Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
De nyrenoverede lokaler i Maro.
De nyrenoverede lokaler i Maro.
Energi i Maro på femtende år
Skrevet af Solkysten
Den 4. april åbnede det danskejede firma ”Técnicas Maro” dørerne til deres nyrenoverede kontorlokaler ...
 ... og fejrede samtidig 15-års jubilæum med en lille reception.

Det danske par, Hanne og Asger Mundbjerg startede for et dansk solvarmefirma i begyndelsen af 90’erne, men besluttede at gå vejen som selvstændige i 1995.
Firmaet har gennem årene udvidet aktiviteterne og tilbyder nu et bredt sortiment af systemer til opvarmning, køling og affugtning.

Til nybyggeri er solenergi kombineret med en varmepumpe til gulvopvarmning/afkøling, meget efterspurgt, og i eksisterende boliger installeres typisk air-conditionering samt solvarmeanlæg til brugsvand, ventilation og poolopvarmning.

Komfort og energibesparelse er nøgleord og der lægges meget vægt på at integrere anlæggene i den andalusiske arkitektur.

- Lige nu har vi et team på 12-15 medarbejdere hvor seks nationaliteter er repræsenteret, og vi kan tilbyde totalløsninger fra rådgivning til installering og aftersales service, fortæller Hanne.
Der er brugt en del resourcer på efteruddannelse. Asger har f.eks taget gascertifikat og er blevet autoriseret installatør af varme- og køleanlæg. For at blive akkrediteret hos La Junta de Andalucía, som administrerer tilskudsordninger til solvarmeanlæg, måtte firmaet en tur gennem hele den spanske papirmølle. Men det har så også givet mange nye ordrer.

- Størsteparten af vore kunder er englændere og skandinaver, men også det spanske marked rører på sig, fortæller Hanne. - Et eksempel er ”skinkebyen” Trevélez i Las Alpujarras, hvor vi nu har mere end 100 paneler installeret til brugsvands- og gulvopvarmning. Det er vi ret stolte af, for hvem ville ha’ troet det i 1992? Det år blev der installeret flere solpaneler i Danmark end i alle Spaniens provinser tilsammen, slutter Hanne Mundbjerg.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Maj 2007
Solkysten - Maj 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga