Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
© Sascha Burkard - Fotolia.
© Sascha Burkard - Fotolia.
“Gorm den Gamle” i stødet
Skrevet af Solkysten
“Sådan et blod vil jeg ikke have,” lød det nærmest forarget, da vi testede sundhedstilstanden på en ”sur” herre, som vi har skrevet om tidligere.
I en årrække led han af anfald af urinsyregigt, som han siden havde formået at holde i skak. Han er nu blevet 78 og har stadig ingen planer om at bytte sin elskede motorcykel ud med en rolator. Han er ivrig musiker - spiller jazz, så det sprøjter ud af saxofonen – og fritidshåndværker, der altid har et eller andet projekt i gang. Hjemmebrænderiet producerer snapse i mange varianter, og han nyder et par flasker specialbrygget øl dagligt.

Han havde gjort en del for at finde en balance, men nu havde han været igennem en periode med mange gode middage og rigeligt med vin og øl. Det kunne ikke sammenlignes med tidligere tiders forbrug, men til hans fortrydelse var det alligevel for meget. Knæene hævede ved den mindste belastning, og anfaldene af urinsyregigt plagede ham.

Da han så i mikroskopet, hvordan hans blodlegemer lå klynget sammen uden at bevæge sig, faldt den spontane kommentar om, at sådan et blod ville han ikke have. Han kunne selv se, der manglede saft og kraft. Da motivationen var i top, lagde vi en plan baseret på ti dages sundhedsophold, fulgt op af en daglig indsats derhjemme.

To ting skulle afbalances i hans krop:
For det første de kemiske forhold. For at kroppens milliarder af nerveceller kan sende og modtage impulser, må kemien være på plads – her spiller de syredannende og basedannende mineraler en afgørende rolle.

For det andet de elektriske forhold. Der skal være spænding på de enkelte cellers ”batteri”, for ellers kan strømmen med signaler ikke løbe igennem nervesystemet.

Kroppens buffersystem
Kroppen har et fantastisk buffersystem, som afbalancerer ph-værdien i blodet, så det konstant ligger omkring 7,36. Ved denne værdi fungerer kroppen bedst. Er blodet for surt eller alkalisk, bliver vi syge eller dårligt tilpas. Vi kender alle til at have taget for hårdt fat med deraf følgende mælkesyre-ophobninger i musklerne. Disse sure affaldsstofffer forsvinder efter en stund, når vi får iltet syren ud af musklerne.

Alt afhængig af, hvad vi spiser og drikker, rykker ph-værdien til den sure eller alkaliske side. Er kosten syredannende som klientens, tærer vi på kroppens alkaliske reserver. Sammen med for lidt væskeindtag og for lidt motion kan det bl.a. føre til et podagra-anfald.

Vi udskiller affaldsstoffer og syreoverskud gennem urinen og fordøjelsessystemet. Det åndes ud gennem lungerne, og det svedes ud gennem huden. Af og til er det ikke nok, og så må det sidste syreoverskud ”opmagasineres” i tåled, knæled og andre led, hvor det giver podagra-anfald.

Klienten kom over en længere periode på en afsyringskur. Han spiste flere grøntsager end han plejede, supplerede med basedannende mineraler, drak mere vand, fik hjælp af akupunktur, zoneterapi og kemi- og elektrolytbaserede intravenøse behandlinger. Derudover drak han en blanding af tørrede frugter og grøntsager med stort indhold af basedannende mineraler. Vandet var desuden tilsat basedannende mineraler. Ph-værdierne gik støt og roligt op til omkring 7 over en periode på to, tre uger. Hans basiske reserver gendannedes.

Spænding på batteriet
Da mineraler og syre-base balancen var på plads, var han klar til at få aktiveret sine cellemembraner.
Ligesom batterier kan genoplades, kan kroppen stimuleres med elektromagnetiske impulser, så den genoplader celle-batterierne. Den kan kort sagt ”kick-startes”. Dette fordrer dog, at der - ligesom i bilens batteri – er tilstrækkeligt med vand og mineraler i kroppen, så strømmen kan passere. Han fik ni behandlinger under sit sundhedsophold på vort landsted for at komme i gang.
Ved et check en måned senere kommenterede han:

”Jeg er aktiv om morgenen og kommer let ud af fjerene ved lidt over syvtiden. I løbet af dagen er jeg mere aktiv, end jeg plejer, og tager sågar fat i ting, der var blevet skubbet ud til ”senere”. Jeg har dog en klage: Jeg er træt, når vi har spist, og jeg falder i søvn i samme øjeblik, jeg lægger hovedet på puden. Det er nok naturlig træthed!”

Han var igen begyndt at drikke et par glas ved særlige lejligheder, men det rokkede ikke ved hans forbedrede sundhedstilstand. Urinens ph-værdi blev liggende omkring 7. Dvs. han har opbygget sit buffersystem og sine reserver, så der er plads til at skeje lidt ud engang imellem.

På vej ud af døren (ja, han havde travlt!) sagde han henkastet: ”Kan du ikke gøre noget ved min kone, hun har lidt svært ved at følge med.” Hertil skal siges, at hustruen er 15 år yngre!

Artiklen er skrevet i samarbejde med Inger Marie Haut, MS Nutrition.


Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2007
Solkysten - Juli 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga