Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Sylvester og “Solkongen”.
Sylvester og “Solkongen”.
Sylvester og Solkongen
Skrevet af Solkysten
Leif Sylvester har portrætteret alle os udlændinge i Sydspanien ... ikke ondskabsfuldt ... men med et glimt i øjet.
Alle billederne til udstillingen er malet i kunstnerens atelier i Andalusien.
- Jeg føler mig meget hjemme her, siger han.

Det er værd at bide mærke i maleriernes titler, som næsten alle har en dobbelttydighed.
Der er ”Pigen og Køteren”, som er opstået af Leifs iagtagelser på flyture mellem København og Málaga.
- Der er næsten altid en pige med en hund på skødet. En hund som bliver fragtet frem og tilbage mellem Danmark og Spanien ... selv på påskeferie, siger han.

Der er ”Nattens Dronning”, som Leif Sylvester beskriver symbolsk som ”Yrsa fra Hobro” klar til at kaste sig ud i det spanske natteliv. Om hun er turist eller fastboende er ikke til at sige...

- Jeg kunne også have kaldt udstillingen for ”Slaraffenland”, siger Leif. - Der er noget ”Wild-West” over Andalusien, som jeg godt kan lide. Mere liv og død ... bare tænk på deres ligtog i gaderne, det kunne vi lære meget af i Danmark... Og solen gør meget. Menneskene her har en anden energi ... ligesom om sommeren i Danmark. De er mere sociale og åbne á la ”sæt dig ned og få en øl”, når der er varmt. Når det er koldt, skal folk altid skynde sig hjem i varmen.

Derudover har han malet ”Solkongen”, for som han siger; - Her er mange små konger, som solen skinner på.
Hvorvidt han inkluderer sig selv i den kategori melder historien ikke noget om, men fakta er, at det går Leif Sylvester rigtig godt. Hans billeder sælger som varmt brød, og de sælger for tre gange så høje priser på auktionerne, end kunderne betaler for dem hos maleren selv.

De ovennævnte billeder kan alle ses på udstillingen sammen med en lang række andre portrætter af ”De Herboende”, som Leif beskriver som; - det er danskere, tyskere ... generelt udlændinge ... men ikke spaniere.

Sylvesters univers
Da Leif Sylvester blev interviewet til Solkysten sidst for et par år siden, var vi inde omkring det ”at have for meget at lave ... og ikke kunne sige nej” hvilket maleren dengang selv kaldte ”et luksusproblem”. Hvordan går det med det i dag?

- Det går nok meget bedre i dag, siger Leif. – Nu handler det ikke om at sælge mere, for det gør jeg jo allerede. Når nogen vil have mig til at udstille eller medvirke i noget, så er spørgsmålet, jeg stiller mig selv; ”Er det sjovt? Er det spændende?” ... for det skal det være.

Leif Sylvester udstiller endvidere i Frankrig, Amsterdam og Køln i år og naturligvis i kunstnerens eget ”Galleri Python” i København. Galleriet har til huse i en nedlagt butik på det miderste stykke af Borgergade, som ifølge Leif Sylvester på en god dag minder om Paris. Galleri Python præsenterer 10-12 udstillinger med ny kunst om året, fortrinsvis af yngre danske kunstnere. Galleriet har husrum både til stor kunst og til kunstnere på vej. Siden åbningen i sommeren 1996 har galleriet introduceret gode og lovende navne, som henvender sig til kunstglade mennesker med mod ti! selv at se, føle og vælge.

- De fleste af vore trofaste kunder, fortæller Leif, - har lært sig kun at købe kunst, de selv kan lide. Det er nemlig den eneste sikre metode til at undgå fejlkøb. Fordi oplevelser, man vælger med hjertet, altid er pengene værd. Og skulle de med tiden gå hen og vise sig at være en god investering, også i det store kunstmarkeds forstand, kan man vel lære at leve med det….

Galleriet er tillige ramme om andre former for kunstformidling såsom at arrangere udstillinger i kunstforeninger, virksomheder og institutioner. Desuden tilbydes rådgivning i forbindelse med køb og salg af dansk kunst, herunder vejledning vedrørende ophængning og udsmykningsopgaver i såvel privat som offentligt regi.

Leif Sylvesters meget farveglade plakater og litografier kan ses og købes i galleriet og de kan også ses og bestilles på galleriets hjemmeside. Det samme gælder kunstnerens sølvskulpturer.

Udover egen kunstproduktion samt Galleri Python har Leif Sylvester også kunstauktionen yellowbase.com på internettet. Her handles der kunst online med værker af en lang række kunstnere.
Til slut må vi jo lige vide, om der er nye film eller tv-produktioner på vej med Leif Sylvester på rollelisten.

- Nej, beklager, siger Leif, - men min tid er ofte booket lang tid i forvejen med udstillinger og arrangementer, og jeg kan dårligt springe til med de tidsfrister film og tv opererer med.
Okay, vi kan ikke se Leif Sylvester i en ny film i den nærmeste fremtid, men alle, der har lyst, kan se hans billeder i Galeria Krabbe” i Frigiliana frem til den 10. juli.

Dorte Holm Jensen

På Nettet
Galleri Python: www.python.dk
Online kunstauktion: www.yellowbase.com
Galeria Krabbe: www.galeriakrabbe.com


Nattens Dronning beskriver Leif Sylvester symbolsk som Yrsa fra Hobro.
Nattens Dronning beskriver Leif Sylvester symbolsk som Yrsa fra Hobro.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2007
Solkysten - Juni 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga