Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Søren Liljegren.
Søren Liljegren.
Søren Liljegren
Skrevet af Solkysten
Det der vejede tungest, da beslutningen om at flytte til Spanien blev truffet var nok ønsket om en mindre stresset tilværelse, vejret, skatteprocenten ...
... og ikke mindst svigerfamilien, som allerede boede her.
Søren Liljegren driver den danske møbelforretning ”Muebles Piramides Puerto” ved havnen i Caleta de Vélez.

De 10 hurtige

1. Mad: Dansk eller spansk?
Spansk. For det første kan jeg specielt godt lide frisk fisk hver dag, og her findes en rig variation af fisk og skaldyr. For det andet er maden mere ”ægte” ... f.eks. grisekød, som ikke længere er til at spise i Danmark, smager jo pragtfuldt i Spanien.

2. Drikke: Øl, vin eller en sjus?
Vin.

3. Four o’clock: Kaffe eller te?
Kaffe.

4. Rejser: Storbyferie eller palmesus?
Storbyferie. Men sidste efterår var vi på Sicilien og derefter på De Lipariske Øer, som er en lille øgruppe nord for Sicilien. Her var vi bl.a. på øen Salinas, hvor filmen ”El postino”, (Postbudet) blev optaget. Sicilien er en stor kontrast til Italien; der er meget fattigdom - materielt, men rigdom - rent meneskeligt. Vi var netop på Sicilien da vulkanen Etna var i udbrud, og det var en stor oplevelse at se, ikke mindst om natten.

5. Film: Ren underholdning eller ”stof til eftertanke”?
Stof til eftertanke.

6. Bøger: Fiktion eller faglitteratur?
En god blanding af begge dele.

7. Kæledyr: I seng og sofa eller kun i gulvhøjde?
I gulvhøjde. Jeg har en kat og to dobermanns.

8. Yndlingsmusik?
Klassisk.

9. Fysisk udfoldelse: Havearbejde eller en decideret sportsgren?
Havearbejde.

10. Reaktionsmønster: Impulsiv eller eftertænksom?
God blanding.

De 10 lange

1. Hvad er det største plus ved at bo i Spanien?
Spanierne er et dejligt folkefærd, som virker til at have meget få fordomme, og janteloven synes ikke at trives i Spanien. Derudover er det naturligvis en fordel at leve i et klima, hvor man den største del af året kan leve udenfor. Alt bliver lettere, når livet leves udenfor. Så har det også været en fornøjelse af drive forretning i Spanien, ikke fordi det er lettere, men dagligdagen er ikke stresset ... blot travl.

2. Er der noget du savner fra Danmark?
Ja der er meget jeg savner fra Danmark. Jeg har to døtre i Danmark og hele min familie, og så er jeg flyttet til Spanien i en alder hvor jeg allerede havde skabt min vennekreds i Danmark. Det betyder, at jeg også savner mine venner i Danmark ... endda rigtig meget.
Husk på ... man kan ikke få nye ”gamle venner”.

3. Hvad betyder det for dig at være dansker, især når du bor hernede?
Jeg synes ikke, det betyder noget særligt at være dansker, andet end man kan sige, at den opdragelse man har fået i forbindelse med at drive forretning i Danmark hjælper en til at drive forretning i Spanien.

4. Du bor i et internationalt miljø. Afspejles det i din omgangskreds?
Nej det vil jeg ikke sige. Som nævnt før har jeg ikke udvidet min omgangskreds væsentlig her i Spanien ... og det er måske en fejl, men det er sådan det er. Til gengæld har jeg min kones familie her i Spanien, og vi er endda naboer, og det giver en god hverdag.

5. Hvilke menneskelige egenskaber sætter du størst pris på?
Når man får et sådant spørgsmål og ser andre svarer på det, er svaret som regel ærlighed. Ærlighed er en egenskab, der står over alt andet og det er hele grundlaget for venskab med andre, så det må også blive mit svar.

6. Hvad er din største force som menneske?
Det tror jeg man skal lade andre svare på.

7. Hvad er din største svaghed?
Ens svaghed kan nogle gange være ens styrke, men min svaghed er nok, at jeg tror for meget på andre mennesker. Jeg har dog gjort op med mig selv, at det er en fornuftig og gavnlig svaghed at have.

8. Er der noget i dit liv du fortryder, at du ikke har fået gjort?
Egentlig ikke, der er selvfølgelig altid noget man ville have gjort anderledes, men decideret fortryder ... synes jeg ikke.

9. Hvad skulle der til, for at dit liv kunne blive endnu bedre end det er nu?
Når man har en forretning er der altid meget at se til ... og ønsket er nok, at man kan få arrangeret ens hverdag, så der blev noget mere fritid - tid man så kunne bruge på ens familie, hobbyer m.m.

10. Hvis du fik fuldkommen magt og frihed til at forandre én ting i verden. Hvad ville du så forandre?
Skabe fred på jorden.

Når det handler om de mere ”lade-sig-gørlige” fremtidsplaner, så har Søren planer om forsat at anstrenge sig på at leve et godt liv i fred med sine medmennesker, at se sine børn fortsætte med at leve et godt liv ... måske få børnebørn og se dem vokse op. Desuden vil han gerne få fritid og arbejde til at harmonere bedre, og samtidig kunne fortsætte med at udvikle møbelforretningen Muebles Piramides Puerto.

Privat bor Søren i bjergene ved Cajiz sammen med sin kone Lis. Parret har sølvbryllup til efteråret og synes stadig, at hver dag sammen er en god oplevelse.

Dorte Holm Jensen
Fotos: Natascha Berg Madsen
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - Juli 2007
Solkysten - Juli 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga