efter det helt rigtige sted at åbne egen klinik.
- Det har jeg fundet her hos Benny og Sisse, fortæller Mireille, der glæder sig til at komme i gang for alvor.

Rancho Sentosa
Er man til en privat ferie i rolige, eksklusive omgivelser og med et hyggeligt værtspar, er det absolut værd at kaste et blik på Rancho Sentosa. Stedet, der er nemmere at finde på nettet end i virkeligheden, ligger lidt nede af en uanseelig grusvej en kilometers penge oppe ad Mijasvejen fra motorvejen – og allerede på parkeringspladsen mærker man, at her er der fuldstændig fredfyldt.
- Jeg er selv lidt allergisk over for meget støj, så derfor var det vigtigt, at vi fandt et sted, hvor der var ro, fortæller Vanessa Bolesta, der sammen med ægtefællen Stawek har haft Rancho Sentosa i fire år.
Da de købte stedet, var det nærmest en ruin, men i dag fremstår stedet som en eksklusiv oase. Selv bor Vanessa og Stawek i den øverste del af huset, mens to lejligheder i stueplan står klar til at tage imod gæster. Det engelsk-polske par har fundet en enkel og meget smagfuld stil, der kombinerer det bedste fra mange verdener – på en gang meget spansk og alligevel kosmopolitisk.
Når man ankommer, er køleskabet fyldt med alt det, man lige står og skal bruge til en god morgenmad – i et par dage – og haven med hængekøje, solstole og swimmingpool står til gæsternes rådighed. Har gæsterne lyst, arrangerer Vanessa oig Stawek barbeque om aftenen i højsæsonen.
Læs mere på www.ranchosentosa.com


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - April 2007
Solkysten - April 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga