Alt om Costa del Sol i Sydspanien
Sydspanien.dk

Malaga webcam
Malaga Webcam

Sydspanien.dk kan du læse alt om Costa del Sol - Andalusiens sydlige del.
Tagterrassaen på hostallet er et slaraffenland for soldyrkere.
Tagterrassaen på hostallet er et slaraffenland for soldyrkere.
Store oplevelser i små rammer
Skrevet af Solkysten
Går interessen i retning af en nærmere udforskning af Salobreña på Costa Tropical i Granadaprovinsen, er hostal San Juan en fin overnatningsmulighed.
Hostallet er placeret i en stille sidegade i bycentrum kun ca. 10 minutters gang fra stranden og i ca. samme afstand fra Salobreñas gamle bydel. Der kan parkeres i gaden lige udenfor hotellet i Calle Jardines, men resten af gaden er gågade. Der findes en garage til motorcykler.

Patioen er hostallets hjerte
Værtsparret købte stedet for seks år siden og brugte det første år på at totalrenovere bygningen, som i dag fremstår fuld af atmosfære og smagfuld indrettet. Franske Jean Pierre og hans spanske kone, Maria Carmen, driver det lille hostal sammen kun assisteret af rengøringshjælp.

Der findes ingen restaurant og ingen bar på San Juan, men i den charmerende patio ved receptionen serverer værtsparret morgenmad til den rørende pris af kun fire euro, hvilket bl.a. inkluderer et glas friskpresset appelsinjuice. Man behøver ikke at bestille morgenmaden på forhånd, man møder simpelthen bare op, hvis man har lyst, eller man går ud og spiser morgenmad et andet sted, hvis humøret er til det.

- Når man er på ferie, siger Jean Pierre, - så skal man være frit stillet, og der skal være plads til at være spontan.

Jean Pierre og Maria Carmen taler begge fransk og spansk, og desuden taler Jean Pierre engelsk.
- Da vi ikke har hverken restaurant eller bar på San Juan, så er morgenmadsserveringen det eneste tidspunkt, hvor vi har mulighed for at tage os lidt personligt af vores gæster, siger Jean Pierre. – Det er her, vi har tid til at give gode råd om området og hjælpe med at booke ture og andet for vores gæster. Den kontakt er vigtig.

Det er også i patioen at gæsterne frit kan benytte internettet og sende og modtage mail.
Byen selv har en rig variation af restauranter fra steakhouses, pizzariaer, tapas-barer til alt godt fra havet.

Værelserne
Hostal San Juan har 14 individuelt indrettede lyse værelser, heraf et familierum med fire senge samt et rum indrettet til kørestolsbrugere. Desuden findes der to ferielejligheder; en lejlighed indrettet i marokkansk stil med egen indgang fra tagterrassen samt en andalusisk ferielejlighed med egen indgang fra gaden. Alle er udstyret med airconditionering, eget badeværelse, varme og satellit tv. Der findes desuden bankboks for gæsterne i receptionen.

Alle priser er indklusive skat, så der kommer ingen overraskelser.
Den mest eftertragtede indkvartering på San Juan er uden sammenligning den marokkansk indrettede taglejlighed, som kunderne spørger efter igen og igen.

Aktiviteter i området
Hostal San Juan er centralt placeret i den flade, nyere del af Salobreña i gå-afstand til stranden, den gamle bydel, "Casco Antiguo", med den arabiske borg samt til restauranter, caféer og shopping.
Om sommeren arrangeres der guidede historiske ture rundt i den gamle bydel, landbrugsture i området, teaterture samt cykelture. Guidede ture for grupper kan arrangeres året rundt, hvis man kontakter turistkontoret i god tid. De guidede ture udføres på spansk, fransk, engelsk og tysk.

Hver tirsdag og fredag er der marked i Salobreña fra kl. 10.00 til 14.00. Gå lige ud til enden af Calle Jardines, gaden hvor San Juan ligger, blot til den modsatte ende, hvor gaden er gågade, og drej til venstre, så kan du se markedet.

Fra juli til september kan du gå på Costa Tropicals største aftenmarked langs hele strandpromenaden, hvor der udbydes en stor variation af tøj, keramik, frugt og souvenirs.

Salobreña har Europas eneste aktive sukkerrørsproduktion endnu. En god lang gåtur mod vest langs stranden bringer dig til den lille landsby, La Caleta, hvor sukkerrørsfabrikken er.

For de fysisk aktive er der utrolig mange muligheder i og omkring Salobreña; ture på hesteryg, scuba diving, drageflyvning, bjergbestigning o.s.v. Tjek oplysninger om aktuelle aktiviteter på turistkontoret.

Dagudflugter
Byen selv er centralt placeret for dagudflugter til en lang række spændende attraktioner. Du kan stå på ski i Sierra Nevada halvanden times kørsel fra byen og alligevel nå tilbage til strandlivet i Salobreña sent på eftermiddagen.

Alhambra og Granada by er kun tre kvarters kørsel fra Salobreña, og nu hvor motorvejen starter lige efter La Herradura, er grotterne i Nerja og Nerja by rykket tættere på ... tidsmæssigt. Det er næsten umuligt at kede sig i Salobreña.

Dorte Holm Jensen


Jean Pierre og Maria Carmen driver det lille hostal sammen.
Jean Pierre og Maria Carmen driver det lille hostal sammen.
Tilmeld nyhedsbrevVersion til udskrift · Send til en ven


Solkysten
Skrevet af: Solkysten
Denne artikel er bragt med tilladelse fra Magasinet Solkysten. Gå direkte til hjemmesiden: Solkysten

Læs flere artikler fra samme udgave af Solkysten
Solkysten - August 2007
Solkysten - August 2007

Sydspanien.dk
Fakta om Spanien
Real Estate | Rentals | Rejseoversigten - Spanien | Rejs-Med.dk til Spanien | Klikket.dk om Spanien | Billig-Flybillet.dk | Flybilletter til Spanien | Flyrejser - Andre lande | Boliger | Bolig | Billeje Malaga