Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Kronprinseparret og deres ældste datter Leonor præsenterede lillesøsteren Sofía få dage efter fødslen. Foto: Casa de Su Majestad el Rey / Borja.
Kronprinseparret og deres ældste datter Leonor præsenterede lillesøsteren Sofía få dage efter fødslen. Foto: Casa de Su Majestad el Rey / Borja.
Infanta Sofía slutter sig til familien
Skrevet af Solkysten
Livet mellem prinsesse Mary af Danmark og Doña Letizia af Asturien forløber parallelt. De to vordende dronninger forlod en borgerlig profession for at gifte sig på næsten samme tid. Deres første graviditet meddeltes med få dages mellemrum, og de næstfødte har også meldt sig med den samme kronologiske præcision.

Den 29. april fødte Doña Letizia en pige (3310 gram og 50 cm), der bliver nummer tre i arvefølgen til den spanske trone efter sin far Felipe og storesøsteren Leonor. Den nyfødte døbes Sofía efter sin farmor.
Fødslen af Sofía skete ved kejsersnit, ligesom det var tilfældet med Leonor. Gynækologer anbefaler normalt, at der højst foretages tre kejsersnit på en patient.

”Leonor og Sofía kommer til at give os masser af arbejde og masser af glæder. Det er for tidligt at tænke på fremtiden,” sagde kronprinsen på det første pressemøde efter nedkomsten. En journalist mindede om, at ved forlovelsen med Letizia havde Felipe udtrykt ønsket om ”mere end to og mindre end fem” børn.
De sidste måneder har uden tvivl været vanskelige for Letizia, hvis lillesøster Érika Ortiz for nylig begik selvmord som følge af en depression. Ved pressemødet, hvor Sofía præsenteredes for pressen, så Letizia ud til at have overvundet dette tab.

Ved samme lejlighed stjal infanta (prinsesse) Leonor næsten hele opmærksomheden fra lillesøsteren med en række kåde indfald, som hun selv var den første til at applaudere bagefter.

Debatten om en grundlovsændring rykkede atter lidt i baggrunden, efter at det stod klart, at familiens nummer to også ville blive en pige. Der er bred enighed i parlamentet om at ændre lovens paragraf 57, så pigerne får arveret til tronen på lige fod med drengene. Al den stund, Leonor ikke får en lillebror, er hendes rettigheder til tronen dog ikke truet.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juni 2007
Solkysten - Juni 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga