Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Regeringen afpresses
Skrevet af Solkysten
Sultestrejker er kommet på mode i fængselsbefolkningen, efter at ETA-terroristen Iñaki de Juana Chaos (25 drab) pressede regeringen til at overføre ham til husarrest på lempelige vilkår.

Marbellas eksborgmester Julián Muñoz nægtede galant at tage føde til sig, efter at hans kæreste, sangerinden Isabel Pantoja, i maj blev arresteret og sigtet for medvirken til hvidvaskning af rådhusbandens bytte. Muñoz klagede over den ”nedværdigende” behandling af Pantoja, hvis image som ”hele Spaniens kæreste” allerede har været til stor nytte for ham i fortiden. Som alt andet, der vedrører Muñoz, var hans sultestrejke et klovnenummer. Efter seks dage, hvor det lykkedes eksborgmesteren at tabe to kilo, besluttede han at tage føde til sig igen.

Mere interessant var den udfordring, som de islamittiske terrorister slyngede i hovedet på Spaniens humanitære regering. 14 af de tiltalte i den løbende retssag i Madrid sluttede sig i maj til en sultestrejke, men de mest ihærdige holdt ikke ud mere end 11 dage. “Vi foretrækker at dø fremfor at lide,” havde de forsikret ved sultestrejkens start, hvor de beskrev retssagen som en offentlig lynchning.
Islamitterne tiltales for attentatet, der kostede livet for 191 af hovedstadens indbyggere den 11. marts 2004.

På Kanarieøerne er regeringen offer for en anden slags afpresning. Med det gode vejr har hundredevis af ulovlige afrikanske indvandrere atter sat kurs mod spansk territorium, hvor mange af dem vil flakke om på gaderne som hvileløse sjæle, mens de venter på statsminister José Luis Rodríguez Zapateros næste amnesti for ulovlige indvandrere.

Under valgkampen op til byrådsvalget den 27. maj lovede oppositionslederen Mariano Rajoy, at han vil indføre et forbud i loven mod den slags amnestier, hvis de konservative genvinder regeringsmagten ved parlamentsvalget til næste år.

Regeringen forsikrer, det er overflødigt med de nye udvisningsaftaler, der i fjor blev indgået med afrikanske lande som Senegal.

I slutningen af maj sendtes de første 750 ulovlige indvandrere retur. Men spanierne skal indstille sig på, at presset vil fortsætte i 20-30 år, indtil leveniveauet i Afrika når op på et tilfredsstillende niveau, siger indenrigsminister Alfredo Pérez Rubalcaba.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2007
Solkysten - Juni 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga