Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk





































Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Salobreña ligger tæt ud til klippekanten og vokser støt ned af klippen.
Salobreña ligger tæt ud til klippekanten og vokser støt ned af klippen.
Moderne by med gamle rødder
Skrevet af Solkysten
Salobreña var engang - som det meste af Spanien - besat og regeret af araberne gennem flere hundrede år, indtil de kristne generobrede byen i 1489.
Byens arabiske forsvarsmure, som beskyttede indbyggerne i middelalderen blev siden hen delvist fjernet for at give plads til at byen kunne vokse, hvilket den har gjort. Den er vokset udover resterne af de gamle mure, nedad bjerget og har nu bredt sig ud i det flade landskab, mellem klippen og de lange hvide sandstrande ved Middelhavet, til en middelstor moderne by med ca. 10.500 indbyggere. Der værnes dog stadig om den gamle bydel på toppen af klippen, hvor kronen på værket er en af de bedst bevarede mauriske borge på den andalusiske kyst.

I dag er Salobreña en sprudlende spansk by i udvikling. Turismen er begyndt at profilere sig som en vigtig bidragsyder til den lokale økonomi. Mange udlændinge fra Nordeuropa er begyndt at opdage charmen og klimaet i Salobreña ... og nogle af turisterne bliver hængende og tager fast bopæl i byen.

Frodigt klima
Costa Tropical er kysten i Granadaprovinsen, som geografisk er opdelt i to dele; mod øst ses Alpujarras bjerge og mod vest de frugtbare dale og sletter rundt om Almuñecar og Motril. Salobreña er placeret imellem disse to byer.

Frodigheden skyldes dels forsyningen af regn suppleret af smeltevand, der kommer fra Sierra Nevadas bjerge samt det rige Guadalfeo floddelta.

Sneen begynder sædvanligvis at falde i november og starter med at smelte i april, selv om der ofte falder sne så sent som i slutningen af april. Sneen er synlig fra strandende på Costa Tropical indtil maj måned, og det er muligt at stå på ski ved skiressorterne indtil slutningen af april.

Bjergene beskytter endvidere Costa Tropical mod kolde vinde og giver et klima, som minder meget om Caribien. De frugtbare marker du ser overalt rundt om byen er fulde af sukkerrør. En rask spadsertur langs stranden mod vest vil bringe dig frem til Europas sidste aktive sukkerrørsmølle; "Azucarera del Guadalfeo”. Landsbyen hedder La Caleta, og her findes et lille museum, hvor du kan følge hele sukkerrørsprocessen.

Med en minimumstemperatur på 14 grader og en maximumstemperatur på 32 grader, kan du stort set nyde sommeren året rundt.

Afstressning og oplevelse
Salobreñas omgivelser er stedet hvor du kan sætte din nordeuropæiske stressede livsstil på pause og lade dine sanser folde sig ud på stranden med den blå, blå himmel over dig, det glitrende hav foran dig og den blændende hvide by på toppen af klippen bag dig.

Hvis du føler trang til at opleve og udforske så ryst sandet ud af sandalerne og tag den lokale bus, som stopper flere forskellige steder på strandpromenaden, til toppen af klippen og gå på opdagelse i "Casco Antiguo", Salobreñas gamle bydel med den mauriske borg fra 1000-tallet, som om sommeren er en dramatisk ramme om forskellige koncerter og shows. Disse finder ofte sted om aftenen, når borgen er illumineret.

Turistkontoret i Salobreña organiserer guidede ture i den gamle by på faste tider i løbet af sommeren. Her finder du også 1600-tallets kirke, ”Inglesia del Rosario”, som er bygget ovenpå en gammel moské, og ”Bóveda de la Plaza”; en gade der passerer gennem en tunnel fra middelalderen.

Yderligere er ”Paseo de las Flores” en charmerende promenade rundt om borgen, som er illumineret om natten. Om sommeren holdes der middelalder-marked der.

For de, der har interesse i historie, vil et besøg på byens museum, som har til huse i det gamle rådhus, give et facinerende indblik i byens historie.

Kulturelt har Salobreña meget at byde på. Kulturcentret, La Casa De La Cultura, kan forsyne dig med information og programmer for koncerter, udstillinger, teater og biografforestillinger af aktuel interesse.
For ganske nylig er der åbnet et filmkontor i forbindelse med turistkontoret. Ideen er at opmuntre fjernsyns- og filmproducere til at udnytte den rigdom af visuelle kulisser, der findes i og omkring byen.

Masser af aktiviteter
Næsten alle tænkelige fysiske aktiviter er tilgængelige i Salobreña. Golf, tennis, fodbold, ture på mountailbikes samt drageflyvning, bjergbestigning (på vej mod Granada) og mange former for vandsport.
For snorklere og dykkere er der et kunstigt rev ved klippen ”El Peñón” med en rig variation i fauna og flora. Desuden finder du et dykkercenter på Hotel Salobreña.

Der findes 140 km. veje og stier at vandre ad fra Salobreña. Spørg efter forskellige ruter på turistkontoret, hvor du også kan få kort, så du kan holde kursen. De forskellige ruter varierer i længde fra en til syv timers vandreture.

Hvis du hellere vil sidde på ryggen af en hest, findes der flere steder, der tilbyder guidede ture på hesteryg.

Selvfølgelig bliver man sulten og tørstig af al den aktivitet, men der findes masser af barer, hvor du kan slukke din tørst. Mange af stederne bliver din drink serveret med en tapas. Det kan være alt fra rejer, muslinger til stegte fisk, skinke eller tykke skiver ost.

Du finder desuden et rigt udvalg af restauranter i byen fra pizzariaer til steakhouses og alt godt fra havet. I Motril, ca. 10 minutters kørsel i bil, ligger fiskerihavnen og marinaen hvor adskillige restauranter har specialiseret sig i lokale fiskeretter.

Udflugter
De, der planlægger en ferie i Salobreña, behøver ikke at frygte at løbe tør for nye aktiviteter, når de har udforsket selve byen; der er masser af tur-muligheder med udgangspunkt i Salobreña.

Et must, for de der ikke har været der endnu, er naturligvis Alhambra ved Granada, men Granada by har også masser at byde på, når det gælder arkitektur og historie.

Hulebyen Guadix, med de 2000 underjordiske huleboliger, er også et besøg værd og køreturen kan gøres på en lille time.

For de, der er mere til naturoplevelser og slentreture i de små hvide landsbyer er Alpujarras bjerge en oplagt mulighed. Der findes 48 landsbyer i området. Hvis man starter tidligt om morgenen og udvælger sig et par af landsbyerne, er det muligt at nå en stor del af området på en dag ... inklusive en dejlig afslappet frokost på en af de små lokale cafeer.

Dorte Holm Jensen


Dykkercenter på
Hotel Salobreña
Tlf: 958 610 261

Guidede ture på
hesteryg
Tlf: 664 016 069
www.RockBeach.Salobrena.com

Markeder
Tirsdag og fredag fra kl. 10.00 til 14.00 året rundt.
Fra juli til september kan du gå på Costa Tropicals største aftenmarked langs hele strandpromenaden, hvor der udbydes en stor variation af tøj, keramik, frugt og souvenirs.

Turistkontoret i Salobreña
Om sommeren arrangeres der guidede historiske ture rundt i den gamle bydel, landbrugsture i området, teaterture samt cykelture. Guidede ture for grupper kan arrangeres året rundt, hvis man kontakter turistkontoret i god tid. De guidede ture udføres på spansk, fransk, engelsk og tysk.
Tlf. & fax: 958 610 314

La Casa De La Cultura
Her kan du spørge efter et aktuelt program for
kulturelle begivenheder.
Tlf. 958 610 630
e-mail: cultura@ayto-salobrena.org



Her kan du godt sætte din nordeuropæiske livsstil på pause.
Her kan du godt sætte din nordeuropæiske livsstil på pause.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga