Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Tag til Tarifa
Skrevet af Solkysten
Når solen står højest på himlen, temperaturen passerer de 35 graden, bybilledet er præget af os fra højsæsonens trafikkaos, og der knap er én kvadratmeter ledig plads på kystens strande ...
... ja, så får nogle unægtelig lyst til lidt luftforandring.
Blot to timers kørsel fra Málaga ligger Tarifa. Jomfruelig og verdenskendt på én og samme tid. Tarifa er med sine 10.000 fastboende blot en lille havneby. Byen har kun tre taxa’er og hverken McDonalds eller Mercadona har etableret sig.

Tarifa er derimod verdenskendt for sin vind. Der findes næppe nogle surfere og kite-surfere med respekt for sig selv, som ikke kender Tarifa. Adskillige verdens- og europamesterskaber i de forskellige surf- og kitekatagorier er blevet holdt på strandene ved Tarifa. Det sidste i starten af juli.

Jeg kaldte før Tarifa for en havneby. Betegnelsen landsby er lige så rigtig, for i byens centrum møder man præcis samme charme og hygge som i de landsbyer, vi kender fra Costa del Sols bagland.

Landskabet omkring Tarifa står næsten uberørt, og der er masser af den. Til nærmeste landsby Vejer de la Frontera er der ca. 50 km, og man kan køre flere hundrede meter uden at se en eneste bebyggelse. Og de bygninger, der er – herunder hoteller - går sjældent højere end første sal. Man møder stadig små lokale købmandsforretninger og hyrden med sine geder.

I Tarifa og omegn får man med andre ord stresset af. Tiden bliver skruet et par årtier eller tre tilbage.
Selv nu i højsæsonen, hvor tusindvis af surfere og andre strandglade turister fra baglandet søger til området, er der masser af plads og frisk luft til alle. Idyllen er intakt.

Når man ligger på stranden og ser væk fra havet, ud mod markerne, og bjergene og landsbyen skimtes i det fjerne, kan man fantasere sig til, at sådan må Costa del Sol ha’ set ud, da de første udenlandske pionerer kom hertil i 60’erne.

Tarifa har charmen, kilometerlange hvide strande, natur og jomfruelighed. Det kan undre, at Tarifa er gået fri af det enorme byggeboom, vi så ved årtusindskiftet. Men sådan er det altså.
I dag ses kun lidt byggeri ved indkørslen til landsbyen og byggematadoren Evemarina har sat sig på et interessant jordstykke lige udenfor byen.

Så nyd idyllen, så længe det varer. God tur til Tarifa.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga