Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Jeg er ikke akademiker med et stort A, - men det er okay, for det er helt almindelige mennesker, jeg gerne vil tale med og til, siger Line.
Jeg er ikke akademiker med et stort A, - men det er okay, for det er helt almindelige mennesker, jeg gerne vil tale med og til, siger Line.
Line strutter af glæde
Skrevet af Solkysten
Line havde aldrig rejst alene før i sit liv, da hun ankom til Sydspanien sidst i januar måned.
- Jeg har ikke haft noget stop i mine studier overhovedet, fortæller hun. - Jeg gik direkte fra niende klasse til Handelsgymnasiet og derfra videre til universitetet og teologistudiet, så jeg har ikke været ude at rejse, som mange unge ellers gør. Derfor valgte jeg et praktikophold i udlandet, fremfor to valgfag på universitetet, da jeg havde mulighed for det. Jeg tænkte, at nu skulle det være.

Gud, kristendom og kirkelige handlinger
Line har læst teologi i fem år og hun mangler kun halvandet år, når hun rejser hjem til Århus.
- Jeg mangler et år på universitetet, fortæller hun, - og derefter seks måneder på Pastoral Seminariet.
Der er ingen tradition for præster i Lines familie, og de er hverken specielt religiøse eller flittige kirkegængere, så studievalget var lidt tilfældigt.

- For mig, siger Line, - er religiøsitet eller kristendom ... at nyde hver dag og at være god ved andre mennesker... Jeg er ikke akademiker med stort A, - men det er okay, for det er helt almindelige mennesker, jeg gerne vil tale med og til.

Den praktiske side af de kirkelige handlinger er ikke noget Line har været særlig familiær med tidligere.
- Jeg har først fået lært mit fadervor sådan helt rigtigt for ganske nylig, indrømmer hun.
Men det er ikke noget, der har forhindret hende i at kommunikere med Gud gennem årene.
- Jeg har altid bare talt med ham, siger Line.

Efter at have tilbragt et par måneder i Magrethekirken sammen med pastor Karsten Erbs er de kirkelige handlinger ikke længere så fremmede. Hun har fået lov at deltage i alt ... inklusive undervisningen af årets konfirmander.

- Karsten har vist mig utrolig stor tillid, hvilket har givet mig selvtillid... Han bad mig skrive konfirmandtalen, hvilket jeg gjorde. Det var virkelig svært. Jeg ville jo så gerne gøre det godt.

Line stod op i kirken og holdt talen for årets 11 konfirmander og deres familie.
- Det gik godt, fortæller Line, - og jeg fik så megen feedback fra både konfirmanderne og deres familie. Det var virkelig en dejlig følelse... Line ligefrem strutter af glæde. – Yes! Siger hun så.... - Jeg er blevet taget så godt imod i kirken. Alle har været utrolig positive og meget hjælpsomme.

Kærligheden
- Jeg elsker at være her, siger Line, men jeg savner familien og mine to hunde; Freja og Berta... Og veninderne ... jeg savner at snakke om fuldstændig meningsløse ting ... og så forresten café late... Hvis jeg bare lige kunne smutte hjem et par dage, så ville jeg være klar til at tage et langt stræk her igen ... men jeg er samtidig hele tiden opmærksom på, hvor glad jeg er for at være havnet her en stund. Det er lidt ambivalent.

Der er ingen kæreste, der venter hjemme i Ebeltoft, hvor Line kommer fra eller i Århus, hvor hun studerer. Om kærligheden siger Line i sin tale til konfirmanderne;

”I undervisningen har vi været omkring mange forskellige emner, men igen og igen er vi kommet tilbage til hvad jeg vil kalde kernen i kristendommen og i livet i al almindelighed. Nemlig kærligheden.”
Hvordan har Line det selv med det?

- Selvfølgelig hungrer jeg efter den store kærlighed, siger Line, - men indtil den kommer har jeg heldigvis så mange dejlige mennesker omkring mig... Og der er én rigtig god ting ved at være borte hjemmefra; det går op for dig, hvad og hvem du savner.

Line siger endvidere i sin tale til årets konfirmander; ”Nogle vil måske sige at, i dag starter livet, det mindes jeg at jeg fik at vide, at nu blev jeg voksen. Men det mener jeg nu ikke. Livet starter hver dag, for hver dag vendes der om på motivet, og sådan vil det fortsætte resten af jeres liv. Hver dag bliver vi lidt ældre, men forhåbentligt bliver vi aldrig rigtig voksne, der skal være plads til at være barn, alvoren skal tids nok komme, men den kommer stille og roligt, og ikke fra i dag til i morgen.”

Line forbinder sig selv til det med at blive voksen med ordene; - Udviklingen mod at blive voksen løber så stærkt lige nu ... for mig, men jeg mangler at få følelserne med... Jeg har i en meget ung alder snart gennemført en af universitetets længste uddannelser. Bland andet derfor er jeg på mange områder blevet hurtigt voksen. Men jeg er stadig ”kun” 23 år, og lige så forvirret og håbløs som alle andre unge mennesker først i tyverne.

Præst på landet
Praktikanten er ikke længere i tvivl om, hvorvidt hun vil være præst. Det var hun en lille smule før. Spørgsmålet er ”hvornår”, men det afhænger lidt af omstændighederne.

- Hvis jeg stadig er single, når jeg er færdiguddannet, siger Line, - så kan det da godt være, at jeg bare tager et job af en eller anden slags i Århus, men hvis jeg har fundet ”den store kærlighed”, så vil jeg gerne være præst på landet. Jeg vil gerne bo på en gård og have en stor familie ... heste, grise og fred og ro.

Dorte Holm Jensen


Karsten Erbs har vist mig utrolig stor tillid, siger Line.
Karsten Erbs har vist mig utrolig stor tillid, siger Line.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2007
Solkysten - Maj 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga