Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Solkysten skaffer svar
Skrevet af Solkysten
Har du et praktisk problem i din spanske hverdag? Send os et par linier, så forsøger vi at skaffe svar!
Administratoren svarer ikke

 ?    Er der regler for udsendelse af referater fra generalforsamling i ejerforening? I vort tilfælde blev det holdt i februar, og vi har intet referat modtaget, ligesom vor henvendelse til administrator desangående foreligger ubesvaret.
Kai B. Johnson, Frederikssund


  !   Regler og regler – ejerne i en “comunidad de propietarios” (ejerforening) vælger selv administratoren, så ejerne bestemmer. Administratoren skal bl.a. lede foreningens møder, udarbejde forslag til regnskab og færdigt regnskab, samt skrive referat af møderne. Disse referater bliver som hovedregel delt ud til alle ejerne efterfølgende - som regel inden for tre måneder fra mødets afholdelse. Såfremt dette ikke er sket, er administratoren naturligvis forpligtet til at udlevere referatet, hvis ejerne beder om en kopi. Sker dette ikke - du skriver, at de ikke svarer på dine henvendelser - så hjælper det som regel, når de får et brev fra en advokat.
Sekretær Lonnie Christiansen/
advokat Asunción Cantero León

Tillæg til testamente

 ?   For år tilbage er der skrevet spansk testamente til fordel for min datter, som på det tidspunkt var ugift. Efterfølgende er hun blevet gift og har fået børn. Jeg er ikke-resident og ønsker, at alt, hvad jeg ejer i Spanien, skal tilfalde min datter som særeje, når jeg på et tidspunkt "falder af pinden". Kan der laves en påtegning på det spanske testamente eller skal der skrives et helt nyt? Min datter bor i Danmark og er enearving. Jeg har ikke skrevet dansk testamente.
HLB

  !   Der kan oprettes et tillæg til et allerede eksisterende testamente. I dette tillæg anføres, at det oprindelige testamente blev oprettet for notar med  benævnelse af notarens navn og dato for oprettelsen.  Det anføres endvidere, at det oprindelige testamente opretholdes i sin helhed, dog således, at arven skal tilfalde arvingen som fuldstændigt særeje. Det bør tillige anføres, at det er Deres datter eller dennes livsarvinger – dvs. hendes børn eller børnebørn – arven skal tilfalde.
Mona Davidsen, advokat

Hvorfor så ivrig

 ?   Hvorfor er den nystiftede forening "Redan España" så ivrig efter at beholde den dansk-spanske dobbeltbeskatningsaftale? Den betyder jo bl.a. at man, når man er ikke-resident i Spanien og ejer fast ejendom her, skal betale ejendomsværdiskat til Danmark. Jeg ved, at hvis man ejer fast ejendom i Frankrig, så skal man ikke betale ejendomsværdiskat til Danmark, hvilket formentlig skyldes, at der her ikke eksisterer nogen dobbeltbeskatningsaftale. Og det må da være en fordel (i hvert fald for os ikke-residenter). Er der noget, jeg har misforstået?
HLB


  !   Når man vælger at være skatteresident i Danmark, må man tage det sure med det søde. For de, der vælger at blive residenter i Spanien, er det naturligt at betale skat, hvor de bor, altså i Spanien. Den nuværende dobbeltbeskatningsaftale er en fordel for de fleste danske pensionister, fordi indkomstbeskatningen er lavere i Spanien end i Danmark. Men man bør ikke glemme, at danskere i Spanien meget vel kan have en række omkostninger (f.eks. alderdomssikring, formueskat, høje arveafgifter mv.) som de ikke ville have haft i Danmark. Hvis Danmark får beskatningsretten, vil mange med mindre pensionsindtægter blive tvunget tilbage til Danmark. Der er således god grund til at bevare den nuværende dobbeltbeskatningsaftale.
HLB er tilsyneladende ikke bekendt med, at der findes en dobbeltbeskatningsaftale mellem Danmark og Frankrig, og at denne giver Frankrig beskatningsretten. I Frankrig har foreningen Redan eksisteret i snart ti år og virket for at bevare den gældende dobbeltbeskatningsaftale, hvilket hidtil er lykkedes.
Claus Carøe,
bestyrelsesmedlem
Redan España

Fax; 952 46 28 22 eller e-mail: per-ole@solkysten.net
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga